VIDEO // Patru bărbați au fost reținuți de oamenii legii fiind bănuiți de contrabandă, furturi și spălare de bani

Punctul, 30 aprilie 2024 09:50

Polițiștii anunță reținerea a patru bănuiți de contrabandă, furturi și spălare de bani, cu prejudicii evaluate preliminar la peste 5.000.000 lei în Uniunea Europeană, în 2017-2023. Aceștia ar fi operat în state precum Franța, Germania, Italia, Belgia, Danemarca, Suedia, Elveția și Austria, de unde obțineau ilegal bijuterii confecționate din metale și pietre prețioase, ceasuri de … Articolul VIDEO // Patru bărbați au fost reținuți de oamenii legii fiind bănuiți de contrabandă, furturi și spălare de bani apare prima dată în Punctul pe i.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Punctul

Ieri
16:20
Funcționarii postului vamal comun Palanca-Maiaki-Udobnoe au supus controlului bagajele pasagerilor ce se deplasau cu un autocar din Ucraina spre Republica Moldova. În rezultatul controlului vamal, în valiza unei nerezidente au fost depistate 570 bijuterii și 40 fragmente din chihlimbar, nedeclarate autorității vamale. Documentată pe caz este o cetățeană a Ucrainei, în vârstă de 46 de … Articolul Bijuterii și fragmente din chihlimbar, depistate de către vameși la Palanca apare prima dată în Punctul pe i.
14:50
Procuratura raionului Hâncești informează despre efectuarea perchezițiilor și reținerea, în comun cu organul de urmărire penală al Inspectoratului de Poliție Hâncești, cu suportul operativ al BPDS „FULGER” al MAI, a trei bărbați, acuzați de comiterea infracțiunii de huliganism, cu aplicarea obiectelor pentru vătămarea integrității corporale (art.287 alin.(3) din Codul penal). În cadrul investigațiilor, a fost … Articolul Mai multe persoane au fost reținute la Hîncești pentru comiterea unui huliganism agravat. Procurorii vor cere arest preventiv apare prima dată în Punctul pe i.
14:30
Patru persoane au murit la Houston, al patrulea cel mai populat oraş american, într-o ”furtună excepţională” care a cauzat pagube materiale importante, pene de curent masive şi a doborât arbori la pământ, anunţă primarul oraşului, John Whitmire, relatează AFP. citat de news.ro ”Din nefericire, avem patru morţi”, a declarat joi postului Fox 26 primatul acestui oraş … Articolul VIDEO // Patru morţi în SUA, într-o furtună ”excepţională” la Houston apare prima dată în Punctul pe i.
13:20
Peste 300 de elevi din raionul Leova au beneficiat de instruiri în domeniul acordării primului ajutor premedical. Activitățile s-au desfășurat pe 16 mai 2024 în cadrul evenimentului „Ziua ușilor deschise”, organizat în localitățile Cazangic și Sărăteni, comunică Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI. Potrivit informațiilor, angajații Centrului Republican de Instruire al DSE Cahul … Articolul Peste 300 de elevi din raionul Leova au fost instruiți în domeniul acordării primului ajutor premedical apare prima dată în Punctul pe i.
13:20
Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, ar vrea să investigheze anumite dosare de rezonanță, precum licitația de la aeroport, drumul Leova-Bumbăta și altele, dar acest lucru nu i se permite. De această părere este avocatul Iurie Mărgineanu, care susține că, în PAS, există „persoane care sunt intangibile”, în momentul de față. Declarațiile au fost făcute la … Articolul Iurie Mărgineanu, despre „intangibilii” din PAS: Dragalin ar porni dosare de corupție și împotriva actualei puteri, dar nu i se permite apare prima dată în Punctul pe i.
13:10
Un bărbat în vârstă de 62 de ani, îngropat în viaţă timp de patru zile, a fost salvat la începutul acestei săptămâni, după ce poliţia din Republica Moldova i-a auzit strigătele de ajutor, înfundate, din pământ, relatează Daily Mail. citat de news.ro Poliţiştii l-au găsit pe bărbat în timpul unei anchete, luni, după ce rude … Articolul Un bărbat de 62 de ani, salvat de poliţie după ce a fost îngropat în viaţă timp de patru zile apare prima dată în Punctul pe i.
