Cursă de ciclism în capitală: Traficul rutier, suspendat pe mai multe străzi. Cum va circula transportul public

UNIMEDIA, 28 aprilie 2024 09:50

Primăria municipiului Chișinău informează că astăzi, 28 aprilie 2024, între orele 06:00-18:00, va fi sistat traficul rutier, inclusiv transportul public, pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, tronsonul cuprins între str. Mitropolit G. Bănulescu - Bodoni și str. A. Pușkin, cu redirecționarea acestuia pe străzile adiacente.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 5 minute
16:30
Este doliu în lumea teatrului românesc, după ce a mai pierit o stea a țării vecine. Este vorba despre marele actor Ion Gheorghe Arcudeanu, care s-a stins din viață în mod fulgerător. A adus zâmbetul pe buze copiilor, dar de acum nu îi va mai putea distra pe cei mici, scrie Playtech.ro.
Acum 15 minute
16:20
Primarul de Boldurești, care l-ar fi lovit mortal cu mașina de serviciu pe Mihai, un copil de14 ani, la Nisporeni, apoi ar fi fugit de la fața locului și ar fi încercat să ascundă urmele crimei, nu a făcut nicio declarație publică privind vina sau nevinovăția sa. Din 19 februarie, când a murit adolescentul, și până în prezent, acesta nu a tranmis niciun mesaj familiei îndurerate. Despre aceasta au declarat jurnaliștii care investighează cazul, în cadrul emisiunii Life Show Moldova.
Acum 2 ore
15:30
Dan Ioniță și iubita sa, Cristina au devenit părinți, ieri. Tânăra a adus pe lume un băiețel perfect sănătos pe care l-au numit Ștefănel, scrie SHOK.md.
15:00
Analiștii centrului de cercetare și dezvoltare YouControl au analizat declarațiile pe venituri din ultimii doi ani ai actualilor reprezentanți ai poporului din Rada ucraineană. Astfel, anul trecut, 298 de deputați au devenit mult mai bogați decât în 2022, inclusiv din contul creșterii salariilor cu 36%. Despre sursele de venit ale deputaților ucraineni și legăturile acestora cu grupurile financiare și industriale aflați din studiul YouControl.
14:40
Consumul de alimente ultraprocesate este asociat cu riscul de deces prematur, dar fiecare aliment are un impact diferit asupra sănătății, potrivit unui studiu care s-a desfășurat pe o perioadă de 30 de ani, scrie CNN, citat de presa română.
14:40
În cei trei ani și jumătate de mandat de președintă a Republicii Moldova, Maia Sandu susține că nu a discutat și nu a avut vreo întrevedere cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin. „Întreaga comunicare s-a făcut prin intermediul Guvernului și a comisiilor guvernamentale”, a declarat președinta țării la „vDudi”. Vedeți cum răspunde Sandu la întrebarea „ce fel de om politic este Putin?!”.
Acum 4 ore
14:10
Istoricul Yuval Noah Harari, celebrul autor al volumului „Sapiens”, despre istoria omenirii, a vorbit recent, într-un dialog cu analistul politic american Ian Bremmer, despre ce ar însemna o eventuală victorie a lui Putin în Ucraina, scrie digi24.ro.
13:50
Incident în plină stradă la Bălți. Un tânăr l-a lovit pe un bărbat cu un pumn în față. Ultimul cade la pământ, fără cunoștință, plin de sânge.
13:40
Cel puţin şapte persoane au fost ucise şi 15 rănite după ce un bloc de apartamente cu mai multe etaje s-a prăbuşit parţial din cauza unei lovituri cu rachete ucrainene în oraşul rus Belgorod, în apropiere de graniţa cu Ucraina, relatează Reuters si news.ro, citând presa rusă.
13:20
O istorie impresionantă, care a oferit șanse la viață unei cățelușe pe nume Marusia s-a realizat datorită rețelelor de socializare și implicării responsabililor de la Inspectoratul General de Poliție. Totul a început cu anunțul disperat al familiei Petruți, în care a solicitat ajutor pentru a găsi donatori de sânge pentru Marusia, o cățelușă grav bolnavă, internată la o clinică veterinară.
