Subiectul Zilei

Acum 2 ore
23:00
Rusia sărbătorește, joi, victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial, într-un moment în care relațiile cu Occidentul se deteriorează tot mai mult, iar trupele rusești avansează pe frontul din Ucraina. Discursul integral al lui Vladimir Putin la parada organizată de “Ziua Victoriei”.  “Dragi cetăţeni ai Rusiei! Dragi veterani! Tovarăşi soldaţi […] Articolul Putin prezintă războiul ca parte a unei lupte sfinte cu Occidentul apare prima dată în Subiectul Zilei.
22:50
De Ziua Europei, echipa Primăriei Municipiului Chișinău a fost prezentă în Piața Marii Adunări Naționale, la cele două corturi amenajate în Orășelul European. Despre acest lucru a scris Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, pe rețelele de socializare. „Au fost prezentate proiectele municipale în diverse domenii, inclusiv cele realizate cu suportul partenerilor externi, precum și […] Articolul Ceban mulțumește partenerilor și locuitorilor pentru participarea la evenimentele de Ziua Europei apare prima dată în Subiectul Zilei.
Acum 6 ore
18:20
„Recunoștință tuturor veteranilor, tuturor celor care și-au pierdut viața pe câmpul de luptă și să păstrăm în memorie curajul și devotamentul de care au dat dovadă. Pace acasă și în toată lumea”, a scris Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, după depunerile de flori ale Conducerii Primăriei Chișinău, la Complexul Memorial „Eternitate”. Menționăm că, începând […] Articolul Ion Ceban și Conducerea Primăriei Chișinău depun flori și organizează recitaluri pentru veteranii și eroii căzuți apare prima dată în Subiectul Zilei.
Acum 8 ore
16:50
Un bărbat a ajuns la spital, după ce mașina în care se afla a intrat violent într-o autospecială a regiei „Autosalubritate”. Accidentul s-a produs în această după-amiază în sectorul Buiucani al Capitalei, pe strada 27 Martie 1918. Potrivit informațiilor preliminare, șoferul automobilului Volkswagen în vârstă de 29 ani, deplasându-se pe drumul secundar nu a cedat […] Articolul Accident grav în Capitală: Mașină intră violent într-o autospecială a regiei „Autosalubritate” apare prima dată în Subiectul Zilei.
Acum 12 ore
13:50
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a mers în vizită la Constantin Cojocari din satul Sofia, raionul Hâncești, veteran al celui de-Al Doilea Război Mondial. „Domnul Constantin Cojocari din satul Sofia, Hâncești, este un adevărat erou și un simbol al neamului nostru. Recent a împlinit 105 ani trăiți cu demnitate, corectitudine și cu respect față de țară […] Articolul 105 ani de demnitate și curaj: Igor Grosu îi aduce omagiu veteranului din Hâncești apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:20
Tradițional, în ziua de 9 mai, echipa Primăriei Municipiului Chișinău, dis-de-dimineață, a mers la Complexul Memorial „Eternitate”, unde i-a comemorat pe toți cei care au luptat pentru Patrie, împotriva fascismului. În context, Primarul General al Primăriei Capitalei, Ion Ceban, a reiterat că, întreaga noastră comunitate condamnă războaiele și pledează pentru PACE în Republica Moldova și […] Articolul De 9 mai, Primăria Municipiului Chișinău sărbătorește atât Ziua victoriei asupra fascismului, cât și Ziua Europei apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:10
La punctele de trecere a frontierei Sculeni și Leușeni cresc valorile de trafic pe direcția de ieșire din Republica Moldova, intrare în România. Potrivit Poliției de Frontieră, în ambele puncte de trecere se activează în regim sporit, fiind deschise suplimentar piste de control. De asemenea, a fost aplicată procedura „Revers” (o parte din flux a […] Articolul Trafic intens la punctele de trecere a frontierei Sculeni și Leușeni apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:40
Numărul de crime înregistrate în primele patru luni ale anului 2024 este mai mic cu 3% în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. Cu toate acestea, în societate există percepția că numărul infracțiunilor grave este tot mai mare, susține ministrul de Interne, Adrian Efros. În opinia oficialului, de vină ar fi sursele de informare, […] Articolul Datele Ministerului de Interne arată o scădere a numărului de infracțiuni în primele patru luni ale anului 2024 apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:30
Bine de știut. Ca urmare a desfășurării celor două marșuri spre Complexul Memorial „Eternitate”, Primăria Municipiului Chișinăui informează că, pe perioada deplasării coloanei, toate troleibuzele, care traversează str. Ismail, vor sunt redirecționate, după cum urmează: -Ruta nr. 2 – redirecționată pe str. P. Halippa – str. Ismail;-Ruta nr. 4 – redirecționată pe str. București;-Ruta nr. […] Articolul Schimbări de rută pentru troleibuzele care traversează str. Ismail apare prima dată în Subiectul Zilei.
