Banca Națională a Moldovei pregătește surpriza – Configurația leului moldovenesc s-ar putea schimba

Politik, 27 aprilie 2024 22:40

Leul moldovenesc ar putea să-și schimbe configurația chiar în acest an, a declarat guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Anca Dragu, care însă nu a dat detalii despre modificările care ar putea fi operate. Într-un răspuns pentru TV8, Dragu a menționat că publicul va fi informat după ce vor mai avea loc discuții la acest ... Banca Națională a Moldovei pregătește surpriza – Configurația leului moldovenesc s-ar putea schimba The post Banca Națională a Moldovei pregătește surpriza – Configurația leului moldovenesc s-ar putea schimba appeared first on Politik.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Politik

Acum 24 ore
23:40
Zeci de mii de armeni au ieşit în stradă joi la Erevan pentru a cere demisia premierului Nikol Paşinian din cauza deciziei sale de a „ceda” pământuri Azerbaidjanului, ţară vecină şi rivală Armeniei, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres. Armenia a declarat luna trecută că va returna patru sate nelocuite- al căror control îl ... Protest de amploare în Armenia – Cedarea a patru sate către Azerbaidjan provoacă furie la Erevan The post Protest de amploare în Armenia – Cedarea a patru sate către Azerbaidjan provoacă furie la Erevan appeared first on Politik.
23:00
Prim-ministrul Dorin Recean a participat, astăzi, la cea de-a 10-a ediție a Conferinței de Investiții din Europa Centrală și de Est. Premierul a invitat investitorii să exploreze potențialul economic al Republicii Moldova, remarcând acțiunile Guvernului pentru a crea un climat investițional favorabil. „Ne debirocratizăm, ne digitalizăm, ne modernizăm, dar mai ales ne integrăm în Uniunea ... Premierul Recean plin de optimism, la un for investițional la București – A invitat investitorii să exploreze potențialul economic al RM The post Premierul Recean plin de optimism, la un for investițional la București – A invitat investitorii să exploreze potențialul economic al RM appeared first on Politik.
22:30
Comisarul European pentru Buget și Administrație, Johannes Hahn, aflat într-o vizită la Chișinău, a fost întrebat, de jurnaliști, dacă e posibil sau nu ca Republica Moldova să devină stat membru al Uniunii Europene până în anul 2030, așa cum și-a exprimat încrederea președintele Sandu Johannes Hahn, aflat într-o vizită la Chișinău, a fost decorat cu ... Va fi Moldova în UE până în 2030 – Ce spune comisarul European, Johannes Hahn   The post Va fi Moldova în UE până în 2030 – Ce spune comisarul European, Johannes Hahn   appeared first on Politik.
22:30
Bașcanul Găgăuziei Evghenia Guțul oligarhul fugar Ilan Șor dar și deputatul independent Marina Tauber, s-au aflat pe 9 mai la parada de la Moscova Guțul a spus că va participa la „parada din Piața Roșie” și că ar fi fost invitată de liderul de la Kremlin Vladimir Putin, căruia i-a și mulțumit. „Este o mare ... Șor, Tauber și Guțul au participat la parada de la Moscova – Ar fi reprezentat RM – Reacția Guvernului de la Chișinău The post Șor, Tauber și Guțul au participat la parada de la Moscova – Ar fi reprezentat RM – Reacția Guvernului de la Chișinău appeared first on Politik.
22:30
Republica Moldova va încheia procesul de screening al legislației naționale cu cea comunitară, până la sfârșitul lunii mai. Declarația a fost făcută de viceprim-ministru pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, notează Moldova1.md Negociatorul-șef al Republicii Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană (UE) spune că negocierile propriu-zise vor începe și se vor încheia cu reforma ... Prognoza vicepremierului Gherasimov – Moldova va încheia procesul de screening al legislației naționale cu cea a UE, până la sfârșitul lunii mai The post Prognoza vicepremierului Gherasimov – Moldova va încheia procesul de screening al legislației naționale cu cea a UE, până la sfârșitul lunii mai appeared first on Politik.
