Acum 5 minute
16:20
La nivel global, nouă din zece oameni fac o alegere corectă cu privire la vaccinare. Afirmația îi aparține directorului secției de boli transmisibile, mediu și sănătate a Organizației Mondiale a Sănătății, Robb Butler, care a oferit un interviu în exclusivitate pentru Moldova 1, despre importanța vaccinării. Cu toate că sunt în continuare persoane sceptice, oficialul a menționat că este important ca aceștia să fie informați corect despre beneficiile vaccinării și siguranța vaccinurilor.
16:20
Pe 28 aprilie interpreta Natalia Barbu, care va reprezenta Republica Moldova la Eurovision, a avut prima repetiție la Malmö. Potrivit imaginilor de pe online, artista a ieșit pe scenă într-o rochie albă, cu o vioară, fără dansatori sau back vocaliști.  Pe rețelele de socializare au fost publicate primele imagini de la repetiția Nataliei Barbu pe […] The post Prima repetiție a Nataliei Barbu pe scena de la Eurovision FOTO  appeared first on NewsMaker.
16:20
Un grup de parlamentari europeni cere marilor companii occidentale să își revizuiască politicile de publicitate prin care finanțează, conștient sau nu, mass-media pro-rusă din Serbia și Bulgaria. “Banii respectivi sunt folosiți pentru a răspândi dezinformarea”, se arată în scrisoare, potrivit biziday. 15 mari companii sunt expres nominalizate. Printre acestea se numără Lidl, Delhaize (Mega Image),...
16:20
Acum 15 minute
16:10
Protestatari armeni au blocat duminică o nouă șosea națională, Yerevan-Gyumri, pentru a cere guvernului să renunțe la planul de a ceda Azerbaidjanului mai multe teritorii din zona de frontieră, ca parte a unui acord de pace. Imagini ale noii acțiuni de protest, care a blocat traficul între capitală și orașul Gyumri din nord vestul Armeniei au apărut în dimineața zilei de 28 aprilie pe o pagină de Facebook a grupului „Tavush Pentru Patrie”, după denumirea provinciei armene de la granița cu Azerba...
16:10
Primul vaccin personalizat împotriva cancerului de piele a intrat în faza finală de teste - VIDEO
16:10
Trei polițiști trimiși la un apel fals au fost împușcați și apoi incendiați în propria mașină, într-o ambuscadă pe o șosea din Chile - VIDEO
16:10
Oamenii sunt întâmpinați nu doar după felul în care sunt îmbrăcați, ci și după… pașii lor! Află ce spune despre tine felul în care mergi. Uneori, limbajul trupului poate spune mai multe decât cuvintele. Manierele unei persoane, aspectul lor exterior, mimica, mișcările și mersul pot spune multe despre caracterul omului. Viteza și chiar mărimea pașilor […] Post-ul Semnificația mersului: Ce ne spun pașii despre personalitatea noastră apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:10
Profesoara de canto Rodica Roșioru și discipola acesteia Mădălina Lungu ne-au spus cum au reușit să participe și să câștige San Remo Junior, dar și despre participarea la „EXCENTRIP ROMÂNIA 2024”.
Acum 30 minute
16:00
Marea Britanie estimează că Rusia a pierdut aproximativ 450.000 de militari în războiul din Ucraina, excluzând companiile militare. Această estimare a fost făcută
16:00
16:00
Limba găgăuză este o moștenire vie a culturii și istoriei noastre. Peste 5 mii de persoane din toate colțurile Autonomiei s-au adunat pentru a celebra sărbătoarea „Ana dilimiz” și pentru a confirma că limba lor maternă este vie și continuă să se dezvolte.
16:00
Primăria Chișinău informează că, tradițional, în preajma sărbătorilor luminate, în centrul Capitalei va fi inaugurată zona cu luminițe și decorațiuni având tematica pascală. De asemenea, străzile din sectoarele capitalei sunt ... Post-ul E spirit de Sărbătoare în Capitală! Chișinăul, decorat de Paște apare prima dată în Unica.md.
16:00
Alexandra Procopovici, soprana Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” din Chișinău, a câștigat premiul mare pentru voce feminină și premiul publicului în cadrul Competiției Vocale VERUM SOLITUS. Concursul internațional, aflat la a doua sa ediție, a fost organizat de Opera Națională a României din Cluj-Napoca. Сообщение (foto) O soprană din Republica Moldova a câștigat premiul mare și premiul publicului în cadrul unui concurs internațional появились сначала на #diez.
