Toate serviciile municipale se află în teren pentru înlăturarea consecințelor ploii

Subiectul Zilei, 8 mai 2024 13:00

Primăria Chișinău informează că, toate serviciile municipale au intervenit prompt la înlăturarea consecințelor ploii abundente și vântului puternic din seara zilei de marți, 7 mai. Potrivit autorităților locale, echipa de serviciu a Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” a intervenit în mai multe locații din municipiul Chișinău, pentru a îndepărta situațiile de avariere apărute […] Articolul Toate serviciile municipale se află în teren pentru înlăturarea consecințelor ploii apare prima dată în Subiectul Zilei.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Subiectul Zilei

Acum 30 minute
18:30
O instanţă din Rusia l-a condamnat luni la 25 de ani de închisoare pe un bărbat din oraşul siberian Novosibirsk, care intenţiona să incendieze mai multe birouri militare din localitate. Tribunalul a considerat că inculpatul este vinovat de trădare, terorism şi alte infracţiuni şi a reţinut că acesta primise de la o persoană din Ucraina […] Articolul Bărbat din Rusia, condamnat la 25 de ani pentru planuri teroriste apare prima dată în Subiectul Zilei.
18:20
Partidul Mișcarea Alternativa Națională (MAN) a obținut victorie în alegerile pentru Consiliul local din satul Cotovscoe, UTA Găgăuzia. Potrivit liderului formațiunii politice, Ion Ceban, conform datelor preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrală, în cadrul alegerilor locale noi și parțiale organizate pe 19 mai 2024, MAN a câștigat nouă mandate de consilier local. „Rezultatele reflectă încrederea […] Articolul Ion Ceban și MAN obțin victorie în alegerile locale din satul Cotovscoe apare prima dată în Subiectul Zilei.
Acum o oră
18:00
Primăria Municipiului Chișinău aduce sportul mai aproape de cetățeni, indiferent de vârstă acestora. Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, informează că, municipalitatea organizează cea de-a II-a ediție a evenimentului sportiv de excepție – Festivalul „Chișinăul Sportiv 2024”. „Evenimentul va avea loc sâmbătă, 8 iunie, în Parcul „La Izvor”, și va cuprinde un vast program de […] Articolul Primăria Chișinău anunță a II-a ediție a festivalului sportiv de excepție apare prima dată în Subiectul Zilei.
18:00
Pe parcursul săptămânii trecute, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a fost solicitat pentru 14801 pacienți. Potrivit Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), pe parcursul săptămânii, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a fost solicitat pentru pacienții cu următoarele patologii: 3925 urgențe cardiovasculare, dintre care 59 cu sindrom coronarian acut; urmate de 2080 […] Articolul Bilanțul săptămânal al urgențelor medicale apare prima dată în Subiectul Zilei.
Acum 2 ore
17:40
Un bărbat în vârstă de 44 de ani din orașul Drochia a omorât două persoane cu dizabilități: o pensionară și fiul acesteia. Crima a avut loc la sfârșitul anului trecut în apartamentul victimelor, unde individul locuia în chirie. Pe 17 mai, acesta fost condamnat la 19 ani și 6 luni de închisoare. Precizările au fost […] Articolul Tragedie în Drochia: Condamnare pentru bărbatul care a omorât două persoane cu dizabilități apare prima dată în Subiectul Zilei.
17:40
O geantă cu droguri în valoarea de aproximativ 200.000 de lei a fost găsită într-o clădire părăsită din sectorul Centru al Chișinăului. În cadrul cercetărilor au fost ridicate 181 de pachețele cu substanțe narcotice, hașiș. Oamenii legii au identificat și reținut trei tineri de 20, 23 și 25 de ani, cu toții locuitori ai capitalei. […] Articolul VIDEO// O geantă cu droguri de 200.000 de lei, descoperită într-o clădire părăsită din Chișinău apare prima dată în Subiectul Zilei.
17:00
Mișcarea Alternativa Națională (MAN) a obținut victorie în alegerile pentru Consiliul local din satul Cotovscoe, UTA Găgăuzia. Conform datelor preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrală, în cadrul alegerilor locale noi și parțiale organizate pe 19 mai 2024, MAN a câștigat 9 mandate de consilier local.„Rezultatele reflectă încrederea și sprijinul considerabil acordat de către locuitorii din […] Articolul Mișcarea Alternativa Națională câștigă alegerile pentru Consiliul local din Cotovscoe, UTA Găgăuzia apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:50
Doar două cazuri suspecte de rujeolă au fost înregistrate în municipiul Chișinău pe parcursul săptămânii trecute, a anunțat șeful adjunct al Direcției Generale Asistență Medicală și Socială, Vladimir Bolocan, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale de luni, 20 mai. „Un lucru îmbucurător este că, vaccinarea își face misiunea, iar pe această cale amintesc tuturor […] Articolul Scăderea cazurilor de rujeolă în Chișinău apare prima dată în Subiectul Zilei.