Acum 24 ore
11:00
Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Anca Dragu, susține că ziua de 9 mai, ziua păcii și a unității în Europa, are pentru ea în acest an o semnificație specială – are ocazia de a sărbători valorile fundamentale europene în calitate de guvernatoare a BNM, o țară aflată în plin avânt pe parcursul său de aderare. […] Articolul Anca Dragu: Ziua Europei are o semnificație specială pentru Republica Moldova în cursul său de aderare apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:50
,,Împreună pentru pace!”, este îndemnul Primarului General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, către întreaga comunitate moldovenească, în contextul dublei sărbători de 9 mai, Ziua Victoriei asupra fascismului și Ziua Europei. ,,Suntem poporul care dorește pace acasă și în toată lumea. Suntem pentru unitate și nu dorim să fim divizați”, a scris edilul pe rețelele de […] Articolul Ceban, mesaj de felicitare pentru întreaga comunitate, în contextul dublei sărbători de 9 mai apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:20
Sistemele de apărare aeriană ale Ucrainei au distrus 17 din cele 20 de drone de atac lansate de Rusia care au vizat teritoriul ucrainean, a anunţat joi forţele aeriene ucrainene, citate de Reuters. Dronele au fost distruse deasupra regiunii Odesa, în sudul Ucrainei, au precizat forţele aeriene pe aplicaţia de mesagerie Telegram Un atac aerian […] Articolul Forțele aeriene ucrainene distrug 17 drone de atac lansate de Rusia apare prima dată în Subiectul Zilei.
09:50
Clădirea Parlamentului R. Moldova a fost iluminată în culorile drapelului Uniunii Europene, în ajunul Zilei Europei, marcată anual pe 9 mai. „Iluminarea clădirii instituției parlamentare în culorile drapelului UE reprezintă un gest simbolic de apartenență la familia europeană. Împreună celebrăm Moldova Europeană”, a declarat șeful Legislativului, Igor Grosu. Menționăm că Parlamentul a adoptat recent Declarația […] Articolul Clădirea Parlamentului R. Moldova iluminată în culorile UE apare prima dată în Subiectul Zilei.
Ieri
23:20
Exportul de mărfuri agricole moldovenești în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord va fi, în continuare, scutit de anumite taxe. Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat miercuri, 8 mai, avizul consultativ pentru amendarea Acordului de Parteneriat Strategic, Comerț și Cooperare dintre țara noastră și Regatul Unit al Marii Britanii și […] Articolul Exportul agricol moldovenesc către Regatul Unit, scutit de taxe apare prima dată în Subiectul Zilei.
23:00
Primăria Municipiului Chișinău ajută fotbalul din Republica Moldova să atingă alte niveluri importante. Astfel, cu sprijinul municipalității, Federația Moldovenească de Fotbal a dat start celei de-a doua ediții a turneului internațional „Socca EuroCup 2024”, organizat la noi în țară. Despre aceste lucru a informat Primarul General al Chișinăului, Ion Ceban, printr-o postare pe rețelele de […] Articolul Chișinăul găzduiește „Socca EuroCup 2024”: Primăria oferă suport pentru promovarea fotbalului apare prima dată în Subiectul Zilei.
18:40
În timpul festivităților dedicate încheierii celui de-al Doilea Război Mondial, din perioada 8-9 mai de la Berlin, steagurile rusești, panglicile Sfântul Gheorghe, uniformele, ordinele, cântecele militare și de marș, precum și simbolurile care glorifică războiul Rusiei împotriva Ucrainei au fost interzise. Potrivit Dw.com, ambasada Rusiei în Germania a calificat decizia autorităților de la Berlin ca fiind […] Articolul Ambasada Rusiei condamnă interdicția simbolurilor de război la Berlin: “Inacceptabil” apare prima dată în Subiectul Zilei.