16:00
A mai rămas o săptămînă și elevii vor intra în vacanță. În perioada 4-13 mai 2024, elevii instituțiilor de învățămînt din Republica Moldova vor avea parte de zile libere.Conform structurii anului școlar, elevii vor ieși în vacanța de Paști în data de 4 mai și se vor întoarce la lecții în data de 13 mai. În total, elevii se vor odihni timp de 10 zile, notează Noi.md.Pentru elevii claselor a
16:00
Kremlinul intenționează să folosească actorii pro-ruși din Găgăuzia și Transnistria pentru a destabiliza și degrada democrația moldovenească și, în cele din urmă, pentru a împiedica aderarea Moldovei la UE, scrie The Kyiv Post, care citează un raport lansat vineri de Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) din Statele Unite.
Acum o oră
15:50
„Tragedia este după colț”, susține Vladislav Kulminski, fost vicepremier pentru reintegrare, director executiv al Institutului pentru Inițiative Strategice. Potrivit acestuia, problematica asigurării securității în Republica Moldova este importantă, în contextul invaziei ruse în Ucraina. Subiectul a fost desfășurat vineri seara, 26 aprilie curent, la emisiunea „Realitatea te privește” de la RLIVE TV.  „În 30 de ani, […] Articolul „Tragedia este după colț”. Kulminski: „Problematica asigurării securității în Republica Moldova este importantă” apare prima dată în Realitatea.md.
15:50
Festivalul Mamelor 12 aprilie 2024: „Copiii – razele noastre de soare” Pe data de 12 aprilie revista online pentru părinți „Odoraș” a organizat o nouă ediție a Festivalului Mamelor. În cadrul seminarului informativ au fost invitați mai mulți medici specialiști, dar și reprezentanți ai companiilor farmaceutice și cosmetice care au venit cu sfaturi practice pentru diferite situații în care pot ajunge mămicile cu picii lor. Cea care a deschis acest frumos festival a fost Brand Manager-ul laboratoar...
15:50
Papa Francisc, în vârstă de 87 de ani, a început duminică o vizită la Veneţia, aceasta fiind prima călătorie a sa din acest an, din cauza stării sale de sănătate. Suveranul Pontif a avut o întâlnire cu tinerii în Piața San Marco și a vizitat o închisoare pentru femei unde a pledat pentru condiții demne pentru persoanele încarcerate, scrie digi24.ro.
15:50
A ”uitat” să declare în vamă peste 70 perechi de încălțăminte presupuse a fi de brand. Cazul a fost documentat de funcționarii postului vamal Leușeni, urmare a verificărilor unui microbuz ... Post-ul Un moldovean a ,,uitat” să declare în vamă peste 70 perechi de încălțăminte presupuse a fi de brand apare prima dată în Unica.md.
15:50
Trupele rusești au avansat pe frontul din est și au cucerit o mare parte dintr-un sat din regiunea Donețk după o greșeală făcută de trupe de elite ale Kievului, potrivit unui comandant ucrainean, citat de Hotnews. În timp ce Kievul așteaptă ajutorul promis de SUA, rușii avansează spre Ceasiv Iar. Șeful armatei ucrainene, generalul Oleksandr Sîrskî a declarat că este probabil ca președintele Vladimir Putin să fi ordonat forțelor sale să captureze orașul din regiunea Donețk înainte de 9 mai, când...
15:40
Hamas publică o înregistrare video în care apar 2 ostatici israelieni răpiți în atacul din 7 octombrie - VIDEO
15:40
Pe 9 mai, de Ziua Europei, comisarul european pentru buget și administrație Johannes Hahn va efectua o vizită la Chișinău, scrie Moldpres. Alături de șefa statului Maia Sandu, oficialul european va susține un discurs în Piața Marii Adunări Naționale.  Johannes Hahn va veni în Republica Moldova, potrivit sursei, la invitația președintei Maia Sandu. Oficialul european […] The post Comisarul european Johannes Hahn, așteptat la Chișinău pe 9 mai: va ține un discurs în PMAN appeared first on NewsMaker.
15:40
În onoarea Zilei internaționale de comemorare a victimelor catastrofei de la Cernobîl, partidul „ȘOR” a desfășurat o campanie, dedicată lichidatorilor consecințelor dezastrului. Reprezentanții formațiunii au vizitat și felicitat zeci de veterani din toată țara. Potrivit unui comunicat de presă, din partea lui Ilan Șor, ei le-au transmis pachete cu produse alimentare, dar și mesaje de … Articolul Recunoștință față de veteranii de la Cernobîl: Lichidatorii accidentului au primit pachete cu alimente de la Ilan Șor apare prima dată în Punctul pe i.