13:10
Înotătorul Constantin Malachi a dominat un turneu internațional din Viena. El a cucerit trei medalii de aur, toate la stilul bras, pe distanțele 50, 100 și 200 de metri, relatează olympic.md La competiția din Viena au concurat 600 de sportivi din 10 țări. Constantin Malachi este un înotător din Moldova, stabilit de mai mulți ani … Articolul Înotătorul Constantin Malachi a cucerit trei medalii de aur la turneul din Viena apare prima dată în Punctul pe i.
12:30
La 15 aprilie 2024, a fost pronunțată sentința în cauza penală, deferită justiției de către Procuratura Anticorupție, ce vizează acțiunile unui tânăr, învinuit de săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. Cauza penală a fost pornită în ianuarie 2023 de către Centrul Național Anticorupție. Potrivit informațiilor oamenilor legii, inculpatul a pretins de la o cunoștință de … Articolul Un tânăr, cercetat de CNA și PA pentru trafic de influență, a fost condamnat la o amendă de 90 de mii de lei apare prima dată în Punctul pe i.
12:20
Un inspector vamal din cadrul Postului Vamal Tudora este cercetat pentru corupere pasivă, fiind denunțat la CNA pentru pretinderea sistematică a mijloacelor financiare ilicite de la un voluntar care acorda servicii de transport pentru refugiații din Ucraina. Potrivit faptelor investigate de CNA, vameșul ar fi pretins, acceptat și primit bani ce nu i se cuvin … Articolul Un vameș de la Postul Vamal Tudora, cercetat de CNA pentru corupere pasivă. Ar fi pretins mită de la un voluntar care transporta refugiați apare prima dată în Punctul pe i.
11:50
Potriviti angajaților serviciului vamal, cazul a fost înregistrat ieri, 16 mai 2024, de către funcționarii postului vamal Aeroport Internațional Chișinău, în cadrul controlului bagajelor pasagerilor de la ruta TelAviv -Chişinău. O cetățeană a Israelului, în vârstă de 49 de ani, a selectat coridorul “verde – nimic de declarat”, dar în cadrul controlului vamal, în valiza … Articolul Transporta în Moldova 555 bijuterii din argint și a decis să nu le declare în cadrul controlului vamal apare prima dată în Punctul pe i.
11:40
Angajații Poliției de Frontieră au inițiat cercetări pe numele a trei persoane, care dețineau și foloseau acte cu semne rezonabile de falsificare. Doi conaționali și un cetățean al R. Turcia au fost trecuți în linia a doua de control, unde și s-au depistat documentele. Potrivit informațiilor, în punctul de trecere a frontierei Tudora, pe sensul … Articolul Uz de acte falsificate la trecerea frontierei de stat apare prima dată în Punctul pe i.
10:50
Pe data de 20 octombrie 2024, cetățenii vor răspunde la întrebarea „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”. Parlamentul a adoptat PROIECTUL de hotărâre privind desfășurarea referendumului republican constituțional.  Referendumul va fi organizat pe data de 20 octombrie 2024. Se va supune referendumului proiectul de lege pentru modificarea Constituției Republicii Moldova, exprimat prin întrebarea … Articolul 20 octombrie 2024 – referendum republican constituțional. Cetățenii vor răspunde la întrebarea „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?” apare prima dată în Punctul pe i.
10:40
Google a șters accidental contul unui fond de pensii de 125 de miliarde de dolari, provocând perturbări pentru peste jumătate de milion de membri UniSuper, scrie presa internațională. UniSuper este un fond de pensii australian care oferă servicii de economisire pentru pensii angajaților care lucrează în sectoarele de învățământ superior și cercetare din țară, scrie adevarul.ro. … Articolul Google a șters din greșeală contul unui fond de pensii de 125 de miliarde de dolari apare prima dată în Punctul pe i.