13:00
Planeta continuă să se încălzească și va depăși cel mai probabil limitele convenite la nivel internațional, ceea ce va provoca valuri de căldură, inundații și furtuni catastrofale, potrivit unui sondaj realizat de The Guardian, citat de digi24.ro la care au participat sute de experți din domeniu.
12:40
Președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova critică inițiativa de comasare a Universității de Stat din Moldova cu Universitatea Tehnică, anunțată de rectorii acestor instituții. Vlad Filat pune la îndoială faptul că ideea „vine anume de la rectori”, precum și eficiența acestei reforme.
Acum 6 ore
12:20
Costumele de la Eurovision 2024 au atras atenția la fel de mult ca piesele interpretate de cântăreți, potrivit digi24.ro.
12:10
Meteorologii au emis o alertă de Cod Galben pentru următoarele trei zile. Pe arii extinse sunt posibile înghețuri la sol.
11:40
„În inima naționalei”, filmul dedicat calificării României la EURO 2024, a fost lansat vineri, 10 mai, la Chișinău. Avanpremiera a avut loc la cinematograful Patria Loteanu, iar la eveniment au participat personalități importante din sportul românesc și cel moldovenesc, dar și politicieni de rang înalt.
11:20
O tânără a ajuns în vizorul poliției, după ce a postat pe rețele de socializare fotografii erotice printre cruci și morminte. „Sesiunea foto” a avut loc chiar în ziua de Paști, în Cimitirul Central din Chișinău, scrie pulsmedia.md.
10:50
Rusia va face rău Europei şi nu se va mulţumi să ia doar o parte din Ucraina, a avertizat preşedintele ceh Petr Pavel într-un interviu acordat ziarului austriac Die Presse. El crede, de asemenea, că Europa se află la începutul unei confruntări mai lungi cu Rusia, dar aceasta nu trebuie să fie neapărat militară. Fostul militar consideră că există încă o posibilitate ca Moscova să fie adusă la masa discuţiilor, însă Ucraina nu va putea să-şi recâştige tot teritoriul în viitorul apropiat, relatează agenţia CTK, citată de presa română.
Acum 8 ore
10:30
Președinta Maia Sandu a făcut dezvăluiri despre viața sa privată, la „vDudi”, oferind detalii picante despre visul său cel mai mare, în afara jobului, trupa preferată și cât de des își gătește. Dacă atunci când era prim-ministră, Sandu spunea că mâncarea îi este adusă la Guvern de către mătușa sa, în caserolă, atunci la Președinție prânzul i-l aduce mama.
10:00
Starlink, unitatea de sateliţi a companiei SpaceX a lui Elon Musk, se confruntă cu disfuncţionalităţi, furnizând un serviciu precar, potrivit unui anunţ făcut sâmbătă pe site-ul companiei, relatează Reuters, citat de news.ro.
09:50
Petrocub Hîncești a câștigat în premieră titlul de campioană a Moldovei la fotbal. Cu o etapă înainte de finalul campionatului, hânceștenii au acumulat 21 de puncte, cu 4 mai multe decât Zimbru, clasată a doua. Astfel, Petrocub devine a 6-a echipă care reușește să câștige titlul de campioană națională după independența Moldovei.
09:40
Eurovision Song Contest, ediţia 68, organizată la Malmo, a fost câştigată de Nemo, de 24 de ani, din Elveţia, cu melodia "The Code". Primind trofeul de la Loreen, el a spus: "Sper ca acest concurs să se ridice la înălţimea promisiunilor sale şi să lupte pentru demnitate şi pace". Artistul a spart trofeul când l-a aşezat pe scenă. Ediția din acest an a fost marcată de o serie de scandaluri. Vedeți mai jos o retrospectivă a tuturor evenimentelor, realizată de news.ro.