15:40
Vicepreședinta Radei Supreme a Ucrainei Olena Kondratiuk va vizita mâine Republica Moldova, informează Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.
15:40
Republica Moldova înregistrează cea mai mare creștere a dezvoltării industriei IT comparativ cu alte țări din spațiul Est-European. Declarația a fost făcută de directoarea proiectului Tehnologiile Viitorului finanțat de USAID, ... Post-ul Republica Moldova înregistrează cea mai mare creștere a dezvoltării industriei IT din spațiul Est-European apare prima dată în Unica.md.
15:40
Debbie Frank a colaborat cu prinţesa Diana ani la rând, după ce a cunoscut-o în 1989. Cele două femei au devenit prietene apropiate până la finalul vieţii prinţesei de Wales, ... Post-ul Ce spune astrologul Prințesei Diana despre soarta Prințesei Kate, care urmează un tratament pentru cancer. A citit în stele și ce îl așteaptă pe Prințul William apare prima dată în Unica.md.
15:40
Liberalizarea regimului de vize cu UE, acum 10 ani, a fost o decizie bună pentru cetățenii Republicii Moldova, aceasta fiind unul dintre elementele de construcție a integrării europene. Declarația a fost făcută de ambasadorul UE la Chișinău, Janis Mazeiks, în cadrul unui interviu pentru TVR Moldova. „Dacă ne uităm acum 10 ani, hotarele moldovenești au crescut de 30 milioane de ori. Asta înseamnă că 15 milioane de ori cetățenii au trecut acele hotarele. Evident că acesta nu înseamnă că au fost 15...
15:35
Vicepreședinta Radei Supreme a Ucrainei, Olena Kondratiuk, va vizita mâine Republica Moldova.
15:30
Greșeala făcută de două brigăzi ucrainene de elită ce a permis rușilor să avanseze în Donețk
15:30
Doi jurnaliști ruși au fost arestați sub acuzația de „extremism” și vor rămâne după gratii în așteptarea procesului. Autoritățile ruse îi acuză pe cei doi că au lucrat pentru un grup fondat de Alexei Navalnîi, relatează The Guardian.
15:30
Cel puțin cinci oameni au murit și 33 au fost răniți în China, după ce o tornadă a făcut ravagii, în apropiere de Hong Kong, transmite digi24.ro Cerul s-a întunecat brusc în toiul zilei, o vijelie puternică a pornit, iar rafalele violente au început să smulgă acoperișuri. Tornada a lovit cu rafale de peste 250 […] Acest articol O tornadă a făcut ravagii în China. Cel puțin 5 oameni au murit, iar alți 33 au fost răniți a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:30
„Nu există niciun motiv de discuții despre demisia domnului Spînu”, asigură preşedintele Parlamentului, deputatul PAS Igor Grosu, în contextul în care politicieni de opoziție insistă pe demisia ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.  „Nu există niciun motiv de discuții despre demisia domnului Spînu. Toate speculațiile care se fac, fac parte iarăși din arsenalul Kremlinului și a […] Articolul Președintele Parlamentului asigură că nu există niciun motiv de discuții despre demisia ministrului Andrei Spînu apare prima dată în Realitatea.md.
15:30
FOTO // Peste 5 mii de locuitori ai Găgăuziei au participat la sărbătoarea "Ana dilimiz"
15:30
Sărbătoarea Învierii Domnului se apropie, iar gândurile și preocupările noastre nu se opresc doar la rețetele culinare. Ouale roșii, cozonacul și pasca sunt în capul listei de priorități. Însă ar fi păcat ca Paștele să se rezume doar la o masă bogată. Sărbătoarea de Paște poate aduce un plus de frumos în casele noastre. Cum? […] Post-ul Idei de decor pentru sărbătoarea Învierii Domnului de la Chat GPT apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:30
Cazul Anei-Maria, o tânără de 19 ani însărcinată în 7 luni care a fost omorâtă cu bestialitate, a scandalizat opinia publică. „Ana-Maria a fost omorâtă doar pentru că este femeie. Tragedia Anei-Maria este tragedia noastră, a fiecărei femei”, se spune în mesajul unor organizații neguvernamentale ce activează în domeniul drepturilor omului care au organizat marți,...