10:40
Perspectivele macroeconomice ale Europei sunt mai luminoase, dar pieţele ar putea subestima potenţialul de destabilizare bruscă din cauza geopoliticii, a declarat joi vicepreşedintele Băncii Centrale Europene, Luis de Guindos, transmite CNBC. citat de news.ro ”Vorbim despre ciclul electoral care va avea loc nu numai în SUA, ci şi în Europa. Şi, în acelaşi timp, ne … Articolul Vicepreşedinte BCE: Pieţele subestimează riscurile geopolitice, în timp ce se apropie alegerile apare prima dată în Punctul pe i.
10:40
La data de 16 mai, conducerea Serviciului Vamal a participat la inaugurarea punctului de trecere a frontierei moldo – ucrainene, postul vamal de frontieră de la Giurgiulești-Reni. În cadrul reuniunii multilaterale Quint, secretarul de stat al MIDR Mircea Păscăluță, împreună cu omologii săi secretarul de stat al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii din România, Irinel Ionel … Articolul Punctul de trecere a frontierei moldo – ucrainene de la Giurgiulești-Reni, inaugurat după reconstrucție apare prima dată în Punctul pe i.
10:30
Ucraina a răspuns extrem de dur atacurilor rusești asupra infrastructurii civile, lansând zeci de drone asupra unor rafinării de petrol, facilitați din infrastructura critică a Rusiei,rafinării de petrol, căi ferate și aerodromuri militare. Explozii au avut loc în:Krasnodar,Rostov,Kursk,Bryansk,Tula,Belgorod,Crimeea. Doar în ultimele 24 de ore au fost distruse cel puțin 5 avioane militare,două depozite de armament,o … Articolul VIDEO // Ucraina a răspuns dur atacurilor rusești asupra infrastructurii civile apare prima dată în Punctul pe i.
10:20
Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției Combaterea Criminalității Transfrontaliere și Direcției Urmărire penală, sub conducerea PCCOCS, anunță încă o captură de mașini dezasamblate și piese de contrabandă, de circa 14.000.000 lei. Urmare a investigării cauzei penale, a fost deconspirat încă un grup infracțional, investigat pentru introducerea ilegală a mașinilor de lux, fabricate după anul 2019, … Articolul Mașini de lux și piese de contrabandă, de 14.000.000 lei, din UE și Marea Britanie. Încă un grup infracțional – deconspirat apare prima dată în Punctul pe i.
10:20
În 4 ani de la aplicarea benzilor dedicate autobuzelor și troleibuzelor, au fost create 24 de km de benzi unice pentru transportul public, anunță Primăria municipiului Chișinău. citat de realitatea.md „În timp, s-a văzut eficiența acestora, datorită benzilor de circulație s-a redus timpul de așteptare și timpul de călătorie a mijloacelor de transport. Mai mult, … Articolul Prioritate! În Capitală, au fost create 24 de km de benzi unice pentru autobuze și troleibuze apare prima dată în Punctul pe i.
10:20
Statele Unite au blocat joi importurile de la 26 de comercianţi chinezi de bumbac sau depozite, ca parte a efortului de a elimina din lanţul de aprovizionare al SUA bunurile fabricate cu munca forţată a minorităţilor uigure, transmite Reuters. citat de news.ro Companiile sunt cele mai recente intrări în Lista de entităţi create în cadrul … Articolul SUA interzic importurile de la 26 de companii textile chineze, din cauza muncii forţate a uigurilor apare prima dată în Punctul pe i.
10:10
Un atac ucrainean cu drone a provocat moartea unei femei şi a fiului său în vârstă de patru ani, care călătoreau cu o maşină, în regiunea Belgorod din sudul Rusiei, a declarat, vineri dimineaţă, guvernatorul regional, citat de Reuters. citat de news.ro Viaceslav Gladkov a afirmat, pe Telegram, că una dintre cele câteva drone lansate … Articolul Un atac ucrainean cu drone duce la moartea unei femei şi a fiului său, în regiunea Belgorod din Rusia, afirmă guvernatorul apare prima dată în Punctul pe i.
10:00
Doi soți de 29 și, respectiv 28 de ani, sunt cercetați penal după ce și-au amenajat la domiciliu, un mini laborator de creștere a drogurilor. Potrivit oamenilor legii, activitatea infracțională a suspecților a fost documentată timp de o lună de ofițerii Direcției de combatere a criminalității organizate a INI, în comun cu organul de urmărire … Articolul Un cuplu- cercetat penal după ce și-a amenajat la domiciliu un mini laborator de creștere a canabisului apare prima dată în Punctul pe i.
