FMI, către Guvern: Suntem profund îngrijorați de lipsa autonomiei instituționale și reforma justiției

Bani.md, 3 mai 2024 13:50

Echipa FMI a avut discuții constructive și productive cu autoritățile moldovenești cu privire la performanța economică și politicile care stau la baza celei de-a cincea revizuiri în temeiul mecanismului extins de credit și al mecanismului extins de fond (ECF/EFF) și prima revizuire în cadrul mecanismului pentru reziliență și sustenabilitate (RSF). . Performanța programului a fost […] Articolul FMI, către Guvern: Suntem profund îngrijorați de lipsa autonomiei instituționale și reforma justiției apare prima dată în Bani.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Bani.md

Acum 8 ore
15:00
La sfârșitul lunii iulie, va fi lansată o platformă digitală inovatoare care va permite cetățenilor Republicii Moldova să împrumute direct statul. Anunțul a fost făcut de ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, în cadrul unei emisiuni difuzate de RLive. Inspirată de succesul similar din România, unde 10% din datoria publică este finanțată de populație, această inițiativă urmărește […] Articolul Populația, chemată să împrumute statul. Este o investiție rentabilă pentru moldoveni? apare prima dată în Bani.md.
14:50
Republica Moldova va avea în curând un nou șef la Serviciul Vamal, a anunțat ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, în cadrul unei emisiuni la RLive. Rotaru a subliniat că poziția, deși atractivă din punct de vedere salarial, este complicată și vine cu numeroase provocări. „Eu cred că în timp foarte scurt vom avea un nou șef […] Articolul Job bine plătit în Republica Moldova, dar nimeni nu se înghesuie! Rotaru spune când va fi numit un nou șef la vamă apare prima dată în Bani.md.
Acum 12 ore
14:10
Petru Rotaru, ministrul Finanțelor, a dezvăluit în cadrul unei emisiuni la RLive că o serie de agenți economici din diverse sectoare economice sunt monitorizați îndeaproape pentru practicile de plată a salariilor în plic, parte a unei strategii extinse de combatere a evaziunii fiscale. În primul trimestru al anului 2024, potrivit ministrului Finanțelor, au fost vizați […] Articolul Mina de… bani! Șeful finanțelor dezvăluie cine sunt businessmenii care plătesc salarii în plic apare prima dată în Bani.md.
13:40
Începând cu 1 octombrie, Fiscul va monitoriza îndeaproape vânzările agenților imobiliari, într-o nouă încercare de a combate evaziunea fiscală. Anunțul a fost făcut de ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, în cadrul unei emisiuni de la RLive, evidențiind măsurile stricte care vor fi implementate pentru a asigura conformarea fiscală. În ciuda colectării a doar 256 de milioane […] Articolul Mahării imobiliari, puși pe jar! Fiscul le vine de hac cu evaziunea: de la 1 octombrie le vor fi monitorizate vânzările apare prima dată în Bani.md.
12:50
Erik Stegink, un fermier inovator din satul Bathmen, regiunea Overijssel, a creat prima înghețată din lapte de porc, o delicatesă care a devenit rapid populară printre vizitatorii fermei sale, Piggy’s Palace. Potrivit The Times, această nouă înghețată a captat atenția localnicilor și turiștilor, care vin nu doar pentru a degusta produsul inedit, dar și pentru […] Articolul Înghețata din lapte de scroafă: ce gust are și cine o produce apare prima dată în Bani.md.
12:10
Creșterea produsului intern brut (PIB) al Republicii Moldova în anul 2023 a fost mult sub așteptările inițiale, a declarat ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, în cadrul unei emisiuni difuzate de RLive. Deși guvernul și-a propus o creștere de 2,5%, realitatea economică a adus o creștere de doar 0,7%. Pentru anul în curs, prognoza inițială a fost […] Articolul Previziuni sumbre privind economia Republicii Moldova! Rotaru: Am revizuit creșterea la 2,6% apare prima dată în Bani.md.