Acum 4 ore
16:40
Armata rusă de invazie a anunțat, luni, cucerirea satului Bilogorivka, unul dintre ultimele care rămăseră libere în regiunea ucraineană Lugansk, din est, pe care Moscova pretinde de un an și jumătate că a anexat-o, deși n-o controla integral. „Eliberare” „Ca urmare a operațiunilor de luptă, unitățile grupului de trupe Sud au eliberat complet așezarea Bilogorivka din Republica Populară Lugansk […] Articolul Armata rusă cucerește satul Bilogorivka din Lugansk apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:10
Doi șoferi – o femeie de 35 de ani și un bărbat de 64 de ani, s-au ales cu dosare penale după ce au fost depistați în stare de ebrietate avansată la volan. Potrivit poliției, femeia a fost oprită în orașul Căușeni la 18 mai, în timp ce conducea haotic un Volkswagen. Aparatul Drager a […] Articolul Doi șoferi, depistați în stare de ebrietate la volan în Căușeni și Tocuz apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:00
Procesul de pregătire a taberelor pentru odihna de vară a copiilor, este în toi.În acest an în Capitală vor funcționa 15 tabere cu sejur de zi, 3 tabere constante, 14 tabere sportive, 1 tabără ecologică, 13 instituții extrașcolare. Despre acest lucru a anunţat şeful adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, Andrei Pavaloi, în […] Articolul Taberele de vară din Chișinău: 35.384.650 lei alocați pentru odihna copiilor în 2024 apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:40
Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției Regionale Nord au depistat un cetățean străin, care a intrat ilegal în Republica Moldova cu o motocicletă, înmatriculată în Ucraina. Cazul a avut loc în acest weekend. În timpul executării unei misiuni de supraveghere a frontierei de stat, patrula SPF Briceni a observat un bărbat, care se deplasa cu […] Articolul Cetățean ucrainean, depistat intrând ilegal în Moldova cu o motocicletă apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:20
Duminică, 26 mai, Chișinăul va găzdui primul semimaraton al profesiilor juridice, un eveniment de amploare organizat de Primăria Chișinău și Uniunea Juriștilor din Republica Moldova. Acest semimaraton își propune să devină o tradiție internațională, atrăgând vizitatori și sportivi din diverse colțuri ale lumii.„Inspirat de succesul din București, unde acest eveniment se desfășoară de mai mulți […] Articolul Chișinău găzduiește primul semimaraton al profesiilor juridice pe 26 mai apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:00
În cadrul şedinţei oparative a serviciilor Primăriei Chişinău, Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, a făcut totalurile vizitei de lucru în Erevan, Armenia.Acesta a menţionat că a avut foarte multe întrevederi productive de lucru şi a stabilit cu Primăria din Erevan o agendă de evenimente, care vor fi realizate de comun. ,,Tot în Armenia, la […] Articolul Inovație și performanță: Progresele Primăriei Chișinău în Armenia apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:00
Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, i-a spus unui oficial de rang înalt al Casei Albe că țara sa va extinde operațiunea militară din orașul Rafah, în Fâșia Gaza, deși Statele Unite vor exact contrariul. „Suntem hotărâți să lărgim operațiunea terestră de la Rafah, în scopul dezmembrării (milițiilor) Hamas și recuperării ostaticilor”, i-a spus Gallant […] Articolul Israelul pregătește extinderea ofensivei militare în Rafah, în ciuda opoziției SUA apare prima dată în Subiectul Zilei.