22:30
Spitalul Foișor a anunâat, într-un comunicat de presă, că Florin Piersic a fost operat în regim de urgență, având în vedere starea sa gravă, iar în prezent actorul se află la Terapie Intensivă, în stare stabilă: „În urma investigațiilor efectuate la spitalul nostru, având în vedere starea gravă a pacientului Florin Piersic, s-a constituit o ... Actorul, Florin Piersic operat în regim de urgență -Se află la terapie intensivă, în stare stabilă The post Actorul, Florin Piersic operat în regim de urgență -Se află la terapie intensivă, în stare stabilă appeared first on Politik.
Ieri
11:00
Ambasadorul Uniunii Europene (UE) la Chișinău, Jānis Mažeiks, îndeamnă cetățenii R. Moldova să participe la referendumul pentru integrare europeană din toamnă, pentru „a-și face auzite vocile”. Într-un mesaj video adresat de Ziua Europei, marcată anual pe 9 mai, diplomatul se arată sigur că, „împreună putem construi calea spre un viitor mai luminos și mai european ... Mesajul Delegației UE la Chișinău, de Ziua Europei – O semnificație specială pentru Moldova în contextul referendumului privind aderarea țării la UE The post Mesajul Delegației UE la Chișinău, de Ziua Europei – O semnificație specială pentru Moldova în contextul referendumului privind aderarea țării la UE appeared first on Politik.
10:40
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și blocul politic „Victorie”, format la Moscova din partidele apropiate fugarului Ilan Șor, sărbătoresc victoria, în ziua de 9 mai. Opoziția organizează, în această dimineață, marșul „Regimentul Nemuritor”, care a început din Piața Marii Adunări Naționale (PMAN). Mulțimea va merge spre Complexul Memorial „Eternitate”, unde vor avea loc depuneri de ... 9 mai – Ziua Victoriei, sărbătorită la Chișinău, cu panglica sf. Gheorghe la piept The post 9 mai – Ziua Victoriei, sărbătorită la Chișinău, cu panglica sf. Gheorghe la piept appeared first on Politik.
10:20
Andrei Spînu a mers joi dimineața cu trenul spre Ungheni. Ministrul Infrastructurii a transmis un mesaj pe rețelele de socializare, cu ocazia Zilei Europei. „Ne-am trezit devreme și mergem la Ungheni. Cu trenul. E plin, oamenii merg spre Iași, spre Uniunea Europeană”, a scris oficialul. Ministrul Spînu le-a oferit pasagerilor și câte un cadou. Este ... De 9 mai, ministrul Spînu, cu trenul spre Ungheni – A împărțit pasagerilor vouchere de călătorie The post De 9 mai, ministrul Spînu, cu trenul spre Ungheni – A împărțit pasagerilor vouchere de călătorie appeared first on Politik.
10:10
În această dimineață conducerea țării a depus flori la Complexul Memorial „Eternitate”, pentru comemorarea celor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial La ceremonia solemnă au participat șefa statului, Maia Sandu, speakerul, Igor Grosu și Comisarul European pentru Buget și Administrație, Johannes Hahn. „Astăzi îi comemorăm pe pământenii noștri care au luptat în cel de-al ... 9 mai la Chișinău – Autoritățile și oaspeții europeni au comemorat victimele celui de-al Doilea Război Mondial și sărbătoresc pacea în Europa The post 9 mai la Chișinău – Autoritățile și oaspeții europeni au comemorat victimele celui de-al Doilea Război Mondial și sărbătoresc pacea în Europa appeared first on Politik.
Mai mult de 2 zile în urmă
13:30
O porţiunea strategică de cale ferată din sudul țării dintre Colibaşi şi Văleni, raionul Cahul, avariată în urma unor alunecări de teren, nu va fi reabilitată prea curând. Asta deşi Guvernul a alocat, de nouă luni, 60 de milioane de lei pentru reparaţia urgentă a acestui tronson strategic. Antreprenorul ucrainean care trebuia să elaboreze proiectul ... O porţiune strategică de cale ferată din sudul țării întârzie să fie reparată – Ce spune CFM The post O porţiune strategică de cale ferată din sudul țării întârzie să fie reparată – Ce spune CFM appeared first on Politik.