18:30
Potrivit expertului politic Ian Lisnevschi, interviul recent al Președintei Maia Sandu acordat jurnalistului rus Iuri Dudi a generat o serie de interpretări și reacții în societatea moldoveană. Lisnevschi, bazându-se pe datele obținute dintr-un sondaj realizat de către compania Intellect Group, a oferit o analiză cuprinzătoare a interviului, aducând în discuție aspecte esențiale. În cadrul analizei […] Articolul Lisnevschi: Interviul Maiei Sandu cu Iuri Dudi a generat reacții intense în Moldova apare prima dată în Subiectul Zilei.
18:00
Primăria Municipiului Chișinău a felicitat, astăzi, 8 mai, Societatea de Cruce Roșie din Republica Moldova cu ocazia celei de-a 161-a aniversare de la înființarea Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie. În context, printr-un mesaj pe rețelele de socializare, Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, a declarat că municipalitatea mulțumește Mișcării Internaționale pentru sprijinul […] Articolul Primăria Chișinău celebrează aniversarea Crucii Roșii cu o serie de evenimente umanitare apare prima dată în Subiectul Zilei.
18:00
Un bărbat de 38 de ani a fost arestat pentru 30 de zile, după ce ar fi intrat într-un bloc sanitar de pe teritoriul gării feroviare din orașul Strășeni, unde i-ar fi aplicat unei femei mai multe lovituri, i-a sustras telefonul mobil și geanta și a fugit într-o direcție necunoscută. Ulterior, acesta a vândut telefonul […] Articolul Reținut în Strășeni: Bărbatul acuzat de agresiune și furt în incinta gării feroviare apare prima dată în Subiectul Zilei.
17:10
Telenovelă în Iași unde un preot a fugit cu cheile de la biserică și cu presupusa amantă, după ce sătenii s-au plâns de el, notează Observatornews.ro. Caz incredibil în localitatea Hăbășești, judeţul Iaşi! Săteni nu mai au linişte, culmea, din cauza preotului, care este acuzat că ar avea un comportament deplasat faţă de enoriaşi. Aceştia spun că duhovnicul a ajuns să îi blesteme […] Articolul Un preot a fugit cu cheile de la biserică și cu amanta, după ce sătenii s-au plâns de el apare prima dată în Subiectul Zilei.
17:10
În timp ce o mare parte a Marii Britanii și a lumii așteaptă cu sufletul la gură tratamentul pentru cancer al Regelui Charles, este normal ca mulți să privească înapoi la perioada în care mama sa a fost pe tron cu un amestec de nostalgie și regret, scrie TIME. Caracterul imuabil al reginei Elisabeta a II-a, întruchipat […] Articolul Când lunga domnie devine blestem: Regina Elisabeta a II-a lasă o moștenire imposibilă apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:10
Pe o stradă din orășelul Codru, municipiul Chișinău, a izbucnit un incendiu. La fața locului au intervenit pompierii. Potrivit ofițerului de presă al IGSU, Liliana Pușcașu, pe strada Sitarului 5 din orașul Codru arde un garaj în apropiere de o casă. La fața locului au intervenit două echipaje IGSU. Incendiul a fost localizat în jurul […] Articolul Alertă în Codru: Incendiu la un garaj în apropierea unei locuințe apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:40
O fetiță de doar doi ani din Tiraspol, stânga Nistrului, a căzut în gol de la etajul doi al unui bloc de locuit. Aceasta a fost transportată la spital și se află în prezent în secția Terapie intensivă. Potrivit presei din stânga Nistrului, totul s-a întâmplat în jurul orei 17:00, în seara zilei de 7 mai. S-a […] Articolul Tragedie în Tiraspol: O fetiță de doi ani a căzut în gol de la etajul doi apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:40
În spiritul unității și al colaborării europene, Primăria Municipiului Chișinău, prin Centrul Municipal de Tineret Chișinău, invită locuitorii și oaspeții Capitalei, joi, 9 mai, la Cortul Tinerilor, dedicat Zilei Europei. „Cortul Tinerilor va fi epicentrul activităților pline de entuziasm și oportunități pentru tinerii din Chișinău să se implice și să se conecteze cu inițiativele europene […] Articolul Ion Ceban invită cetățenii să se implice în activitățile dedicate Zilei Europei, organizate de Primăria Chișinău apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:00
Un moldovean în vârstă de 42 de ani este învinuit de abuz sexual asupra propriei nepoate. Procurorii italieni cer o pedeapsă de nouă ani de închisoare, în timp ce avocatul bărbatului susține că nu sunt dovezi cu privire la abuz, scrie presa italiană. Totul s-a fi întâmplat acum 12 ani, scrie Il Gazzettino. Pe atunci bărbatul […] Articolul Moldovean, acuzat de abuz sexual asupra nepoatei în Italia apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:30
O cetățeancă a Kazahstanului, aflată în căutare internațională, a fost reținută de ofițerii IGM ieri, 7 mai. Potrivit oamenilor legii, în urma desfășurării măsurilor speciale de investigație de către ofițerii de investigație ai Direcției regionale Centru al IGM cu suportul informațional al DCPI a IGP, în municipiul Chișinău, a fost localizată și reținută o femeie […] Articolul Femeie din Kazahstan, membra unui grup criminal, reținută în Chișinău apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:00
