TV Nord

Acum 8 ore
17:30
Mai multe ţări din Africa de Est au fost lovite de precipitaţii peste nivelul normal. Cel puțin 70 de persoane au murit în Kenya, de la mijlocul lunii martie și până acum, în urma inundațiilor, a declarat, vineri, un purtător de cuvânt al guvernului, transmite AP. Iar ploile nu se vor opri nici în acest […] Acest articol Africa: Cel puțin 70 de persoane au murit în urma inundațiilor masive din Kenya, iar ploile nu se vor opri a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Acum 12 ore
15:10
Misiunea Socială „Diaconiaˮ organizează astăzi, 27 aprilie, colectarea națională de produse alimentare pentru a le oferi ulterior celor nevoiași. Masa Bucuriei” este una dintre cele mai longevive campanii care se desfăşoară anual în ultima săptămână a postului Paştelui. Pentru al 15-lea an consecutiv, moldovenii sunt îndemnați să doneze produse alimentare care vor ajunge pe mesele […] Acest articol Misiunea Socială „Diaconiaˮ a început campania națională „Masa Bucuriei” a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
12:10
Accident în localitatea Prepeliţa din raionul Sîngerei. O mașină parcată pe marginea traseului a fost lovită de un alt șofer neatent, scrie tv8.md Mașina de model BMW era condusă de un șofer în vârstă de 37 de ani. În momentul impactului aceasta era trasă marginea traseului, șoferul fiind documentat de echipajul INSP. Din direcția localității […] Acest articol Accident la Sîngerei, după ce o mașină a fost trasă pe dreapta de poliție a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Acum 24 ore
08:50
Real Madrid, liderul din LaLiga, a învins, vineri seară, în deplasare, cu scorul de 1-0, Real Sociedad, într-un meci din etapa a 33-a a campionatului spaniol, scrie gsp.ro Unicul gol al partidei a fost marcat de puștiul madrilenilor Arda Guler (19 ani), în minutul 29, din pasa decisivă livrată de experimentatul Dani Carvajal (32 de ani). […] Acest articol Real Madrid, un nou pas către titlu după un succes chinuit cu Real Sociedad a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:50
Rușii au folosit patru tipuri de rachete, inclusiv temutele Kalibr, în timpul unui atac masiv asupra Ucrainei. În jurul orei cinci dimineața, rachete de croazieră lansate de bombardierele strategice rusești Tu-95 s-au îndreptat spre regiunea Kievului. Pe lângă bombardierele strategice Tu-95, rușii au mai trimis cinci bombardiere „strategice” supersonice Tu-22m3, cu rază lungă de acțiune. […] Acest articol Atac nocturn asupra Ucrainei. Rușii au lovit cu mai multe tipuri de rachete, dar și o tactică sofisticată a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:40
Pentru astăzi, 27 aprilie, Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează cer variabil pe întreg teritoriul țării. În Nord se așteaptă temperaturi de +19 de grade pe timp de zi. În Centru, termometrele vor indica +21 de grade Celsius. Iar în Sudul țării se așteaptă +22 de grade. În Capitală, maximele se opresc la +21 de grade […] Acest articol /METEO/ Cum va fi vremea astăzi, 27 aprilie. Se încălzește afară a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:40
Tricolorul a fost desemnat oficial drapel de stat pe data de 27 aprilie 1990, de către deputații primului Legislativ și simbolizează trecutul, prezentul și viitorul statului moldovenesc, reflectă principiile lui democratice, tradiția istorică a poporului, egalitatea în drepturi, prietenia și solidaritatea tuturor cetățenilor republicii, ziua acestuia fiind instituită de Parlamentul de la Chișinău la 23 […] Acest articol Republica Moldova marchează astăzi Ziua Drapelului Național a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Ieri
18:40
Grindina de ieri a stricat toate culturile din grădinile gospodarilor din Cureșnița, Soroca „Ea deja se va usca, o să trebuiască de smuls și de aruncat, dar pe ce să cumpărăm alta, ia uitați-vă niște dovlecei și i-a fărâmat definitiv.” GALINA REVENCO, locuitoarea satului Cureșnița, raionul Soroca: „Gheața atât de mare că puteai să o […] Acest articol /VIDEO/ Grindina a făcut prăpăd în raionul Soroca. Locuitorii din Cureșnița, disperați a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
18:10
Astăzi în studioul TV Nord îl avem pe Vladimir Rusu, șeful Oficiului Teritorial Bălți al Cancelariei de Stat cu care vom discuta despre recensământul populației, dar și referendumul pentru integrare în UE, planificat pentru toamna acestui an. Rămâneți aproape. Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram. Acest articol Activitatea Guvernului în 2024, în nordul țării a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