13:30
Vicepreședintele Adunării Populare de la Comrat, Alexandru Tarnavschi, a fost demis într-o ședință extraordinară a legislativului autonomiei găgăuze, marți, cu votul majorității deputaților, notează europaliberă.org Tarnavschi este un oponent al bașcanei Evghenia Guțul și al oligarhului fugar Ilan Șor, pe care l-a acuzat recent că ar urmări destabilizarea situației din autonomia găgăuză și răsturnarea guvernului ... Disensiuni la Comrat – Vicepreședintele Adunării Populare din autonomie demis, după critici la adresa lui Guțul și Șor The post Disensiuni la Comrat – Vicepreședintele Adunării Populare din autonomie demis, după critici la adresa lui Guțul și Șor appeared first on Politik.
13:30
Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA) a acordat pentru patru agenţi economici a licențe de import pentru semințele de floarea-soarelui. Ministerul anunță că în cadrul ședinței Comisiei de licențiere a importului pentru anumite categorii de cereale și semințe de floarea-soarelui, desfășurată la data de 3 mai 2024, s-a votat unanim acordarea pentru patru agenţi economici ... Îngrijorările fermierilor s-au adeverit – Patru agenţi economici au primit licențe de import pentru semințele de floarea-soarelui The post Îngrijorările fermierilor s-au adeverit – Patru agenţi economici au primit licențe de import pentru semințele de floarea-soarelui appeared first on Politik.
13:30
Posesorii vehiculelor cu volanul amplasat pe partea dreaptă vor trebui să respecte noi condiții tehnice pentru a circula pe drumurile publice din țară. Excepție vor face mașinile cu volanul pe dreapta aflate în trafic internațional. O hotărâre, în acest sens, a fost aprobată de Executiv. Documentul prevede echiparea cu oglinzi speciale periscopice a automobilelor cu ... Cerințe noi pentru șoferii care conduc automobile cu volanul pe partea dreaptă – Decizia luată de Guvern The post Cerințe noi pentru șoferii care conduc automobile cu volanul pe partea dreaptă – Decizia luată de Guvern appeared first on Politik.
13:30
Întreprinzătorii din Republica Moldova vor putea accesa mai ușor resurse financiare pentru dezvoltarea afacerilor, în cadrul Programului de stimulare a investițiilor „373”. Guvernul a aprobat modificările care vor spori numărul beneficiarilor și investițiilor eligibile și va simplifica procedurile de creditare. „Dincolo de subsidierea dobânzilor, se adaugă componente noi, ce țin și de garantarea creditelor, ceea ... Programul „373″ devine mai accesibil pentru dezvoltarea afacerilor – Guvernul simplifică procedurile de creditare The post Programul „373″ devine mai accesibil pentru dezvoltarea afacerilor – Guvernul simplifică procedurile de creditare appeared first on Politik.
13:30
Guvernul a aprobat proiectul de lege privind protecția datelor cu caracter personal, inclusiv pentru ajustarea la legislația europeană în domeniu. Astfel, va fi asigurat un nivel mai înalt de securitate la prelucrarea acestora, cu referire la Direcția comunicare a Guvernului. Documentul stabilește cadrul juridic referitor la protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor ... Statul sporește securitatea prelucrării datelor cu caracter personal – Ce drepturi vor avea cetățenii The post Statul sporește securitatea prelucrării datelor cu caracter personal – Ce drepturi vor avea cetățenii appeared first on Politik.
13:30
Moldova a rtatat calificarea în finala Eurovision 2024. Natalia Barbu cu piesa ”In The Middle”, care a reprezentant Republica Moldova, nu s-a calificat în finala concursului continental. Din cele 15 țări participante în semifinală, pentru marea finală din 11 mai au fost selectate Serbia, Portugalia, Slovenia, Ucraina, Lituania, Finlanda, Cipru, Croația, Irlanda și Luxemburg. Reprezentanta Republicii Moldova ... Moldova a rtatat calificarea în finala Eurovision 2024 – Natalia Barbu: „Este un concurs politic” The post Moldova a rtatat calificarea în finala Eurovision 2024 – Natalia Barbu: „Este un concurs politic” appeared first on Politik.