10:30
Apple lucrează la o versiune mai subțire a iPhone-ului, care va fi lansată probabil până în 2025, a relatat vineri publicația Information, citând trei persoane care au cunoștință despre acest proiect, transmite Reuters. Posibila versiune mai subțire va avea probabil un preț mai mare decât iPhone Pro Max și este de așteptat să fie lansată odată […] Articolul Apple ar putea lansa în 2025 un iPhone mai subțire apare prima dată în Bani.md.
09:50
Dieter Schwarz este a 36-ea cea mai bogată persoană de pe planetă, dar este atât de discret în ceea ce priveşte viaţa lui personală, încât este poreclit „fantoma” în presa din Germania. Omul de afaceri are 80 de ani şi este proprietarul grupului Schwarz, al patrulea cel mai mare retailer din lume din punctul de […] Articolul Cine este miliardarul necunoscut din spatele lanţurilor de magazine Lidl şi Kaufland apare prima dată în Bani.md.
09:50
Inteligenţa artificială este privită cu teamă pentru felul în care poate poate impacta alegerile electorale din viitorul apropiat. Însă atunci când Sam Altman, omul din spatele ChatGPT, a fost întrebat ce părere are despre această posibilitate, el a părut să fie mai preocupat de altă problemă: impactul AI asupra economiei, scrie Bloomberg. „Îmi este frică […] Articolul Avertisment apocaliptic de la omul care a creat ChatGPT: ”Îmi este frică de ce va urma, este o problemă masivă” apare prima dată în Bani.md.
09:40
Experții de la Atlantic Council din Statele Unite remarcă faptul că liderul chinez Xi Jinping vrea să sărbătorească ”o nouă eră” a cooperării într-o lume din ce în ce mai ”multipolară”. Însă, în același timp, Xi face pactul cu ”diavolul” Vladimir Putin, după vizita sa la Beijing, adâncind relațiile cu Moscova. Este clar pentru toată […] Articolul Xi Jinping face pactul cu ”diavolul”: Se decuplează de SUA și alege o țară benzinărie apare prima dată în Bani.md.
09:40
Dictatorul rus Vladimir Putin a declarat că Rusia ar putea furniza Chinei nu doar gaze, ci și petrol prin Mongolia. El a mai spus că Beijingul și-a confirmat interesul de a promova gazoductul „Puterea Siberiei 2” în acest scop, dar nu a spus că s-au încheiat acorduri specifice. „În plus, atât o conductă de gaz, […] Articolul Putin a anunțat o nouă conductă de petrol către China, în paralel cu „Puterea Siberiei 2” care există doar pe hârtie apare prima dată în Bani.md.
Ieri
17:50
Guvernul chinez anunţă o nouă încercare de a salva piaţa imobiliară, relaxând criteriile de acordare a creditelor imobiliare şi îndemând autorităţile locale să cumpere locuinţele goale, scrie Bloomberg. Totodată, nivelul avansului pentru credit este diminuat, iar bănca centrală va oferi 42 de miliarde de dolari companiilor pentru a cumpăra locuinţe de la dezvoltatorii imobiliari. Măsurile […] Articolul China anunţă noi măsuri pentru a salva piaţa imobiliară: Autorităţile şi companiile vor fi obligate să cumpere locuinţe apare prima dată în Bani.md.
17:20
Prunele moldovenești au înregistrat performanțe remarcabile în 2023, atingând mai multe recorduri istorice. Potrivit expertului în politici economice de la Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, Veaceslav Ioniță, exporturile de prune au crescut semnificativ, reprezentând 47% din producția totală, comparativ cu doar 3% în anii 2000. Aceasta echivalează cu aproximativ 70 de mii […] Articolul Aurul din livezi, la export! Fructul moldovenesc care se vinde cu 0,60 de dolari per kilogram apare prima dată în Bani.md.
15:30
Maib anunță că este pregătită să acorde credite conform noilor modificări aprobate în cadrul Programului guvernamental „373”. Aceste modificări aduc o serie de facilități suplimentare pentru antreprenori, menite să sprijine dezvoltarea și creșterea afacerilor din diverse domenii. Despre Programul „373” Programul „373” este un proiect guvernamental dedicat întreprinderilor micro, mici și mijlocii din Moldova. Prin […] Articolul Maib susține antreprenorii cu noi facilități prin Programul guvernamental „373” apare prima dată în Bani.md.