Acum 6 ore
14:30
Atacurile Rusiei asupra Ucrainei din ultimele două zile au omorât cel puțin 12 civili și au rănit cel puțin 55 de persoane, potrivit autorităților locale. Marea majoritate a civililor omorâți se aflau în regiunea Harkov, unde 12 peroane au murit iar alte 40 au fost rănite, conform guvernatorului Oleh Syniehuboc. O rachetă de tipul Iskander […] Articolul Atacurile rusești din ultimele două zile în Ucraina: 12 civili omorâți și 55 răniți apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:00
Un minor de 17 ani a fost transportat la spital, după ce acum câteva zile ar fi încercat să-și pună capăt zilelor. Cazul a avut loc într-un liceu din capitală. Potrivit ofițerului de presă al Direcției de Poliție a mun. Chișinău, Natalia State, oamenii legii au fost alertați în dimineața zilei de 16 mai, despre […] Articolul Incident la un liceu din Chișinău: Minor transportat la spital după o tentativă de sinucidere apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:40
Deschiderea sezonului estival 2024 la „Teatrul de Vară” din Parcul „Valea Morilor”, cu un concert memorabil și emoționant în memoria lui Ion Aldea-Teodorovici, sub genericul „Mi-a fost dorul, dor pribeag”, a fost un mare un succes. Declarația îi aparține Primarului General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, și a fost făcută în cadrul ședinței de astăzi, […] Articolul „Teatrul de Vară” din Parcul „Valea Morilor” inaugurat pentru sezonul estival cu un omagiu muzical emoționant apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:30
O fostă directoare pentru diversitate a Facebook şi Nike a fost condamnată la 5 ani şi 3 luni de închisoare pentru că a furat peste 5 milioane de dolari de la companiile respective, care fuseseră alocate iniţiativelor DEI (diversitate, echitate, incluziune). Barbara Furlow-Smiles, din statul american Georgia, care a pledat vinovată de fraudă electronică în […] Articolul Fostă directoare Facebook și Nike, condamnată pentru fraudă de milioane de dolari apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:10
Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a felicitat încă o dată lucrătorii din domeniul Culturii. Astfel, în cadrul ședinței serviciilor operative a Primăriei Capitalei, edilul a reiterat că, cultura nu este doar domeniu de activitate, ci și o punte de legătură între generații. „Cultura nu este doar domeniu de activitate, ci și o punte de […] Articolul Primăria Municipiului Chișinău și-a triplat alocațiile pentru proiectele din domeniul Culturii apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:10
Poliția Republicii Moldova informează că, de la începutul operațiunii „Motociclistul”, din 8 aprilie curent, 153 de motocicliști au fost sancționați pentru încălcarea regulilor de folosire a echipamentului de protecție. Potrivit oamenilor legii, 63 de motocicliști au încălcat regulile de oprire şi neacordare de prioritate pietonilor. De asemenea: – 40 au depășit limita de viteză;   […] Articolul 153 de motocicliști sancționați în operațiunea „Motociclistul” din R.Moldova apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:50
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit prețurile maxime de referință pentru produsele petroliere principale de tip standard pentru mâine, 21 mai. Astfel, prețul unui litru de benzină A95 nu trebuie să depășească 25,15 lei, iar cel pentru un litru de motorină va fi 20,72 lei. Prețurile respective ar însemna o scumpire cu […] Articolul ANRE stabilește prețurile maxime pentru carburanți: Motorina se scumpește apare prima dată în Subiectul Zilei.
Acum 8 ore
11:30
În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 61.654 de traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de ieșire din Republica Moldova – 31.905. Cea mai „activă” frontieră a fost cu România, unde s-au înregistrat 31.750 de traversări, urmată de granița moldo-ucraineană, unde au fost […] Articolul Situația la frontieră: Peste 61.000 de traversări în ultimele 24 de ore, majoritatea pe sensul de ieșire apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:00
Trei tineri de 20, 23 și 25 de ani din Capitală au fost reținuți după ce oamenii legii au ridicat o geantă plină cu 181 de pachețele cu substanțe narcotice. Potrivit Inspectoratului General al Poliției, geanta a fost depistată într-o clădire părăsită din sectorul Centru al municipiului Chișinău, iar cei trei suspecți au declarat că […] Articolul Trei tineri reținuți în Chișinău: 181 de pachețele cu substanțe narcotice descoperite într-o geantă apare prima dată în Subiectul Zilei.