16:40
Proiectul de lege care prevede pilotarea votului prin corespondență a fost adoptat de Parlament. Documentul reglementează principiile de exercitare a dreptului la vot prin corespondență, procedurile electorale specifice, precum și atribuțiile organelor electorale care vor organiza această metodă alternativă de exercitare a dreptului la vot. Procedurile electorale privind securizarea votării, păstrarea și asigurarea integrității plicurilor cu […] Acest articol Republica Moldova va implementa votul prin corespondență. Țările vor fi selectate în baza criteriilor stipulate în legislație a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:30
Spitalul Clinic Bălți a primit un set de echipamente medicale performante pentru intervențiile laparoscopice. ALA CONDREA, vice director IMSP SC Bălți: „Aparatul dat este un beneficiu atât pentru pacienți cât și pentru spital și prin intermediul unei așa dotări noi putem acorda servicii de calitate întreg teritoriului municipiului Bălți cât și raioanelor din nordul țării”. […] Acest articol /VIDEO/ Intervenții chirurgicale minim invazive la Spitalul Clinic Bălți. Instituția a fost dotată cu un aparat laparoscopic a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
14:40
MoldovaGaz a depus, pe 26 aprilie, o adresare la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) privind revizuirea tariful pentru gazele naturale. Compania cere ca tariful să fie redus cu 9,3%. Precizările au fost făcute de șeful MoldovaGaz, Vadim Ceban, scrie newsmaker.md. „SA „Moldovagaz” a expediat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică solicitarea privind revizuirea […] Acest articol Cererea de revizuire a tarifului la gaz, pe masa ANRE. Ce reducere propune Moldovagaz a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
12:40
Operațiune comună a ofițerilor CNA și ofițerilor din România a fost desfășurată dintr-un dosar de spălare de bani, rezultat dintr-o însușire istorică a 75,11% din patrimoniul Republicii Moldova, deținut în cadrul societății pe acțiuni ”Mioara” din mun. Bălți. Polițiștii și procurorii D.I.I.C.O.T., asistați de către ofițerii CNA, au efectuat o serie de acțiuni de urmărire […] Acest articol Operațiune comună Republica Moldova și România: O însușire istorică a 75,11% din patrimoniul deținut în cadrul SA ”Mioara” din mun. Bălți a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
11:20
Ofițerii INI și procurorii PCCOCS, anunță reținerea unei femei din Cahul de peste 50 de ani, pentru comandarea asasinării fostului soț, contra sumei de 20.000 euro, săptămâna curentă. Cazul a fost documentat timp de o săptămână de ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate, Direcției urmărire penală, cu suportul Direcției investigații analitice a INI și cu participarea angajaților de […] Acest articol /VIDEO/ O femeie din Cahul, reținută pentru că ar fi comandat asasinarea fostului soț. Era gata să achite 20 de mii de euro a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
11:00
Tot mai mulți bălțeni aleg să-și vaccineze copiii. Asta arată datele statistice după jumătate de an, în care lucrătorii medicali au promovat în rândul cetățenilor beneficiul vaccinării. Oamenii susțin că doar prin imunizare pot preveni suferința de pe urma unor boli fatale. „Pro. De ce? Fiindcă demult se știe că pentru a preveni o boală […] Acest articol /VIDEO/ Tot mai mulți părinți aleg să-și vaccineze copiii. Rata de vaccinare a crescut cu 7% a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
10:30
Un angajat al Centrului Militar Teritorial Bălți a fost reținut în flagrant de ofițerii CNA într-un dosar de trafic de influență. Acesta ar fi promis unui tânăr să tergiverseze procesul de încorporare în serviciul militar. Potrivit materialelor cauzei, militarul susținând că ar avea influență asupra persoanelor publice din cadrul Centrului Militar Teritorial Edineț ar fi […] Acest articol /FOTO/ Un militar de la Bălți, prins în flagrant de CNA cu 1400 de euro mită a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
10:20