15:20
Autoritățile Republicii Moldova s-au angajat ca în 10 ani să planteze 145 mii de hectare de pădure, însă realitatea e cu totul alta. Anual ponderea plantărilor de păduri abia de ajunge la 10% din necesarul de 15 mii de hectare. Vladislav Grati, vice-directorul Parcului Național Orhei spune că acest indicator de plantare a arborilor a […] Articolul Sute de mii de euro „îngropaţi” în programul împăduririi Moldovei! Anual sunt plantați doar 10% din necesarul de copaci apare prima dată în Bani.md.
13:40
Sphera Franchise Group marchează cel mai bun prim trimestru din istoria sa în termeni de vânzări, EBITDA și profit net. Cifra de afaceri mai mare în toate cele trei țări unde Grupul este activ a condus la o creștere cu 9% a vânzărilor totale în T1 2024 comparativ cu T1 2023, până la 365,9 milioane […] Articolul Afacerea lui Recean prosperă grație aripioarelor. Profitul operațional a ajuns la 5 milioane de lei apare prima dată în Bani.md.
13:20
Romgaz a înregistrat, la Agenția Servicii Publice a Republicii Moldova, o sucursală în Chișinău. “Demersul înregistrării Sucursalei ROMGAZ la Chișinău se înscrie în sfera acțiunilor pe care compania le derulează în scopul extinderii activității de furnizare gaze la nivel regional, obiectiv prevăzut în strategia companiei pentru perioada 2021 – 2030. Romgaz dorește să contribuie la […] Articolul Moldovagaz pusă la colț! Romgaz deschide o nouă sucursală în Republica Moldova apare prima dată în Bani.md.
12:50
Cetăţenii ruşi au cheltuit cel puţin 6,3 miliarde de dolari pe proprietăţi imobiliare din Dubai de la începutul războiului din Ucraina, potrivit unui raport al laboratorului de cercetare al Observatorului Fiscal al UE al Școlii de Economie din Paris. Potrivit datelor studiate de experți, de la începutul invaziei ruse în Ucraina până la începutul anului […] Articolul Rușii au cheltuit peste 6 miliarde de dolari pe proprietăți imobiliare din Dubai apare prima dată în Bani.md.
12:40
Aeroportul din Budapesta are un potenţial unic de creştere în Europa şi din acest motiv statul maghiar vrea să-l cumpere cât mai curând posibil. Totuşi, acesta nu este singurul interesat să pună mâna pe aeroport: diviziile de mărfuri ale tuturor celor trei mari companii aeriene chineze, Air China, China Southern Airlines şi China Eastern Airlines, […] Articolul Orban le-a întins un deget, iar ele i-au luat toată mâna: companii aeriene chinezeşti se bat cu statul maghiar apare prima dată în Bani.md.
12:30
Planul „all-in on electric vehicles” al Volkswagen nu mai există. Un cumul de factori dublat de vânzările record ale maşinilor cu motoare cu combustie duce la o schimbare de strategie a gigantului german. Volkswagen, care şi-a prezentat familia de maşini electrice ca fiind esenţială pentru viitorul său, a recunoscut săptămâna trecută că va avea nevoie […] Articolul Gigantul Volkswagen renunţă la planul de a trece la maşini complet electrice apare prima dată în Bani.md.
12:30
Rasmus Munk, în parteneriat cu Space Perspective, va oferi o cină exclusivistă în stratosferă pentru şase persoane la o înălţime de aproximativ 30,480 metri. Munk plănuieşte să servească feluri de mâncare inovatoare, incluzând elemente gastronomice inspirate din spaţiu, precum stele care strălucesc în întuneric, făcute din aerogel şi proteine de meduză, potrivit alephnews.ro. Munk crede […] Articolul Vrei să mănânci în Spaţiu? Rasmus Munk îţi face o cină Michelin în stratosferă apare prima dată în Bani.md.