13:30
Președinții grupurilor de prietenie din parlamentele statelor membre ale Uniunii Europene efectuează o vizită comună în Republica Moldova de Ziua Europei. Parlamentul va organiza, pe data de 9 mai, discuții despre aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană și despre cum instituțiile parlamentare din statele membre ale UE pot susține viitorul european al țării noastre. La ... Președinții grupurilor de prietenie din parlamentele statelor UE se reunesc de Ziua Europei, la Chișinău – Va fi prezent și Comisarul European, Johannes Hahn The post Președinții grupurilor de prietenie din parlamentele statelor UE se reunesc de Ziua Europei, la Chișinău – Va fi prezent și Comisarul European, Johannes Hahn appeared first on Politik.
7 mai 2024
23:20
sursa foto: Presidency Președintele Klaus Iohannis a fost primit la Casa Albă, marți seară, de președintele american Joe Biden.Vizita coincide și cu un moment aniversar pentru România, se implinesc 20 de ani de când România a devenit stat NATO. „Am discutat cu președintele Biden despre parteneriatul strategic dintre țările noastre cum îl putem face mai ... Președintele Iohannis, primit la Casa Albă de Joe Biden – Vizita coincide cu un moment aniversar, 20 de ani de când România a devenit stat NATO The post Președintele Iohannis, primit la Casa Albă de Joe Biden – Vizita coincide cu un moment aniversar, 20 de ani de când România a devenit stat NATO appeared first on Politik.
22:40
În această săptămână începe turneul de 1000 de puncte de la Roma, ultimul test înainte de cel de-al doilea Grand Slam al anului, Roland Garros. În urma competiției de la Madrid, mai mulți jucători s-au confruntat cu probleme medicale. Jannik Sinner și Carlos Alcaraz au decis după competiția din capitala Spaniei să nu participe la ... Începe Mastersul de 1000 de puncte de la Roma, ultimul test înainte de Roland Garros – Cine sunt favoriții pe zgura romană The post Începe Mastersul de 1000 de puncte de la Roma, ultimul test înainte de Roland Garros – Cine sunt favoriții pe zgura romană appeared first on Politik.
21:50
Tenismena Cristina Bucșa, născută la Chișinău, dar care reprezintă Spania din 2015, a câștigat Masters-ul din Madrid, pe tabloul feminin în proba de dublu, făcând pereche cu iberica Sara Sorribes. Capurile de serie nr. 8, Bucsa și Sorribes Tormo, au trecut cu 6-0, 6-2, în finală, pe lângă capetele de serie nr. 6, Barbora Krejcikova ... Tenismena Cristina Bucșa, născută la Chișinău, dar care reprezintă Spania a câștigat primul Masters în carieră, în proba de dublu The post Tenismena Cristina Bucșa, născută la Chișinău, dar care reprezintă Spania a câștigat primul Masters în carieră, în proba de dublu appeared first on Politik.
21:30
FOTO: IPN Politicianul Sergiu Mocanu a anunțat că fiul său va depune o plângere penală împotriva șefului Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, pe care îl acuză de abuz de putere. Cererea va fi depusă la Procuratura Anticorupție. Totul se întâmplă pe fundalul unui scandal între șeful IGP Cernăuțeanu și fiul lui Mocanu care a ... Fiul politicianului, Sergiu Mocanu va depune o plângere penală împotriva șefului IGP, Viorel Cernăuțeanu, pe care îl acuză de abuz de putere The post Fiul politicianului, Sergiu Mocanu va depune o plângere penală împotriva șefului IGP, Viorel Cernăuțeanu, pe care îl acuză de abuz de putere appeared first on Politik.
21:00
Norvegia oferă un ajutor suplimentar pentru Republica Moldova în valoare de 350 de milioane de coroane, echivalentul a circa 30 de milioane de euro. Anunțul a fost făcut astăzi de premierul de la Oslo în cadrul unei conferințe de presă comune cu președinta Maia Sandu, cu ocazia primei vizite oficiale în Norvegia a unui președinte ... Guvernul Norvegiei va oferi RM un ajutor de aproximativ 30 milioane de Euro – Unde vor fi direcționați banii The post Guvernul Norvegiei va oferi RM un ajutor de aproximativ 30 milioane de Euro – Unde vor fi direcționați banii appeared first on Politik.