15:30
Schimbările climatice se resimt din ce în ce mai mult în Moldova. Din acest motiv, fermierii recunosc că trebuie să investească în sisteme de irigare.Experții internaționali recomandă practici agricole noi și măsuri de gestionare a fenomenului. Despre acest subiect s-a discutat la o conferință interregională, unde au participat oameni de știință din Asia Centrală și Europa de Est.Republica
15:30
Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal încă nu şi-a spus ultimul cuvînt la aproape 38 de ani, în ciuda numeroaselor probleme fizice, şi a obţinut victoria în faţa australianului Alex de Minaur, nr.11 mondial, calificîndu-se în optimile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Madrid, dotat cu premii totale de 7.877.020 de euro.Nadal s-a impus în două seturi, 7-6 (8/6), 6-3, după 2h 04
15:30
Vicepreședinta Radei Supreme a Ucrainei, Olena Kondratiuk va vizita mîine, 29 aprilie, Republica Moldova.Vicespeakerul ucrainean va avea o întrevedere cu Președintele Parlamentului, Igor Grosu. De asemenea, vicepreședinta Radei Supreme a Ucrainei Olena Kondratiuk se va întîlni cu omoloaga sa, vicepreședinta Parlamentului Doina Gherman. Ulterior, Doina Gherman și Olena Kondratiuk vor susține o
Acum 2 ore
15:20
Cotidianul german TAZ, despre aderarea Republicii Moldova la UE: „Cu sau fără Transnistria?” Starea de spirit din Republica Moldova este favorabilă integrării europene, dar procesul va fi dificil, fără îndoială. Ceea ce o complică considerabil procesul este regiunea transnistreană controlată de Kremlin, se arată într-un editorial publicat de cotidianul german TAZ. „Aderarea la UE este o oportunitate unică pentru Moldova atât pentru dezvoltare și stabilitate, cât și pentru rezolvarea problemelor...
15:20
Discuții cu miniștri, expoziții și concert: Agenda activităților dedicate Zilei Europei 2024 - FOTO
15:20
FOTO // Recunoștință față de veterani. Lichidatorii accidentului de la Cernobîl au primit pachete cu alimente de la Ilan Șor
15:20
15:20
Vicepreședinta Radei Supreme a Ucrainei Olena Kondratiuk va vizita mâine Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de Parlamentul Republicii Moldova.
15:20
Săptămâna viitoare va aduce maxime de până la +22.. +24 grade celsius. Pentru 5 mai, când va fi marcat Paștele ortodox, sunt anunțate maxime de până la +24 de grade. ... Post-ul Cum va fi vremea de Paște? Ce temperaturi ne așteaptă apare prima dată în Unica.md.
15:20
Primăria Chișinău a inaugurat un studiou de cercetare și valorificare a patrimoniului cultural. Scopul acestei acțiuni este de a promova folclorul autentic și transmiterea către tânăra generație. Studioul poartă numele lui Andrei Tamazlâcaru, care este cunoscut pentru contribuția sa inestimabilă la valorificarea folclorului autentic. Prezentă la deschiderea evenimentului, vice-primarul capitalei, Angela Cutasevici, a ținut să […] Post-ul La Chișinău a fost inaugurat un studiou pentru promovarea si valorificarea folclorului autentic apare prima dată în Provincial.
15:20
15:10
Un bărbat „a uitat” să declare în vamă peste 70 de perechi de încălțăminte presupuse a fi de brand Un bărbat nu a declarat în vamă peste 70 perechi de încălțăminte pe care le avea în bagaje. Cazul a fost documentat de funcționarii postului vamal Leușeni, în urma verificărilor unui microbuz care se deplasa din Germania spre Republica Moldova. În cadrul controlului vamal, șoferul, un bărbat cu dublă cetățenie, a RM și a României, a comunicat că toate bunurile transportare au fost indicate în decla...
15:10
După cum v-am obișnuit deja, colega noastră Betty Turculeț ne propune diferite rețete interesante, mai complicate ori mai simple, de post sau cu pește și carne, și care implică anumite trucuri și abilități în bucătărie. De această dată, ne propune o gustare, pentru seri plăcute, petrecute în familie, la un film sau o emisiune pe plac.
15:10
Săptămâna înaintea sărbătorii de Paște poartă denumirea de Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor. Este perioada în care se recomandă perioadă de rugăciune și spovedanie, pentru a fi pregătit spiritual pentru ... Post-ul Săptămâna Patimilor: ce semnifică pentru credincioși fiecare zi din Săptămâna Mare apare prima dată în Unica.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.