11:50
Veronica Dragalin, șefa Procuraturii Anticorupție (PA) ar fi început ”războiul” împotriva Tatianei Răducanu, fiind ghidată de Procurorul General Interimar, Ion Munteanu. Este precizarea făcută de președintele Partidului Schimbării, Ștefan Gligor, în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la RLIVE TV. În opinia lui Gligor, ”în schemă” ar fi și adjunctul Veronicăi Dragalin, Vasile Plevan, care a picat evaluarea […] Articolul Justiția în pragul prăbușirii! Gligor, la atac în scandalul cu Răducanu. Dragalin și-ar coordona acțiunile cu Munteanu apare prima dată în Bani.md.
11:10
În 2022, în perioada crizei energetice, Republica Moldova a plătit în plus 12 milioane de lei timp de 3 luni din cauza reticenței directorului Energocom de a cumpăra energie electrică de la producătorii moldoveni, potrivit declarației directorului ML Energy, Veaceslav Moldovan, făcută în cadrul emisiunii „Teritoria Svobodi”. „În ciuda contractului negociat, în octombrie 2022, pentru […] Articolul Moldovan acuză Energocom că a plătit 12 mil. de lei în plus pentru curent. Bânzari: Au vrut să ne vândă mai scump apare prima dată în Bani.md.
Mai mult de 2 zile în urmă
20:40
Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) a dat start înscrierilor la Expoziția „Republica Moldova Prezintă” la Brașov, ediția a IV-a. Evenimentul va avea loc în perioada 28 – 30 iunie 2024. Anunțul a fost făcut de președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Sergiu Harea, în cadrul unei […] Articolul A fost dat start înscrierilor la Expoziția „Republica Moldova Prezintă” la Brașov! Cine poate participa apare prima dată în Bani.md.
19:00
Nu se întâmplă prea des ca Samsung să întreacă Apple în campaniile sale de marketing, dar compania sud-coreeană a făcut exact acest lucru cu cea mai recentă reclamă a sa, „Uncrush”, scrie publicația FastCompany. La începutul acestei luni, Apple a dezvăluit mult-așteptatul nou iPad Pros, care dispune de ecrane OLED. Acestea sunt, de asemenea, cele […] Articolul Războiul reclamelor între doi giganți de tehnologie. Cum a reușit Samsung să profite de reclama neinspirată a Apple apare prima dată în Bani.md.
17:00
Într-un vot cu 56 de deputați în favoare, Parlamentul a aprobat numirea lui Ion Lapteacru în funcția de membru al Consiliului de Supraveghere al Băncii Naționale a Moldovei (BNM). Această completare a Consiliului de Supraveghere vine pentru a întări capacitatea de supraveghere și reglementare a activității Băncii Naționale. Ion Lapteacru, doctor habilitat în științe economice, […] Articolul Un profesor la Universitatea din Bordeaux, numit în Consiliului de supraveghere al BNM apare prima dată în Bani.md.
16:30
Accesibilitatea la energie în Republica Moldova rămâne o provocare majoră, cu impactul său cel mai dur asupra gospodăriilor mai sărace și rurale. Conform datelor din 2021, aproximativ 30% dintre moldoveni nu își puteau permite să își încălzească locuințele în mod adecvat, o cifră de peste patru ori mai mare decât media din UE-27, potrivit datelor […] Articolul Moldovenii, săracii Europei la energie! Facturile i-au lăsat cu buzunarele aproape goale. Cheltuielile sunt uriașe apare prima dată în Bani.md.
16:00
Aeroportul Internațional Chișinău a fost inclus în lista bunurilor care nu pot fi privatizate. Această măsură a fost adoptată în urma unui amendament propus de președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Radu Marian, în cadrul proiectului de modificare a Legii privind aplicarea măsurilor restrictive internaționale, și a fost aprobat în a doua lectură de către […] Articolul Întorsătură de situație privind aeroportul! Nepasibil de privatizare. S-a răzgândit Spînu în atragerea investițiilor? apare prima dată în Bani.md.