09:50
Preşedintele Volodimir Zelenski, care joi a fost la Harkov, în condiţiile în care regiunea se află de o săptămână sub asaltul trupelor ruse, spune că ucrainenii au trecut la contraofensivă, iar rezultatele ar trebui să se vadă, însă situaţia este în continuare ameninţătoare, bombardamentele ruşilor continuă şi chiar şeful administraţiei din oraşul Vovceansk a fost … Articolul Zelenski: Am reuşit să adăugăm încredere în direcţia Vovceansk, dar bombardamentele ruseşti nu se opresc, ameninţările rămân. Şeful administraţiei locale a fost rănit apare prima dată în Punctul pe i.
09:40
Fostul ministru al Justiției Sergiu Litvinenco o consultă informal pe șefa statului Maia Sandu, însă nu este consilier pe domeniul justiției. Declarația a fost făcută de președintă la o emisiune de la TV8. Potrivit ei, Sergiu Litvinenco consultă și alte instituții ale statului, în cadrul unui proiect privind reforma justiției. citat de realitatea.md Sergiu Litvinenco … Articolul Maia Sandu recunoaște că fostul ministru al Justiției Sergiu Litvinenco o consultă în unele cazuri apare prima dată în Punctul pe i.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:20
Armata israeliană a anunţat că cinci soldaţi ai săi au fost ucişi de tirurile propriilor tancuri israeliene în nordul Fâşiei Gaza, într-unul dintre cele mai mortale incidente de acest gen de la începutul războiului împotriva Hamas, în octombrie, relatează BBC. citat de news.ro O anchetă iniţială a constatat că două tancuri au tras asupra unei … Articolul Cinci soldaţi israelieni au fost ucişi de tirurile propriilor tancuri IDF în nordul Fâşiei Gaza apare prima dată în Punctul pe i.
17:40
Premierul slovac Robert Fico a fost împuşcat şi rănit grav, miercuri, devenind cel mai recent lider european care a fost ţinta unei tentative de asasinat, relatează Reuters. citat de news.ro Presa slovacă a declarat că atacatorul este un bărbat în vârstă de 71 de ani, iar guvernul susţine că ar fi vorba de o motivaţie … Articolul CRONOLOGIE. Asasinate şi tentative de atentat asupra unor lideri din Europa apare prima dată în Punctul pe i.
17:30
Noțiunea de contract de stat a fost introdusă în legislația națională. Un proiect de lege care prevede acest lucru a fost votat în a doua lectură de 56 de deputați. Astfel, noțiunea de contract de stat este acord încheiat de organul responsabil în numele statului, al Guvernului, al ministerelor, al altor autorități administrative centrale sau … Articolul Noțiunea de contract de stat a fost introdusă în legislația națională apare prima dată în Punctul pe i.
17:30
Comisia Europeană, împreună cu Ucraina, Republica Moldova, România şi SUA, inaugurează joi punctul renovat de trecere a frontierei dintre Ucraina şi Republica Moldova de la Reni, Ucraina. În cadrul iniţiativei privind culoarele solidarităţii, Comisia Europeană a sprijinit lucrările la acest punct de trecere a frontierei pentru a permite o mai mare fluiditate a traficului la … Articolul CE, Ucraina, Republica Moldova, România şi SUA inaugurează punctul renovat de trecere a frontierei de la Reni, Ucraina apare prima dată în Punctul pe i.
17:30
Consiliul de supraveghere al Băncii Naționale a Moldovei a fost completat cu un nou membru. Ion Lapteacru a fost numit de Parlament în funcția de membru al Consiliului de supraveghere al Băncii Naționale a Moldovei. Proiectul de hotărâre a fost votat de 56 de deputați. Ion Lapteacru este doctor habilitat în științe economice. De peste 15 ani … Articolul Ion Lapteacru este noul membru al Consiliului de supraveghere al Băncii Naționale a Moldovei apare prima dată în Punctul pe i.