09:10
Alinierea stelelor aduce o zi de reflecție și decizii importante pentru mai multe zodii. Fiecare semn zodiacal va întâmpina provocări și oportunități unice, astăzi.
09:10
Pe 12 mai, istoria marchează progrese semnificative în tehnologie, educație și identitate națională.
Acum 12 ore
08:30
Astăzi, alinierea stelelor aduce o zi de reflecție și decizii importante. Fiecare semn zodiacal va întâmpina provocări și oportunități unice, iar reacțiile arhetipale vor fi esențiale în navigarea acestor ape astrologice. Horoscopul zilnic poate dezvălui indicii personalizate despre cum să abordați aceste evenimente și să vă aliniați cu cele mai înalte potențiale ale voastre.
07:20
Astăzi, Moldova se va confrunta cu o vreme predominant înnorată, cu o tendință scăzută de precipitații.
Acum 24 ore
20:00
Gruparea islamistă palestiniană Hamas a afirmat sâmbătă că încă unul dintre ostaticii răpiți în timpul asaltului din 7 octombrie asupra sudului Israelului și duși în Fâșia Gaza a murit, informează hotnews.ro.
19:50
Tandemul Daniela Cociu - Maria Olărașu a cucerit medalia de argint la Cupa Mondială de canoe de la Szeged pe distanța 200 metri.
19:30
Recent, o echipă de cercetători a dezvoltat o metodă inovatoare care permite transformarea ecranelor obișnuite, precum cele ale telefoanelor inteligente sau televizoarelor, în proiectoare de holograme.
19:20
Poliția Națională anunță că va fi la datorie de Paștele Blajinilor, pe întreg teritoriul țării, pentru asigurarea ordinii publice, fluidizarea traficului rutier și garantarea unui climat de siguranță pentru cetățeni.
18:50
În cursul zilei de vineri, 10 mai, Kylian Mbappe, în vârstă de 25 de ani, a anunțat oficial că va pleca din vară de la Paris Saint-Germain. Atacantul francez rămâne liber de contract la sfârșitul lunii iunie, iar cea mai probabilă destinație este Real Madrid, scrie digisport.ro.
18:10
Un accident rutier s-a produs la o intersecție din centrul capitalei, astăzi, 11 mai. Potrivit unor imagini video transmise la adresa redacției UNIMEDIA, sunt implicate trei mașini.
17:30
La 4 ani de la promisiunea Maiei Sandu, gardul Președinției stă pe loc. Asta după ce, în decembrie 2020, înaintea alegerilor prezidențiale, președinta a promis că îl va scoate. „Promisiunea a fost ca autoritățile să fie deschise cu poporul și acest lucru a fost îndeplinit. Porțile sunt deschise pentru toată lumea”, a menționat șefa statului la „vDudi”.
17:00
Bambie Thug, care reprezintă Irlanda la Eurovision, a făcut apel la Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU) să „aibă conștiință„ și „umanitate”, în timp ce șefii concursului organizat în Suedia se străduiesc să țină politica departe de scenă la competiția anuală, potrivit Sky News. De asemenea, în contextul protestelor pro-Palestina din Malmo și a criticilor la adresa organizatorilor, reprezentanta Israelului, Eden Golan, a fost huiduită de spectatori și vizată direct sau indirect de alți concurenți, printre care Joost Klein din Olanda. În cele din urmă organizatorii concursului au anunțat sâmbătă că l-au dat afară pe concurentul Olandei, scrie digi24.ro.
Ieri
16:20
Alertă la Bălți. La data de 9 mai 2024 angajații Direcției situații excepționale Bălți a IGSU au fost anunțați despre faptul depistării de către doi copii minori în bazinul lacului orășenesc a unui obiect asemănător cu o grenadă, dar și mai multe cărtușe, scrie tvn.md.
15:50
Mai multe rute de autobuz vor circula, pe 12 și 13 mai, de Paștele Blajinilor, până la Cimitirul „Sfântul Lazăr” de pe str. Doina din Chișinău. Trei dintre acestea vor fi gratuite, anunță responsabilii municipalității.