Forțele ruse au atacat Ucraina cu 55 de rachete de diferite tipuri și 21 de drone kamikaze în noaptea de marți spre miercuri. Bombardamentele au lovit și două instalații critice de infrastructură energetică din regiunea Liov, din vestul țării. Polonia a ridicat avionele de luptă de la sol din cauza atacului în apropierea granițelor sale, […] Articolul Forțele ruse atacă Ucraina cu zeci de rachete: Polonia ridică avioanele de luptă apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:30
După ce, pe 24 aprilie 2024, la Mannheim, Germania, a transmis pachetul de documente pentru aderarea Municipiului Chișinăul la Coaliția Europeană a Orașelor Împotriva Rasismului, inițiativă lansată de UNESCO, în aceste zile, viceprimarul Olga Ursu a participat și la prima reuniune a ECCAR. Printr-o postare pe rețelele de socializare, viceprimarul a menționat că, în cadrul […] Articolul Chișinăul se alătură Coaliției Europene împotriva Rasismului apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:30
Un bărbat din Hâncești a fost reținut astăzi de ofițerii anticorupție fiind bănuit de trafic de influență. Operațiunea a avut loc pe teritoriul Gării de Sud din capitală. Potrivit Centrului Național Anticorupție (CNA), bărbatul ar fi pretins de la două persoane câte 1 200 de euro pentru a influența angajați ai Inspectoratului de Stat pentru […] Articolul Permise de tractor obținute cu mită: Bărbatul din Hâncești, reținut în flagrant de ofițerii anticorupție apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:00
Primăria Chișinău informează că, toate serviciile municipale au intervenit prompt la înlăturarea consecințelor ploii abundente și vântului puternic din seara zilei de marți, 7 mai. Potrivit autorităților locale, echipa de serviciu a Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” a intervenit în mai multe locații din municipiul Chișinău, pentru a îndepărta situațiile de avariere apărute […] Articolul Toate serviciile municipale se află în teren pentru înlăturarea consecințelor ploii apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:50
Poliția poloneză de frontieră a arestat un dezertor al armatei ruse, care a trecut ilegal în Polonia din Belarus, un aliat apropiat al Moscovei – a declarat, miercuri, purtătoarea de cuvânt al instituției, Katarzyna Zdanowicz, citată de agențiile internaționale de presă. Îmbrăcat în civil „Am arestat un dezertor din Rusia. Avea actele militare asupra lui” – a […] Articolul Polonia a arestat un dezertor al armatei ruse apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:50
Militarii Armatei Naționale participă la exercițiul „Wind Spring – 2024”. Exercițiul se desfășoară la Centrul Național de Instruire Întrunită din Cincu, România, în perioada 8 – 24 mai. Ministerul Apărării anunță că exercițiul își propune să antreneze și îmbunătățească procesul de luare a deciziilor, consolidarea cunoștințelor și a competențelor tactice și operaționale, precum și să […] Articolul Armata Națională participă la exercițiul militar ‘Wind Spring – 2024’ apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:30
În ultimele 24 de ore, inspectorii de patrulare au înlăturat de la volan zece șoferi în stare de ebrietate, doi dintre aceștia se aflau sub influența drogurilor, anunță Poliția. Un bărbat de 49 de ani a fost stopat în orașul Lipcani. Acesta avea 1,96 mg/l vapori de alcool în aerul expirat. Un alt incident a […] Articolul Zece șoferi în stare de ebrietate, doi sub influența drogurilor, reținuți în ultimele 24 de ore apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:10
Emisia Radio Moldova, Radio Moldova Tineret și Radio Moldova Muzical a fost sistată după incendiul de aseară care s-a produs în incinta Casei Radio, a declarat directorul general adjunct al Radiodifuziunii, Cornel Ciobanu. Totuși, începând cu ora 10:00, buletinele de știri vor fi difuzate dintr-un studio amenajat pe teritoriul postului public de televiziune, a precizat […] Articolul Incendiul de la Casa Radio: Radio Moldova își suspendă emisia, dar buletinele de știri vor fi transmise din alt studio apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:00
O cetățeancă străină a încercat să iasă din Republica Moldova cu valută fără a o declara organului vamal. Este vorba de peste 31.900 de dolari. Potrivit Serviciului Vamal, în Aeroportul Internațional Chişinău, funcționarii vamali în conlucrare cu polițiștii de frontieră au efectuat controlul de specialitate al bagajelor și pasagerilor de la ruta Chişinău-Sharm el Sheik.  […] Articolul Cetățeancă străină prinsă la AIC cu peste 31.900 de dolari nedeclarați apare prima dată în Subiectul Zilei.