17:20
Primăria Municipiului Chișinău a fost premiată la Reuniunea Anuală 2024 a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Forumul de Business, evenimente care s-au desfășurat la Yerevan, Armenia. Tot astăzi, Primăria Capitalei a fost premiată și cu o medalie de argint, la categoria reziliență climaterică, în cadrul competiției proiectelor BERD. „Este o onoare pentru noi, … Articolul VIDEO // Primăria Chișinău a câștigat premiul mare pentru cea mai bună componentă digitală din cadrul Proiectului „Reabilitarea râului Bîc și protecție împotriva inundațiilor” apare prima dată în Punctul pe i.
17:20
Parlamentul a luat act de cererea de demisie a Tatianei Răducanu din funcția de membrul al Comisiei independente de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor și al Comisiei de evaluare externă a integrității etice și financiare a procurorilor. Două proiecte de hotărâre care prevăd acest … Articolul Parlamentul a luat act de demisia Tatianei Răducanu din funcția de membru al Comisiei „Pre-Vetting” și al Comisiei de evaluare a procurorilor apare prima dată în Punctul pe i.
16:50
 Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată pentru examinare în fond, cauza penală de învinuire a unui fost director al Serviciului Protecție și Pază de Stat, fiindu-i incriminată săvârșirea a două capete de acuzare de abuz de putere (art.327 alin.(2) lit.b) și b1) Cod penal). Potrivit informațiilor oamenilor legii, … Articolul Fost director al Serviciului Protecție și Pază de Stat deferit justiției pentru abuz de putere apare prima dată în Punctul pe i.
16:40
Î.S. „Aeroportul Internațional Chișinău” a fost inclus în lista bunurilor care nu pot fi privatizate. Documentul a fost adoptat în a doua lectură de 55 de deputați. Astfel, Î.S. „Aeroportul Internațional Chișinău” a fost inclus în lista bunurilor nepasibile de privatizare, în corespundere cu prevederile Legii privind mecanismul de examinare a investițiilor de importanță pentru … Articolul Aeroportul Internațional Chișinău, inclus în lista bunurilor care nu pot fi privatizate apare prima dată în Punctul pe i.
16:20
Armenia şi Azerbaidjanul anunţă joi că au ajuns la un acord asupra unei părţi a delimitării frontierei comune – o primă ”ajustare a coordonatelor”, pe baza unor hărţi din perioada sovietică – un subiect de tensiuni extreme din decembrie încoace, făcând astfel încă un pas către o normalizare a relaţiilor, relatează AFP. citat de news.ro … Articolul Armenia şi Azerbaidjanul ajung la un acord asupra unei părţi a delimitării frontierei, în baza unor hărţi din perioada sovietică. Patru sate frontaliere urmează să trează de la armeni la azeri apare prima dată în Punctul pe i.
15:00
Președinta Maia Sandu s-a întâlnit, astăzi, cu Simon Springett, Coordonatorul Rezident al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) în Moldova, care își încheie mandatul în țara noastră.  Potrivit informațiilor publicate pe site-ul oficial al Președenției, în cadrul discuțiilor, șefa statului și-a exprimat recunoștința pentru asistența constantă oferită de către agențiile ONU Republicii Moldova în  mai multe domenii, … Articolul Șefa statului a avut o întrevedere cu Simon Springett, Coordonatorul Rezident al Organizaţiei Naţiunilor Unite din Moldova apare prima dată în Punctul pe i.
14:30
Lucrările de construcție care produc zgomot vor fi interzise în blocurile locativeîn zilele de duminică și de sărbătoare nelucrătoare, precum și în zilele de luni până sâmbătă între orele 18.00 – 08.00. Un PROIECT de modificare a Legii cu privire la locuințe, elaborat de către deputatul PAS Vasile Grădinaru, a fost votat de Parlament în prima lectură. … Articolul Lucrările de construcție care produc zgomot vor fi interzise în blocurile locative și în zilele de duminică și de sărbătoare nelucrătoare. Proiectul, votat de Parlament în prima lectură apare prima dată în Punctul pe i.