Acum 12 ore
10:30
Directoarea Gimnaziului „Dumitru Roman” din raionul Drochia a decedat. Cu un anunț în acest sens a venit administrația instituției de învățământ. Potrivit oamenilor legii, aceasta a fost depistată strangulată în sala de sport a instituției respective. „Calendarul vieții a încetat numărătoarea în ziua de 18 mai 2024 pentru capul de frunte al IP Gimnaziul Dumitru […] Articolul Doliu la Drochia: Directoarea Gimnaziului „Dumitru Roman”, găsită strangulată apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:20
Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, anunță despre deschiderea sezonului estival 2024 la „Teatrul Verde” din Parcul „Valea Morilor”, unde până în toamnă vor fi organizate diverse evenimente culturale. ,,Duminică, 19 mai, Primăria Chișinău, împreună cu Direcția Culturii și Cristofor Aldea-Teodorovici, a organizat un concert de excepție cu genericul „Mi-a fost dorul, dor pribeag”, […] Articolul Concert în memoria lui Ion Aldea-Teodorovici marchează deschiderea „Teatrului de Vară” apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:10
Pe parcursul săptămânii trecute, Serviciul Vamal raportează încasări la bugetul de stat se ridică la peste 655,7 milioane de lei. De la persoanele fizice, care au introdus bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, au fost încasate plăți în valoare de peste 17,13 milioane de lei.  „Banii colectați de la contribuabili sunt vărsați […] Articolul Serviciul Vamal raportează încasări record de peste 655 milioane de lei apare prima dată în Subiectul Zilei.
Acum 24 ore
18:50
Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, informează că, locuitorii și oaspeții satului Budești au participat astăzi, 19 mai, la mai multe activități dedicate Zilei internaționale a Familiei, eveniment care a cuprins și startul sezonului sportiv, precum și prezentării ale unor proiecte de infrastructură, toate implementate la inițiativa Primăriei locale, cu suportul Primăriei Municipiului Chișinău. […] Articolul Ziua Internațională a Familiei, sărbătorită și la Budești. Ceban: ,,Centrul suburbiei a prins astăzi culoare” apare prima dată în Subiectul Zilei.
Ieri
15:40
În spiritul valorilor familiale și al comunității, Primăria Municipiului Chișinău organizează astăzi, 19 mai, în preajma „Teatrului Verde” din Parcul „Valea Morilor”, un eveniment special pentru a marca Ziua Internațională a Familiei. Prezent la eveniment, Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, a spus că, timpul petrecut în și lângă familiei este cel mai frumos. Astfel, […] Articolul Ion Ceban sărbătorește familia la Chișinău: Activități și surprize în Parcul „Valea Morilor apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:40
Şapte persoane, între care se numărau şi două femei, au fost spânzurate sâmbătă în Iran, în condiţiile în care Republica Islamică recurge tot mai des la pedeapsa cu moartea în scopuri politice, potrivit ONG-ului IHR (Iran Human Rights), cu sediul în Norvegia. Parvin Moussavi, în vârstă de 53 de ani, mamă a doi copii, a […] Articolul Pedeapsa cu moartea folosită în scopuri politice în Iran: ONG-ul IHR denunță execuțiile apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:00
Cu ocazia Zilei Internaționale a Medicilor de Familie, Primarul General al municipiului Chișinău a transmis cele mai calde și sincere felicitări tuturor celor care contactează primii cu membrii unei familii, respectiv cu întreaga comunitate, în situații de risc pentru sănătate. ,,Primăria Chișinău vă mulțumește pentru munca dedicată, compasiunea și devotamentul zilnic, depus pentru a trata […] Articolul Ion Ceban felicită medicii de familie de Ziua Internațională: „Sunteți adevărați eroi” apare prima dată în Subiectul Zilei.
Mai mult de 2 zile în urmă
13:50
Cea de-a opta reuniune a Consiliului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană va avea loc săptămâna viitoare la Bruxelles, pe 21 mai. Delegația de la Chișinău va fi condusă de prim-ministrul Dorin Recean și viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov. Reuniunea va fi co-prezidată de Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și […] Articolul La Bruxelles va avea loc cea de-a 8 reuniune a Consiliului de Asociere Republica Moldova-UE apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:40
Grație și prestații strălucitoare, la „Arena Chișinău”, unde s-au desfășurat două competiții de gimnastică aerobică. Au concurat sportive din Republica Moldova, din România și din Ucraina. Peste o sută de participanți şi-au prezentat numerele artistice, la patru probe, transmite subiectulzilei.md cu referire la tvrmoldova.md. Elena Antoniuc, gimnastă: “Este foarte importantă tehnica, mai exact cât de corect faci elementele. […] Articolul Două competiții de gimnastică aerobică, desfășurate la Arena Chișinău apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:30
Încă un gest frumos pentru consolidarea relațiilor de prietenie între Primăria Chișinău și Republica Armenia. Primarul General al Capitalei informează că, astăzi, 18 mai, Bustul lui Manuc Bei Mirozoian a ajuns la Primăria din Erevan. ,,Sculptura realizată de Veaceslav Jigliţchi, cetățean de onoare al municipiului Chișinău, va fi instalată în scuarul din strada Moldovakan din […] Articolul Primarul Ion Ceban anunță sosirea bustului lui Manuc Bei în Erevan: Simbol al prieteniei dintre Chișinău și Armenia apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:30
Primăria Municipiului Chișinău organizează un nou șir de activități menite să susțină familia. Potrivit Primarului General al Capitalei, Ion Ceban, duminică, 19 mai 2024, în Capitală vor fi organizate diverse activități consacrate Zilei Internaționale a Familiei. ,,La ora 14:00, în Zona ,,Teatrul Verde” din Parcul „Valea Morilor”, va avea loc un eveniment cultural-artistic dedicat importanței […] Articolul Evenimente dedicate familiei organizate de Primăria Chișinău pe 19 mai: Muzică, dans și distracție pentru copii apare prima dată în Subiectul Zilei.