15:00
Peste 60 de moldoveni social-vulnerabili și refugiați ucraineni au participat la training-uri intensive privind inițierea unei afaceri, în Chișinău, Bălți și Edineț. Timp de 10 zile, participanții la training învață să creeze și să gestioneze propria afacere, fie că au deja o idee sau sunt în căutarea inspirației. Training-urile fac parte din acțiunile proiectului „Creșterea […] Articolul (VIDEO) Pas cu pas în lumea afacerilor: Training-uri de business pentru moldoveni și ucraineni apare prima dată în Bani.md.
15:00
Administrația de Stat a Drumurilor anunță despre începerea lucrărilor de reparație capitală a drumului național R26 Bender – Căușeni – Cimișlia. Proiectul este divizat în 3 sectoare, iar pe două dintre acestea lucrările au demarat din luna martie curent. Sectorul 2, cuprins între km 31,20 – km 39,00, inclusiv podurile amplasate la km 33,849 și […] Articolul Drumul de milioane de la Bender la Cimișlia! Câți bani vor încasa cele două companii pentru reabilitarea celor 15 km apare prima dată în Bani.md.
14:40
Într-un raport prezentat în Parlament de către directorul Lilian Chișca, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a dezvăluit cifrele activității sale pe parcursul anului 2023. Potrivit raportului, ANI a recepționat 76.710 de declarații de avere și interese personale. La finalul anului, portalul public al declarațiilor conținea aproximativ 935.000 de declarații depuse între anii 2011 și 2023. […] Articolul O parte dintre funcționari și-au ascuns averile! ANI a împărțit amenzi de peste 800 mii de lei apare prima dată în Bani.md.
14:00
„Marketing is Back” este titlul conferinţei desfăşurate astăzi la Castel Mimi. În cadrul evenimentului, cei 400 de participanţi vor fi instruiţi în domeniul marketingului de cei mai buni specialiști din ţară, dar şi de peste hotare.  „Cei mai buni experţi ai companiilor de telecomunicaţie din Republica Moldova şi specialişti de top din România, Ucraina şi […] Articolul Experţi internaţionali şi 400 de participanţi, la cea mai mare conferinţă de marketing din Moldova apare prima dată în Bani.md.
13:40
În contextul presiunii legate de securitatea națională și posibilitatea închiderii TikTok în SUA, miliardarul Frank McCourt a venit cu o propunere îndrăzneață: să cumpere operațiunile TikTok din țară. Această inițiativă vine ca o soluție alternativă la legea recent adoptată, care impune vânzarea aplicației de către proprietarii săi chinezi. McCourt nu vede această potențială achiziție doar […] Articolul Tic Tac pentru platforma TikTok! Un miliardar american vrea să o cumpere apare prima dată în Bani.md.
13:30
Un studiu realizat de două centre europene de cercetare dezvăluie că Turcia a devenit o ţară cheie pentru reexportarea produselor petroliere ruseşti în valoare de miliarde de euro către Uniunea Europeană (UE), eludând astfel sancţiunile impuse de Bruxelles şi de G7, informează EFE, citată de Agerpres. De la aplicarea sancţiunilor din februarie 2023 până în […] Articolul Manevrele prin care Rusia ocolește embargoul petrolului! Turcia reexportă ţiţei rus în valoare de miliarde de euro apare prima dată în Bani.md.
13:10
Oferta de listare a furnizorului de electricitate Premier Energy se încheie prin vânzarea a 36 milioane de acţiuni la valoarea de 19,5 lei românești pe acțiuni, fără realocări între tranşe şi fără tranzacţii suplimentare. Admiterea acțiunilor la tranzacționare și începerea tranzacționării la BVB, având simbolul “PE”, este de aşteptat să aibă loc în data de […] Articolul Premier Energy a adunat bani la bursa de la București ca să cumpere vântul și soarele din Moldova și România apare prima dată în Bani.md.