14:30
Parlamentul a audiat, în cadrul ședinței plenare de astăzi, raportul de activitate al Autorității Naționale de Integritate (ANI) pentru anul 2023. Informația a fost prezentată de către directorul instituției, Lilian Chișca. Pe parcursul anului 2023, Autoritatea Națională de Integritate a recepționat 76710 de declarații de avere și interese personale. În total, portalul public al declarațiilor conținea, la … Articolul Raportul de activitate al Autorității Naționale de Integritate pentru anul 2023 a fost audiat de Parlament apare prima dată în Punctul pe i.
14:20
Guvernul, autoritățile locale de nivelul II și de nivelul I vor putea lua decizii privind înființarea și edificarea monumentelor de for public la nivel local, pe terenurile pe care le dețin în proprietate. PROIECTUL de modificare a Legii monumentelor de for public a fost susținut în prima lectură de 55 de deputați. Monumentele de for public reprezintă … Articolul Votat în prima lectură: Procedura de înființare și edificare a monumentelor de for public la nivel local va fi simplificată apare prima dată în Punctul pe i.
14:20
Noaptea trecută polițiștii au depistat în trafic doi șoferi în stare de ebrietate avansată la volan. Potrivit oamenilor legii, primul caz a avut loc în satul Gura Bîcului din raionul Anenii Noi, după ce un bărbat de 32 de ani care conducea haotic un Audi a fost oprit de polițiști. Rezultatul testului Drager a arătat … Articolul Doi șoferi în stare de ebrietate avansată la volan stopați de polițiști apare prima dată în Punctul pe i.
14:10
Comuna Stăuceni din componența municipiului Chișinău a obținut statutul de oraș. Parlamentul a adoptat inițiativa legislativă a deputatei PAS Larisa Voloh, ce prevede modificarea Legii privind organizarea administrativ-teritorială a Republicii Moldova în vederea atribuirii comunei Stăuceni a statutului de localitate urbană. Potrivit cadrului normativ în vigoare, schimbarea statutului unității administrativ-teritoriale ține de competența Parlamentului. Aceasta este exercitată … Articolul Localitatea Stăuceni devine oraș apare prima dată în Punctul pe i.
14:10
Autoritățile ar trebui să asculte opiniile partidelor din spectre politice diferite, chiar și cele care nu coincid cu opiniile partidului de guvernământ. Acum multe aspecte politice se aplanează, iar partidele orientate anterior „spre est” devin din ce în ce mai aproape de centrul spectrului politic. Această opinie a fost exprimată în emisiunea „O nouă săptămână … Articolul Tudor Ulianovschi: Din punctul de vedere al eșecului reformei justiției, al lipsei de investitori, economia nu este în creștere și vedem o mare problemă de depopulare în țară apare prima dată în Punctul pe i.
13:50
Organizația Internațională pentru protecția drepturilor jurnaliștilor, Stop Media Ban, a criticat dur intenția Guvernului moldovean de a închide posturile de televiziune și posturile de radio ale opoziției. Despre asta Eureporter cu referire la declarația președintelui organizației Stop Media Ban Lyudmila Belchenkova. Potrivit acesteia, decizia Comisiei de investiții din Moldova de a revoca licența a încă 7 posturi … Articolul Eureporter: Abordarea guvernului din R.Moldova indică în mod clar un program de cenzură larg răspândit apare prima dată în Punctul pe i.
13:30
Un accident tragic pe autostrada A9, în apropiere de Fino Mornasco, provincia italiană Como din Lombardia, a dus la decesul unui băiat moldovean de 11 ani, Maxim Peșterău. Maxim locuia cu familia sa în Ehnghien, Belgia. Accidentul s-a produs vineri dimineață, iar după aproape cinci zile de agonie, copilul a murit. Maxim călătorea împreună cu … Articolul Copil moldovean, mort în Italia după 5 zile de agonie. „Drum lin, îngeraș frumos!” apare prima dată în Punctul pe i.
11:50
La 15 mai 2024, colegiul penal al Curții de Apel Chișinău, a menținut sentința primei instanțe din 23 septembrie 2022, prin care inculpatul ex-judecător Gheorghe Marchitan, a fost recunoscut vinovat de comiterea infracțiunii – pronunțarea cu bună-știință a unei hotărâri contrare legii (art. 307 alin.(1) din Codul penal). Potrivit oamenilor legii, cauza penală a fost pornită … Articolul Curtea de Apel Chișinău a pronunțat prima sentință în dosarul ,,Laundromat” – un ex-judecător recunoscut vinovat apare prima dată în Punctul pe i.