A plouat cu grindină aseară în nordul țării. În jur de 15 minute, grindina a bătut în localitatea Cureșnița Veche din raionul Soroca. Internauții au postat video-uri și fotografii pe rețelele de socializare. Aceștia au scris în comentariile postărilor că multe grădini au fost inundate. Ploaie cu grindină a mai fost în localitățile Cureșnița Nouă, […] Acest articol /VIDEO/ În mai multe localități din raionul Soroca a plouat cu grindină. Unele grădini au fost inundate   a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
09:50
Aseară, în jurul orei 22:30, polițiștii de la Ciocana au fost sesizați de părinții unui copil despre faptul că fiul lor de 8 ani s-ar fi sinucis prin împușcare. La fața locului, oamenii legii au stabilit preliminar că părinții minorului ar fi ieșit afară, iar băiatul a rămas singur acasă. Când s-au reîntors, părinții au […] Acest articol Tragedie în capitală. Un copil de 8 ani s-ar fi sinucis prin împușcare a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
09:10
Acum 38 de ani, pe 26 aprilie 1986, reactorul 4 al centralei nucleare Cernobîl din Ucraina a explodat, provocând cel mai grav incident din istoria nucleară civilă. La ora 01:23 în noaptea de 26 aprilie 1986, un test de siguranță banal la centrala nucleară de la Cernobîl a scăpat de sub control, provocând cel mai […] Acest articol 38 de ani de la explozia de la Cernobîl, dezastrul care a evacuat sute de mii de oameni și a expus milioane la radiații a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:50
Pentru astăzi, 26 aprilie, Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează ploi în nordul țării, iar în centrul și sudul țării cer înnorat. În Nord se așteaptă temperaturi de +15 grade pe timp de zi. În Centru, termometrele vor indica +16 de grade Celsius. Iar în Sudul țării se așteaptă +18 de grade. În Capitală, maximele se […] Acest articol /METEO/ Meteorologii transmit ploi în nordul țării. Câte grade vor fi astăzi a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:30
Kremlinul susţine că livrarea de rachete americane ATACMS Ucrainei nu va schimba nimic în desfășurarea războiului, după ce Washingtonul a anunţat că va furniza Kievului astfel de rachete cu rază lungă de acţiune. Primele ATACMS-uri au fost deja livrate în secret şi folosite de armata ucraineană mai devreme luna aceasta, transmite digi24.ro „Statele Unite sunt […] Acest articol Rusia acuză Statele Unite că „sunt direct implicate” în războiul din Ucraina. Ce a stârnit furia Kremlinului a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
17:10
Ministerul Muncii și Protecției Sociale vine cu precizări legate de regimul de muncă în ziua de 10 mai, în contextul mai multor solicitări parvenite din partea angajatorilor și salariaților. Anul acesta, ziua de 10 mai nu va fi declarată zi nelucrătoare. În același timp, în scopul utilizării optime de către salariați a zilelor de repaus […] Acest articol Ministerul Muncii și Protecției Sociale: 10 mai va fi zi lucrătoare a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
16:30
Șeful Cabinetului de Miniștri, Dorin Recean se arată încrezuzt că instituțiile responsabile din Republica Moldova îl vor trage la răspundere pe Ilan Șor, pentru toate acțiunile de destabilizare organizate în Republica Moldova. DORIN RECEAN, Prim-Ministrul Republicii Moldova: „Ilan Șor demonstrează a câta oară că el lucrează împotriva intereselor Republicii Moldova, el conduce o grupare criminală, […] Acest articol /VIDEO/ Dorin Recean despre Ilan Șor: „Am încrederea că va fi tras la răspundere” a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
16:20
La Edineț au demarat lucrările de construcție a unui complex multifuncțional sportiv MARIA PRISACARI, director ADR Nord: „Suntem bucuroși să lansăm astăzi lucrările de construcție a unui important proiect de dezvoltare urbană. Un proiect cu o valoare de peste 32 de milioane de lei, care va avea drept rezultat îmbunătățirea serviciilor turistice și de sport […] Acest articol /VIDEO/ La Edineț au demarat lucrările de construcție a unui complex multifuncțional sportiv a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:30
MIGF 2024: Cum construim un viitor digital echitabil, liber și sigur? 5G în Moldova, libertatea Internetului și un nou sistem de protecție împotriva amenințărilor cibernetice. Ce se va discuta la MIGF 2024? Cel de-al patrulea Forum național de guvernanță a Internetului (Moldova Internet Governance Forum, MIGF 2024) va avea loc la Chișinău în zilele de […] Acest articol Moldova IGF se începe pe 29 aprilie: Alăturați-vă dialogului privind construirea unui viitor digital liber și sigur pentru toți a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:10