17 mai 2024
18:30
La Chișinău continuă lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere. În acest sens, Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, anunță că, lucrările de reabilitare și amenajare a bd. Dacia, tronsonul str. Independenței – Valea Crucii, au demarat cu succes. „Proiectul prevede mai multe lucruri, inclusiv amenajarea trotuarelor în pavaj, crearea rampelor de acces, utilizarea pavajului de […] Articolul Bd. Dacia din Chișinău în proces de reabilitare: Trotoare noi, rampe de acces și iluminat public apare prima dată în Subiectul Zilei.
18:10
Relații frumoase dintre Chișinău și Erevan. Primarul general, Ion Ceban anunță despre o întrevedere productivă cu ministrul Muncii și Protecției Sociale din Armenia. „Astăzi în Erevan, Armenia, am avut o întrevedere cu ministrul Muncii și Protecției Sociale, Narek Mkrtchyan. Am discutat mai multe subiecte legate de politica socială și despre schimbul de experiență pe care […] Articolul Ion Ceban, discută colaborarea socială cu ministrul din Armenia apare prima dată în Subiectul Zilei.
18:10
Agenda încărcată pentru primarul general, Ion Ceban, care zilele acestea se află într-o vizită de lucru în Armenia. “Astăzi, în Parlamentul Armeniei, am avut întrevedere cu deputații din Grupul de Prietenie Republica Moldova – Republica Armenia. Am discutat despre parteneriatele pe care le avem în diverse domenii. Totodată am vorbit despre proiectele care pot fi […] Articolul Edilul Capitalei continuă întrevederile în Erevan. Ceban:„Am vorbit despre proiectele pe care le putem implementa în comun” apare prima dată în Subiectul Zilei.
17:40
În noaptea de vineri spre sâmbătă, trei regiuni din Rusia și Crimeea anexată au fost atacate de peste 100 de drone, potrivit unui mesaj al Ministerului rus al Apărării, citat de BBC. Potrivit comunicatului, 51 de drone kamikaze au fost distruse sau interceptate deasupra teritoriului Crimeei, 44 de drone deasupra regiunii Krasnodar, alte șase drone […] Articolul Atac masiv cu drone asupra Rusiei și Crimeei anexate: Peste 100 de drone lansate apare prima dată în Subiectul Zilei.
17:30
Centrul Maternal de plasament pentru cuplul mama-copil din subordinea Primăriei Chișinău, locul unde femeile cu copii, supuse violenței sau aflate în situație dificilă, își găsesc siguranța, împlinește, în curând, un an de la lansare. Cu această ocazie, scrie Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, viceprimarul Angela Cutasevici, împreună cu șefa DGPDC, Tatiana Oboroc, au mers […] Articolul Un an de solidaritate: Centrul Maternal din Chișinău, oferind siguranță și sprijin apare prima dată în Subiectul Zilei.