09:50
În parcursul ultimelor 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 58.839 de traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de ieșire în Republica Moldova – 35.162. Cea mai „activă” frontieră a fost cu România, unde s-au înregistrat 31.919 traversări, urmată de granița moldo-ucraineană, unde au fost […] Articolul Peste 58.800 de traversări înregistrate în ultimele 24 de ore la punctele de trecere a frontierei apare prima dată în Subiectul Zilei.
Mai mult de 2 zile în urmă
12:20
Un nou eveniment inedit organizat de Primăria Municipiului Chișinău în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”. Potrivit Primarului General al Capitalei, Ion Ceban, joi, 8 mai, municipalitatea, în colaborare cu Uniunea Muzicienilor din Republica Moldova, invită toți cetățenii, de la ora 16:00, la Festivalul de Muzică Populară și Religioasă – Pasca 2024. „În scenă vor evolua […] Articolul Chișinăul învie cu muzică: Festivalul Pasca 2024 în scuarul Catedralei apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:30
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a oferit un interviu cunoscutului jurnalist și blogger rus Iurie Dudi. Acesta este unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști din Federația Rusă, declarat agent străin după invazia rusă din Ucraina. Interviul îl găsiți mai jos. sursa Articolul Maia Sandu acordă un interviu exclusiv celebrului jurnalist rus Iurie Dudi apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:50
Important pentru șoferii și pietonii din municipiului Chișinău. În legătură cu desfășurarea acțiunilor și manifestărilor cultural artistice, cu prilejul Zilei Europei, Primăria Capitalei informează că, în perioada 08 – 10 mai 2024, traficul rutier va fi suspendat pe mai multe străzi din oraș. Astfel, începând cu 8 mai, ora 10:00, și până pe 10 mai, ora 07:00, troleibuzele și autobuzele, care traversează Piața […] Articolul În perioada 8-10 mai, traficul rutier va fi suspendat pe mai multe străzi din Capitală apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:50
Complexul Memorial „Eternitate” din Capitală arată din ce în ce mai bine, cu două zile înainte de evenimentele dedicate Zilei Victoriei. Despre acest lucru a anunțat astăzi, 7 mai, Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, printr-o postare pe rețelele de socializare. „Continuă lucrări de amenajare la Complexul Memorial „Eternitate”, care, recent, a fost luat […] Articolul Lucrările de amenajare continuă la Complexul Memorial „Eternitate” sub conducerea Primăriei Chișinău apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:50
Un Memorandum de cooperare în domeniul energetic dintre Republica Moldova și Regatul Norvegiei va fi semnat marți, 7 mai, la Oslo, a declarat pentru Moldova 1, ministrul Energiei, Victor Parlicov. Potrivit oficialului, scopul documentului este consolidarea cooperării moldo-norvegiene în domeniul energetic și crearea oportunităților investiționale reciproc avantajoase. „Norvegia va una din țările care va sprijini […] Articolul Republica Moldova și Norvegia semnează un Memorandum de cooperare în domeniul energetic la Oslo apare prima dată în Subiectul Zilei.