15:20
Râurile dintr-o provincie din nordul țării Afganistan au ieșit din cauza ploilor torențiale, afectând întreaga zona. Oamenii nu au mai apucat să își găsească adăpost, 200 de persoane pierzându-și viața, scrie digi24.ro.
14:50
Vameșii au depistat în bagajul unui molodvean, pasager de la ruta „Chișinău-Londra” 150 pachete de țigări, pe care a încercat să le scoată ilegal din țară.
14:00
„Aștept și video filmat pe ascuns cu mine de la primul matineu la grădiniță”. Astfel a reacționat deputatul PAS, Radu Marian, cu privire la filmulețele, devenite virale pe rețele, în care acesta apare dansând sau cântând în localuri.
13:30
Un loc de parcare dintr-un garaj din Amsterdam a fost scos pe piață pentru 495.000 de euro, deși poate fi și închiriat cu 750 de euro pe lună. Zona este una de lux, dar prețul este explicat și de politica autorităților de a descuraja folosirea autoturismelor, scriu NLTimes și RTL Nieuws, citate de hotnews.ro.
13:10
Funcționarii postului vamal Aeroport Internațional Chișinău au depistat în bagajul unui nerezident, pasager la cursa „București - Chişinău”, bani nedeclarați în sumă de 75 000 euro. Potrivit funcționarilor vamali, incidentul a fost consemnat ieri, 10 mai.
12:30
Fostul Şef al Departamentului de relaţii externe de la Tirspol, Vladimir Iastrebciak, s-a stins astăzi, 11 mai, din viață, la doar 44 de ani. Potrivit presei din regiune, diplomatul suferea de o boală incurabilă.
12:00
Prinţul William al Marii Britanii a declarat vineri că soţia lui, Kate, ''se simte bine'', într-un rar comentariu public despre starea de sănătate a prinţesei de Wales, care urmează o chimioterapie preventivă pentru cancer, informează observatornews.ro.
11:40
De sărbători toate drumurile duc acasă. În această perioadă, reuniunea cu cei dragi este mult așteptată. Astfel, Administraţia de Stat a Drumurilor ne îndeamnă să ne bucurăm de aceste momente, dar să nu uităm să călătorim în siguranță.
11:10
Conjuncția Mercur cu Venus aduce o zi de comunicare și armonie. Semnele zodiacale vor simți influența acestui aliniament, fiecare în modul său unic. Arhetipurile astrologice se vor manifesta prin dialog și înțelegere, iar horoscopul zilnic ar putea dezvălui perspective personalizate care să vă ghideze în această zi plină de posibilități.
11:10
O auroră boreală, fenomen spectaculos rar întânit, a fost surprinsă pe cerul din Moldovei în noaptea de astăzi, 11 mai.
11:00
Deranjament la rețeaua de contact la intersecția străzii Alexei Mateevici cu strada Aleksandr Pușkin. Astfel, potrivit RTEC, este afectată circulația troleibuzelor din zonă.
10:40
Sute de protestatari care se opun extinderii fabricii Tesla din Grünheide, lângă Berlin, s-au confruntat vineri cu poliţia, în timp ce unii dintre ei încercau să ia cu asalt uzina de producţie a vehiculelor electrice, relatează The Guardian, preluat de digi24.ro.
10:10
O auroră boreală, fenomen spectaculos rar întânit, a fost surprinsă pe cerul din nordul țării în noaptea de astăzi, 11 mai.
10:10
Sora actorului Emilian Crețu, modela Nina Crețu, care acum ceva timp a anunțat că relația ei cu Renato Usatîi a luat o altă întorsătură, pare că are „ceva de ascuns”. Cel puțin asta au presupus internauții, după ce aceasta a apărut într-un stories publicat de Emilian, în care ea ține telefonul întors, iar pe ecran poate fi observată deschisă o conversație „neașteptată”.
10:00
O auroră boreală, fenomen spectaculos rar întânit, a fost surprinsă pe cerul din nordul țării în noaptea de astăzi, 11 mai.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.