17:00
De la începutul perioadei de recensământ până la 16 mai, au fost recenzate circa 1 milion 128 de mii de locuințe și 1 milion 650 de mii de persoane. Detalii au fost oferite de directorul general al Biroului Național de Statistică, Oleg Cara, în cadrul unui briefing de presă cu privire la desfășurarea Recensământului populației. […] Articolul Detalii despre progresul Recensământului populației și locuințelor apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:40
Primăria Municipiului Chișinău întinde o nouă mână de ajutor șoferilor. Potrivit Primarului General al Capitalei, Ion Ceban, în acest sens, municipalitatea lucrează la amenajarea mai multe locuri de parcare în sectorul Ciocana al orașului. „În preajma scuarului din bd. Mircea cel Bătrân, 29/1, se lucrează la amenajarea locurilor publice de parcare a autovehiculelor”, a scris […] Articolul Primăria Chișinău amenajează noi locuri de parcare în sectorul Ciocana apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:20
Acest lucru este stipulat printr-un amendament la Legea privind aplicarea măsurilor restrictive internaționale, introdus de președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Radu Marian, iar parlamentul a adoptat acest document în a doua lectură. Astfel, Aeroportul Chișinău este inclus în lista activelor neprivatizate, în conformitate cu prevederile legii privind mecanismul de verificare a investițiilor de importanță […] Articolul Modificări Legislative: Aeroportul Chișinău devine bun public al statului apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:00
Primarul Municipiului Chișinău, Ion Ceban, informează despre faptul că, astăzi, 17 mai, viceprimarul Capitalei Ilie Ceban și responsabilii din cadrul structurilor municipale au desfășurat o acțiune de inspectare în sectorul Buiucani. „A fost evaluată starea infrastructurii, identificate problemele curente și discutate soluții pentru îmbunătățirea serviciilor publice oferite cetățenilor”, a scris Ion Ceban. De asemenea, mai […] Articolul Îmbunătățiri urbane: Viceprimarul și echipa municipală analizează infrastructura apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:50
Trei bărbați din raionul Hîncești au fost reținuți de mascații Fulger, pentru comiterea unui huliganism agravat. Potrivit informațiilor, bănuiții în timp ce se aflau la o terasă au bătut un bărbat până la leșin. În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile acestora, oamenii legii au ridicat 2 arme. „În cadrul investigațiilor, a fost stabilit, că mai […] Articolul Hîncești: Bărbați reținuți pentru agresiune brutală la o terasă, iar unul dintre aceștia s-a urinat pe victimă apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:10
Primăria Municipiului Chișinău informează că, în acest weekend, 18 și 19 mai, în sectoarele Capitalei vor fi organizate noi iarmaroace și târguri cu produse și mărfuri autohtone. Potrivit municipalității, aceste târguri și iarmaroace vor fi desfășurate la următoarele adrese:-Sectorul Botanica, în Scuarul Serghei Lazo, str. Sarmizegetusa, Târg al micilor antreprenori, organizat în colaborare cu AO […] Articolul Chișinău își deschide porțile pentru târgurile cu produse autohtone: Unde și când? apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:40
Situația la zi din regiune, dar și cum poate Republica Moldova să ajute în continuare Ucraina în războiul ilegal declanșat de Rusia, au fost printre subiectele discutate de președintele Parlamentului, Igor Grosu, cu membrii delegației pentru relații interparlamentare cu Republica Moldova din cadrul Radei Supreme a Ucrainei, Mykhail Radutskyi și Mykola Stefanciuk. Igor Grosu a […] Articolul Discuții între Igor Grosu și membrii delegației ucrainene despre parcursul european al Moldovei și Ucrainei apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:20
Dosarul în care fostul director al Serviciului Protecție și Pază de Stat, Iaroslav Martin, este acuzat de abuz de putere a fost expediat în instanța de judecată. Potrivit Procuraturii Anticorupție, în perioada 2019-2020, fostul șef al SPPS ar fi folosit bunurile instituției în interes personal, iar dacă va fi găsit vinovat, Iaroslav Martin riscă o […] Articolul Fostul Șef al SPPS, trimis în judecată pentru abuz de putere apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:40
Biroul politici de reintegrare salută eliberarea din detenția ilegală a cetățeanului Republicii Moldova Victor Pleșcanov, care a fost privat de libertate în data de 10 iunie 2022 de către structurile de forță de la Tiraspol, informează OFICIAL. Potrivit instituției, cazul dat a fost menținut în vizorul permanent al vicepremierului pentru reintegrare și al Biroului politici […] Articolul Apelul repetat către Tiraspol pentru eliberarea cetățenilor moldoveni ilegal încarcerați apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:00
Un bărbat înarmat care a încercat să incendieze vineri o sinagogă din Rouen, în nord-vestul Franţei, a fost ucis de poliţie, a anunţat ministrul de interne Gerald Darmanin. Poliţia „a intervenit după ce a fost semnalat fum în apropierea sinagogii”, a declarat o sursă din poliţie. „Bărbatul era înarmat cu un cuţit şi o bară […] Articolul Tentativă de atac la sinagoga din Franța: Bărbat înarmat, împușcat mortal de poliție apare prima dată în Subiectul Zilei.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.