Într-o lume în care resursele noastre naturale sunt limitate, devine tot mai important să fim conștienți de modul în care folosim energia și să căutăm modalități de a o utiliza în mod responsabil și eficient. Cum putem contribui la acest efort? Ei bine, începând de la acțiuni simple, cum ar fi înlocuirea becurilor cu leduri […] Acest articol /ANIMAȚIE/ Eco-responsabilitate și Sustenabilitate în Eficiența Energetică a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
13:30
„În special drumul la Chișcăreni, nimic nu se face. Bine, o să luăm în calcul. Premierul Dorin Recean a vizitat localitatea Coșcodeni din raionul Sîngerei VITALIE GÎRBU, primar c. Coșcodeni, Sîngerei: „A fost o vizită lucrativă, s-a discutat despre problemele recente cu care se confruntă comunitatea noastră. Ca de obicei, drumuri, grădinița, școli, reparație, apa, […] Acest articol /VIDEO/ La piață cu Dorin Recean. Premierul a vizitat oamenii de la Coșcodeni, Sîngerei a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
12:20
Istoriile a 40 de studenți ucraineni care și-au pierdut viața în lupta pentru libertatea țării lor sunt prezentate într-o expoziție internaţională, „Diplome neemise”, care a ajuns și în Republica Moldova. Proiectul este un omagiu adus tinerilor reduși la tăcere de războiul necruţător al Rusiei împotriva Ucrainei. Lansată oficial astăzi în Republica Moldova, expoziția „Diplome neemise” […] Acest articol /FOTO/ La Bălți se vernisează expoziția „Diplome neemise”. Se prezintă istoriile a 40 de studenți ucraineni a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
12:10
Producătorii autohtoni sunt din ce în ce mai îndrăgiți de moldoveni. SORINA PATAPI, antreprenoare: „Avem o plantație de lavandă și aici avem produsele noastre. Avem ulei esențial de lavandă, punguțe cu lavandă, cutii cadou, seturi pentru aroma terapie. Cei care vor să-și construiască un viitor acasă, doar cel care nu încearcă nu reușește, dacă nu […] Acest articol /VIDEO/ Dor de produse autohtone. La Edineț, producătorii se întrec la calitate a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
10:30
Pentru astăzi, 25 aprilie, Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează ploi cu descărcări electrice în nordul țării și cer înnorat în centrul și sudul țării. În Nord se așteaptă temperaturi de +17 grade pe timp de zi. În Centru, termometrele vor indica +21 de grade Celsius. Iar în Sudul țării se așteaptă +23 de grade. În […] Acest articol /METEO/ Meteorologii transmit pentru astăzi ploi cu descărcări electrice în nordul țării a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
09:40
În cadrul proiectului ”Antreprenoriatul Social – punct forte în dezvoltarea durabilă a comunităților”, finanțat de Uniunea Europeană, cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundației Est-Europene și implementat de Asociația pentru Promovarea Antreprenoriatului, au fost realizate patru vizite de studiu pentru a cunoaște aspectele practice în dezvoltarea antreprenoriatului social. Peste 40 de participanți la etapele de promovare […] Acest articol Întreprinderile sociale performante susțin dezvoltarea durabilă a comunităților a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:20
11 companii private din Republica Moldova s-au alăturat Ministerului Educației și vor susține financiar crearea rețelei școlilor model. Declarația a fost făcută de ministrul Educației și Cercetării, potrivit căruia business-ul a acceptat să investească în instituțiile de învățământ din Republica Moldova 17 milioane de lei, bani ce vor fi utilizați pentru îmbunătățirea infrastructurii școlare. Ministrul […] Acest articol 17 milioane de lei vor fi investiți în școlile model. 11 companii private s-au angajat a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
00:10
Într-o lume marcată de conflicte și tensiuni, fenomenul migrației forțate a devenit o realitate cu care se confruntă societatea în fiecare zi. Odată cu escaladarea crizei din Ucraina, mulți oameni, în special femeile și copiii, au căutat adăpost și siguranță în alte țări, inclusiv în Moldova. În acest context, municipiul Bălți a devenit gazda pentru […] Acest articol FEMEILE ȘI COPIII REFUGIAȚI, INTEGRAȚI SOCIAL ÎN BĂLȚI a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
24 aprilie 2024
18:00