11:30
În dimineața zilei de 16 mai 2024 pompierii IGSU au fost solicitați la lichidarea unui incendiu izbucnit în capitală. Apelul de la serviciul 112 a fost recepționat la ora 09:41. Potrivit primelor informații recepționate arderea a izbucnit pe teritoriul unei curățătorii chimice de pe strada Calea Basarabiei 16/1 din capitală. La fața locului au ajuns … Articolul Incendiu pe teritoriul unei curățătorii chimice de pe strada Calea Basarabiei apare prima dată în Punctul pe i.
11:20
Statele membre ale UE au convenit miercuri să sancţioneze patru media ruseşti acuzate că difuzează propagandă pro-Kremlin, în ciuda avertismentului Moscovei că va riposta faţă de media occidentale, scrie AFP. citat de news.ro Noile măsuri aprobate la Bruxelles de ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene vizează presa online Vocea Europei, care se află în centrul … Articolul UE este de acord să sancţioneze presa rusă. Moscova ameninţă cu represalii apare prima dată în Punctul pe i.
11:10
Un bărbat a rănit şase persoane, două grav, într-un atac cu ”arme albe”, în localitatea Zofingen, în nordul Elveţiei, după care a fost arestat, a anunţat miercuri noaptea poliţia, relatează AFP. citat de news.ro Suspectul ”ar fi de origine străină şi ar avea vârsta de 40 de ani”, a anunţat Poliţia cantonului Aargau, care a … Articolul VIDEO // Şase persoane rănite într-un atac cu cuţitul în nordul Elveţiei. Un suspect străin, care s-a rănit singur, transportat la spital şi supravegheat apare prima dată în Punctul pe i.
10:50
Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI, anunță o captură de droguri de 1.700.000 lei și reținerea la Chișinău a doi cetățeni ai Ucrainei (video). Potrivit oamenilor legii, cei doi sunt un bărbat și o femeie cu vârste de 23 și 25 de ani. Aceștia aveau o relație de prietenie, iar în cadrul grupului criminal … Articolul VIDEO // Droguri în valoare de circa 1.700.000 lei ridicate iar o femeie și un bărbat din Ucraina – reținuti în flagrant apare prima dată în Punctul pe i.
10:30
Angajații Poliției de Frontieră au identificat în flux doi călători, asupra cărora aveau documente cu semne rezonabile de falsificare. Incidentele au fost consemnate în ultimele 24 de ore. Potrivit angajaților poliției de frontiera, în punctul de trecere laLeușeni, pe pista de control s-a apropiat un automobil, la volanul căruia a fost identificat cetățeanul Ucrainei de … Articolul Doi străini, depistați la intrare în Moldova cu acte falsificate apare prima dată în Punctul pe i.
10:20
Pe fundalul poverii financiare ridicate a costurilor la energie, un număr semnificativ de moldoveni săraci nu au reușit să-și îmbunătățească eficiența energetică a locuințelor lor. Modernizarea izolației, care poate atenua efectele creșterii prețurilor la energie, nu a fost implementată în aproximativ 56% din gospodăriile sărace din Moldova. Estimările sugerează că renovările la nivel mediu, cum … Articolul Costurile mari la energie împiedică moldovenii să-și sporească eficiența energetică, Banca Mondială apare prima dată în Punctul pe i.
10:10
Procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a respins ferm informațiile apărute în presă precum că mesajele care au fost publicate în scrisoarea care a dus la demisia Tatianei Răducanu sunt din telefoanele lui Veaceslav Platon, sechestrate de autorități în anul 2016. Aceasta a intervenit în direct la emisiunea „Secretele Puterii” de la Jurnal TV, acolo … Articolul Dragalin demontează zvonurile legate de originea mesajelor în care este vizată Răducanu! Șeful PA i-a cerut unui deputat PAS să nu distorsioneze informațiile apare prima dată în Punctul pe i.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.