13:00
Doi fraţi care au studiat la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT) – una dintre cele mai prestigioase universităţi din SUA – au fost acuzaţi de furtul a 25 de milioane de dolari în criptomonede în doar 12 secunde. Ei au pus la cale, în luni de zile, o schemă tehnologică sofisticată pe care au […] Articolul Geniile jafurilor. Au furat criptomonede în valoare de zeci de milioane de dolari în 12 secunde apare prima dată în Bani.md.
12:20
Google a făcut recent o mare greşeală. Compania a şters din greşeală contul privat Google Cloud al unui fond de pensii australian de 125 de miliarde de dolari, UniSuper, scrie Quartz. Rezultatul: mai mult de jumătate de milion de membri ai fondului UniSuper nu au avut acces la conturile lor timp de aproximativ o săptămână, […] Articolul Greşeală colosală: Google a şters din greşeală contul de cloud al unui fond de pensii de 125 de miliarde de dolari apare prima dată în Bani.md.
12:00
Datele Aeroportului Chișinău arată că cele mai multe destinații preferate de moldoveni sunt în vestul Europei, dar și Sharm el Sheikh, Antalya și Istanbul. Pe de altă parte, singura țară care are în top două orașe este Italia, cu Roma și Veneția. Cea mai mare creștere a fluxului de pasageri în aprilie 2024 a fost […] Articolul Topul destinațiilor externe de pe Aeroportul Chișinău. Unde zboară moldovenii apare prima dată în Bani.md.
11:10
Comuna Stăuceni devine oraș, potrivit unui proiect de lege aprobat de Parlament. Parlamentul Republicii Moldova a adoptat o inițiativă legislativă propusă de deputata PAS, Larisa Voloh, pentru modificarea Legii privind organizarea administrativ-teritorială a țării, astfel încât comuna Stăuceni, din componența municipiului Chișinău, să fie reconfigurată ca oraș. Potrivit cadrului legal în vigoare, schimbarea statutului unei […] Articolul Apare un nou oraș în Moldova. Nu s-a mai întâmplat așa ceva din comunism apare prima dată în Bani.md.
10:40
Exporturile de mărfuri și produse ale Republicii Moldova s-au redus cu 14,0% în perioada ianuarie-martie 2024, comparativ cu aceeași perioadă din anul precedent. Valoarea totală a exporturilor în acest trimestru a fost de 921,8 milioane dolari SUA, arată datele Biroului Național de Statistică. Exporturile de mărfuri autohtone au reprezentat 77,6% din totalul exporturilor, însumând 715,1 […] Articolul Probleme majore pentru economia Moldovei! Exporturile s-au comprimat cu 14% în primul trimestru al anului 2024 apare prima dată în Bani.md.
10:00
Experții Băncii Mondiale au redus prognoza de creștere a Produsului Intern Brut al Republicii Moldova pentru anii următori, conform noului raport al instituției. Potrivit ultimelor estimări, Banca Mondială anticipează o creștere a PIB-ului moldovean de 2,2% în 2024, față de proiecția anterioară de 4,2%. Pentru anul 2025, se prognozează o creștere de 3,9%, față de […] Articolul Previziuni pesimiste pentru anul 2024! Banca Mondială și-a revizuit în scădere prognoza economică pentru Moldova apare prima dată în Bani.md.
15 mai 2024
17:20
În ultima perioadă, locuințele s-au scumpit, dar în Chișinău au crescut cel mai mult față de restul țării. În Capitală este concentrată 80% din piața imobiliară. Cererea cea mai mare din Chișinău pentru locuințe o reprezintă apartamentele, iar piața imobiliară pentru acestea a crescut, în ultimii ani. Majorarea aceasta s-a produs datorită cererii tot mai […] Articolul Costul locuințelor a luat-o razna! Prețul halucinant cerut pe un apartament de 88 metri pătrați în inima Capitalei apare prima dată în Bani.md.
15:10
Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a confirmat în noul său bilanț al economiei regionale că prognoza de creștere a Produsului Intern Brut al Moldovei pentru anul 2024 rămâne la 3,5%, urmată de o estimare de creștere de 3,7% în 2025. Această proiecție reflectă eforturile economice ale Moldovei, care se confruntă cu consecințele războiului […] Articolul BERD își menține previziunile optimiste pentru economia Republicii Moldova, la 3,5% apare prima dată în Bani.md.