Începând cu noaptea de 24.04.2024 și cu menținerea zilei de astăzi, suntem martori la un fenomen meteorologic mai neobișnuit, caracterizat de o perioadă de ploaie murdară. „Această ploaie murdară a fost influențată de o serie de factori convergenți care au creat un fenomen mai rar semnalat. Printre acești factori se numără prezența unei cantități semnificative […] Acest articol Serviciul Hidrometeorologic de Stat explică fenomenul neobișnuit influențat de praful saharian a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
16:50
Parcul central din municpiul Bălți va purta numele lui Mihai Volontir. Decizia fost votată astăzi la ședința consiliului. Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram. Acest articol Parcul central din municpiul Bălți va purta numele lui Mihai Volontir a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:40
Alexei Cotorobai, fratele lui Gheorghe Cotorobai, principalul suspect în cazul omorului tinerei de 19 ani care era însărcinată, Ana-Maria, este acuzat că ar fi omorât un copil de 10 luni acum 14 ani, dar cazul ar fi fost mușamalizat. Pentru decesul copilului a fost condamnată mama acestuia, care era minoră atunci, scrie ZDG.md. Mama fetei, […] Acest articol Fratele suspectului în omorul Anei-Maria, acuzat că ar fi omorât un copil de 10 luni. Instanța a condamnat-o pe mama copilului. „Eu de multe ori m-am rugat să iasă totul la iveală” a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:10
Chiar dacă deocamdată este doar o Hotărâre de Guvern, Ministerul Educației și Cercetării a explicat de ce e nevoie de fuzionarea instituțiilor de învățământ profesional tehnic. GALINA RUSU, Secretar de Stat la MEC: „Avem o hotărâre de Guvern într-adevăr de fuziune a opt instituții cu alte șapte instituții de învățământ profesional tehnic. În acea listă […] Acest articol /VIDEO/ Ministerul Educației despre fuzionarea instituțiilor din Alexăndreni și Lipcani: E un număr extrem de mic de elevi a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:10
Un strat de praf saharian s-a așternut în Republica Moldova, iar unii simt dificultăți respiratorii. Masca de protecție nu ajută prea mult în astfel de cazuri, spune medicul Beatrice Mahler, scrie a1.ro Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” a vorbit despre cum ne afectează Praful saharian. Medicul a declarat pentru Digi24 că cele mai afectate persoane de […] Acest articol Cum te poți proteja de praful saharian. Medic: „Masca nu e neapărat o soluție!” a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
14:00
Patriarhul Moscovei și Întregii Rusii Kiril a semnat un decret prin care îi interzice preotului Dmitri Safronov să mai dea binecuvântări și să poarte cruce și sutană vreme de trei ani, scrie moldova.europaliberă.org. Site-ul în limba rusă al Europei Libere scrie că Safronov, care a ținut slujbă de pomenire la mormântul fostului lider de opoziție Aleksei […] Acest articol Preotul care i-a făcut slujbă de pomenire lui Navalnîi, suspendat de Biserica rusă a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
12:30
Temperaturile scăzute din ultima vreme îi îngrijorează pe părinții din Bălți care au copii la școlile s-au grădinițele din oraș. Potrivit acestora, acestea afectează productivitatea și sănătatea copiilor. Pentru a-i proteja aceștia încearcă să îi îmbrace mai jos, iar managerii instituțiilor încearcă să conecteze căminele electrice unde este cu putință. NICHITA DOROFEEV, părinte: „Îi este […] Acest articol /VIDEO/ Frigul din școli și grădinițe îi pune în gardă pe părinți. La Bălți, orele la școală ar putea fi prescurtate a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
10:10
Polițiștii din Hîncești investighează circumstanțele producerii unui grav accident rutier în urma căruia o tânără a decedat. Accidentul s-a produs aseară între localitățile Pereni și Pașcani. Preliminar, polițiștii au stabilit că o tânără de 19 ani, fiind la volanul unui Peugeot ar fi pierdut controlul mașinii și s-a tamponat într-un copac de pe marginea drumului. […] Acest articol /FOTO/ O tânără de 19 ani a murit, după ce mașina în care era s-a izbit într-un copac a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
10:00
Mai mulți șoferi din Bălți și-au găsit în această dimineață automobilele pline de nisip Saharian, după ploaia din această noapte. Amintim că Administrația Națională de Meteorologie din România a anunțat că în perioada 23-24 aprilie, o masă de aer cu particule de praf saharian va acoperi România și Republica Moldova. Potrivit meteorologilor, depunerile de praf vor putea […] Acest articol /FOTO/ Norul de nisip saharian a ajuns și la Bălți a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