09:50
Ar fi obținut permise de conducere pe căi legale, însă la trecerea frontierei doi străini au aflat că de fapt actele sunt falsificate. Totul s-a întâmplat ieri, 6 mai, în punctele de trecere a frontierei Cahul și Tudora. Potrivit Poliției de Frontieră, în primul caz, un șofer din România ar fi condus timp de 14 […] Articolul Permise de conducere false descoperite la frontiera moldo-română: Un șofer din România și un tadjic, implicați apare prima dată în Subiectul Zilei.
6 mai 2024
16:10
Există vreun cuvânt care să exprime ce simte un copil știind că, la doar câțiva metri distanță de el, animalele târăsc un cadavru dintr-un mormânt? Este greu de imaginat ce simt copiii din Rafah, scrie BBC într-un reportaj cu detalii tulburătoare despre ororile din orașul palestinian bombardat, unde unii refugiați au corturile chiar în cimitir. […] Articolul Ororile din Rafah: Copiii refugiați în cimitirele bombardate apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:00
Efortul și străduința Primarului General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, și al întregii echipe din cadrul Primăriei Capitalei, depuse pentru organizarea exemplară a evenimentelor dedicate Sărbătorii Învierii Domnului din Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”, au fost apreciate și de către Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldave. „În numele clerului și al credincioșilor din municipiul Chișinău, […] Articolul Primarul General al Chișinăului, Ion Ceban, apreciat de Mitropolia Chișinăului pentru eforturile în organizarea sărbătorii Învierii Domnului apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:10
Un cutremur a avut loc în zona seismică Vrancea, în noaptea de duminică spre luni. Potrivit INFP, seismul a avut loc la ora 02:11 și a avut magnitudinea 2.8. Cutremurul a avut loc la adâncimea de 114.5 km. „Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 56 km SE de Sfântu Gheorghe, 60 km NV de […] Articolul România zguduită de un cutremur în zona Vrancea apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:10
Război în Israel, ziua 213. Guvernul israelian a votat, duminică, în unanimitate, oprirea operaţiunii reţelei de televiziune din Qatar, Al Jazeera, în interiorul graniţelor Israelului. Oprirea difuzării postului Al Jazeera TV se va menţine în vigoare atâta timp cât războiul dintre Israel şi Hamas continuă. Autoritățile din Israel consideră că Al Jazeera este un post […] Articolul Israelul interzice difuzarea Al Jazeera în timpul conflictului cu Hamas apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:10
Grecia a fost afectată de 3.543 de incendii de vegetaţie între 1 ianuarie şi 1 mai, o creştere cu 22% faţă de cele 2.907 incendii de anul trecut, potrivit Serviciului de Pompieri, care se pregăteşte pentru un sezon foarte dificil. Ceea ce provoacă în mod special îngrijorare este că „unele dintre aceste incendii au prezentat […] Articolul Incendiile de vegetație în Grecia ating cote preocupante apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:30
O persoană a decedat după ce un incendiu a izbucnit într-un apartament de locuit de pe o stradă din Capitală. Tragedia s-a produs duminică, 5 mai.  Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), pompierii din municipiul Сhișinău au fost solicitați să intervină la lichidarea unui incendiu care a izbucnit într-un bloc de locuit de […] Articolul Tragedie în Chișinău: Incendiu mortal într-un apartament de pe strada Dumitru Râșcanu apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:30
În ultimele 24 de ore, Poliția de Frontieră a consemnat trecerea frontierei de stat de către 31 535 de persoane, circa 17 056 au venit în R. Moldova. Pe sensul de intrare în țară, 11 persoane străine n-au fost lăsate să traverseze frontiera.  Potrivit unui comunicat emis de Poliția de Frontieră a R. Moldova, mai multe traversări au […] Articolul Peste 31,000 de persoane au trecut frontiera Moldovei în ultimele 24 de ore apare prima dată în Subiectul Zilei.
4 mai 2024
15:30
„Sperăm să nu avem surprize”. Primarul general, Ion Ceban, care a anunțat anterior că Primăria Chișinău va asigura transmisiunea în direct a Sfintei Liturghii din Noaptea Învierii din Scuarul Catedralei Mitropolitane, speră că semnalul va fi sigur iar oamenii se vor bucura de marele eveniment.“Mai țineți minte când, în seara de Revelion, în transmisiune directă, […] Articolul Ceban: Sperăm să nu avem surprize în timpul transmisiunii live a Sfintei Liturghii de Paște apare prima dată în Subiectul Zilei.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.