13:40
Acum doi ani la Soroca a fost deschisă întreprinderea socială „TEAM ARA”, inaugurată cu ajutorul unui grant acordat antreprenoarei Nonna Mihălcean de către Uniunea Europeană şi Suedia, prin intermediul Fundaţiei Est-Europene. Centrul oferă servicii de educaţie şi terapie pentru copii. Despre activitatea asociaţiei a vorbit fondatoarea în cadrul unui interviu oferit pentru portalul Asociaţiei pentru […] Articolul Copiii cu autism din nordul ţării fac terapie la un centru deschis cu sprijinul Uniunii Europene şi Suediei apare prima dată în Bani.md.
13:00
Deputatul PAS Vasile Grădinaru a elaborat o inițiativă legislativă pentru interzicerea lucrărilor de construcție care produc zgomot în zilele de duminică și în sărbătorile nelucrătoare. Proiectul urmează să fie propus plenului Parlamentului pentru examinare de către Comisia economie, buget și finanțe. În nota informativă a proiectului de lege se subliniază că, având în vedere că […] Articolul Viața la bloc în 2024. Gesturile pentru care poți primi amenzi usturătoare – noi modificări operate de Parlament apare prima dată în Bani.md.
11:30
Raiffeisen Bank International din Austria a primit un avertisment scris de la Departamentul de Trezorerie al SUA că accesul băncii la sistemul financiar american poate fi limitat din cauza operațiunilor din Rusia, a spus o sursă familiară cu conținutul documentului. Secretarul adjunct al Trezoreriei, Wally Adeyemo, a trimis o scrisoare către RBI pe 6 mai, […] Articolul SUA avertizează Raiffeisen Bank că va limita accesul la sistemul financiar american din cauza prezenței în Rusia apare prima dată în Bani.md.
11:20
Aproape 40% din banii murdari din lume trec prin City of London și alte dependențe ale Coroanei, a declarat adjunctul ministrului britanic de externe, citat de The Guardian. Andrew Mitchell a adăugat că dependențele coroanei și teritoriile de peste mări se vor confrunta cu noi solicitări din partea Ministerului de Externe pentru a se conforma legilor […] Articolul Aproape 40% din banii murdari sunt spălați la Londra și în dependențele Coroanei britanice apare prima dată în Bani.md.
11:10
Raiffeisen Bank International din Austria a primit un avertisment scris de la Departamentul de Trezorerie al SUA că accesul băncii la sistemul financiar american poate fi limitat din cauza operațiunilor din Rusia, a spus o sursă familiară cu conținutul documentului. Secretarul adjunct al Trezoreriei, Wally Adeyemo, a trimis o scrisoare către RBI pe 6 mai, […] Articolul SUA avertizează Raiffeisen Bank ca limita accesul la financiar american din cauza prezenței în Rusia apare prima dată în Bani.md.
11:00
La data de 13 mai 1999, Parlamentul Republicii Moldova a adoptat „Legea cu privire la Camera de Comerț și Industrie”, atribuind Camerei statutul de organizație nonguvernamentală, autonomă şi independentă, care reprezintă interesele întreprinzătorilor din Republica Moldova. Cu prilejul celebrării celor 25 de ani de la adoptarea legii instituției camerale, Președintele CCI a RM Sergiu Harea a […] Articolul Camera de Comerț și Industrie a R. Moldova marchează 25 de ani de la adoptarea legii instituției camerale apare prima dată în Bani.md.
10:40
Săptămâna viitoare urmează să fie lansat programul Prima Casă Plus, potrivit anunțului premierului Dorin Recean, în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului. „Am discutat și am convenit cu președinta Maia Sandu ca până săptămâna viitoare să definitivăm Programul Prima Casă plus. O să rog Ministerul Finanțelor, Muncii și împreună cu ODA ca până la sfârșitul […] Articolul După eșecul programului Prima Casă a lui Plahotniuc, Recean lansează Prima Casă plus apare prima dată în Bani.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.