09:40
Pentru astăzi, 24 aprilie, Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează ploi pe întreg teritoriul țării. În Nord se așteaptă temperaturi de +19 grade pe timp de zi. În Centru, termometrele vor indica +21 de grade Celsius. Iar în Sudul țării se așteaptă +23 de grade. În Capitală, maximele se opresc la +21 de grade Celsius. Mâine, […] Acest articol /METEO/ Ploi pe întreg teritoriul țării. Câte grade vor fi astăzi a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
09:00
Oamenii legii din capitală sunt în stare de alertă, după ce un condamnat a dat bir cu fugiții chiar din incinta Inspectoratului de Poliție Botanica, susțin sursele PulsMedia.MD. Potrivit surselor, este vorba despre un tânăr de 16 ani, care în după-amiaza zilei de ieri, 23 aprilie, în jurul orei 15:20, a fost escortat la IP […] Acest articol A dat bir cu fugiții chiar din inspectorat. Un tânăr condamnat, de negăsit de polițiștii a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:50
Din punct de vedere politic, crearea blocului de opoziție „Victoria” la Moscova este o trădare de patrie. O spune președintele comisiei securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului, Lilian Carp. Potrivit deputatului PAS, reprezentanții grupului Șor acționează vădit în interesul Federației Ruse, iar Procuratura urmează să se pronunțe tranșant dacă aceste acțiuni cad sub […] Acest articol Lilian Carp despre crearea blocului „Victoria”: este trădare de patrie a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
23 aprilie 2024
21:20
Forțele de ordine din Republica Moldova anunță pornirea unei cauze penale pe faptul contrabandei cu peste 20 de milioane de lei, aduși în țară de pasagerii sosiți luni seara din Moscova, care au participat la evenimentul de creare a blocului politic „Победа”/„Victorie”, liderul căruia a fost ales fugarul Ilan Șor. Persoanele care au sosit pe […] Acest articol /VIDEO/ „Victorie” sau înfrângere pentru Șor? „Curierii” au adus de la Moscova peste 20 de milioane de lei într-o singură zi. Poliția a pornit o cauză penală a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
17:20
„Trebuia să fie verde, iaca o dat, iată acolo, vedeți popușoiul, mai încolo uitați-vă ia, da el e galben. El înseamnă că e atins oleacă de frigul acela, iată trebuia să fie niște frunzulițe verzi.” Locuitorii din nordul țării sunt îngrijorați, ca înghețurile din ultima vreme să nu le afecteze culturile din grădini. VICTOR VARTAN, […] Acest articol /VIDEO/ Locuitorii din nordul țării, îngrijorați să nu piardă roada din cauza înghețurilor a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
16:40
Un moscovit a fost condamnat la cinci ani de muncă corecțională pentru acuzații legate de un interviu despre război pe care l-a acordat pe stradă postului de radio Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL), finanțat de SUA, a anunțat luni organizația de supraveghere a drepturilor OVD-Info, scrie Hotnews.ro. Iuri Kohoveț, un rus în vârstă de 39 de […] Acest articol Un rus a fost condamnat la 5 ani de muncă forțată, după ce a vorbit cu presa despre războiul din Ucraina a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:40
Mai mulți membri ai trupei Bi-2 și familiile lor au depus astăzi actele pentru dobândirea cetățeniei Republicii Moldova. Dosarele de obținere a cetățeniei vor fi aduse la cunoștința șefei statului Maia Sandu și vor fi examinate prin prisma „acordării cetățeniei în interesul Republicii Moldova”, informează MOLDPRES. Adrian Băluțel, șef al Cabinetului Președintelui, a specificat că […] Acest articol Mai mulți membri ai trupei Bi-2 și familiile lor au depus actele pentru dobândirea cetățeniei R. Moldova a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:30
O mașină care a intrat cu viteză într-o zonă pietonală din Ierusalim a lovit mai mulți trecători. Doi oameni care au încercat să fugă au fost reținuți. Se pare că cei doi erau înarmați și au intenționat să deschidă focul asupra pietonilor, transmite jurnalul.ro Poliția israeliană a anunțat că a reținut două persoane după ce […] Acest articol O mașină a intrat într-o zonă pietonală din Ierusalim. Două persoane înarmate au fost reținute a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.