20:40
Guvernul urma să aloce 400 milioane de lei pentru capitalizarea BNM, încă anul trecut fapt care nu s-a întâmplat. Banii au fost cheltuiți de banca centrală pentru sterilizarea excesului de lei urmare influxului finanțărilor externe. Anca Dragu, guvernatoarea BNM, la prezentarea deciziei de  politică monetară a lăsat să se înțeleagă că banii nu au fost ... Când va întoarce Guvernul cele 400 milioane de lei pentru capitalizarea BNM – Ce spune guvernatorul, Anca Dragu The post Când va întoarce Guvernul cele 400 milioane de lei pentru capitalizarea BNM – Ce spune guvernatorul, Anca Dragu appeared first on Politik.
20:40
Jumătate dintre magistraţii Curţii de Apel Chişinău şi-au dat demisia pentru că nu sunt de acord să le fie verificată averea şi integritatea. Cererile de demisie au fost aprobate astăzi de către membrii Consiliului Superior al Magistraturii. Printre cei care au plecat este Nina Cernat, judecător și membru CSM. Președintele interimar al CSM spune că ... Curtea de Apel Chișinău, fără 20 de judecători – Președintele interimar CSM, spune ce urmează The post Curtea de Apel Chișinău, fără 20 de judecători – Președintele interimar CSM, spune ce urmează appeared first on Politik.
13:50
Președintele rus Vladimir Putin a depus marți jurământul de învestitură în cadrul unei ceremonii fastuoase la Kremlin pentru un al cincilea mandat, cu mai multă putere ca niciodată, transmite agenția AFP. În vârstă de 71 de ani, Putin conduce Rusia de la începutul secolului, asigurându-și un nou mandat de șase ani în martie, după ce ... Vladimir Putin a depus jurământul pentru un al cincilea mandat de președinte al Rusiei The post Vladimir Putin a depus jurământul pentru un al cincilea mandat de președinte al Rusiei appeared first on Politik.
12:00
Reprezentanta Republicii Moldova la Eurovision, Natalia Barbu, va urca marți, 7 mai, pe scenă la Malmö, Suedia, în prima semifinală a concursului. Interpreta va evolua cu piesa „In the middle”, cu numărul 11, notează IPN. Alături de Republica Moldova, în prima semifinală vor evolua alte 14 țări. Este vorba despre: Cipru, Serbia, Lituania, Irlanda, Ucraina, ... Începe Eurovision 2024 – Natalia Barbu va urca pe scena la Malmö, Suedia, în prima semifinală a concursului cu piesa „In the middle”, cu numărul 11 The post Începe Eurovision 2024 – Natalia Barbu va urca pe scena la Malmö, Suedia, în prima semifinală a concursului cu piesa „In the middle”, cu numărul 11 appeared first on Politik.
11:30
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a oferi un interviu pentru bloggerul rus, Iurii Dudi. În cadrul interviului cei doi au discutat despre războiul din Ucraina, dorința Republicii Moldova de a adera la UE, alegerile prezidențiale, lupta cu corupția, criza gazelor naturale și altele. Menționăm că bloggerul rus Iurii Dudi a fost declarat de Federația Rusă ... VIDEO: Maia Sandu a oferit un interviu pentru bloggerul rus, Iurii Dudi, declarat „agent străin” în Rusia The post VIDEO: Maia Sandu a oferit un interviu pentru bloggerul rus, Iurii Dudi, declarat „agent străin” în Rusia appeared first on Politik.
11:20
Statele Unite şi majoritatea naţiunilor din Uniunea Europeană vor boicota ceremonia de la Kremlin de depunere a jurământului de învestitură a lui Vladimir Putin pentru un nou mandat de şase ani în funcţia de preşedinte, marţi, însă se aşteaptă ca Franţa şi alte câteva state UE să trimită un emisar, în pofida unui apel din ... Vladimir Putin depune, astăzi, jurământul pentru un nou mandat de preşedinte al Rusiei – SUA şi majoritatea ţărilor UE vor boicota învestirea, din cauza războiului din Ucraina The post Vladimir Putin depune, astăzi, jurământul pentru un nou mandat de preşedinte al Rusiei – SUA şi majoritatea ţărilor UE vor boicota învestirea, din cauza războiului din Ucraina appeared first on Politik.
11:10
Membrii Consiliului Superior al Magistraturii sunt în ședință. Pe ordinea de zi figurează 12 subiecte, printre care și cel cu privire la cererile de demisie din funcție a 21 de judecători. 1. Cererea de demisie din funcție a judecătorului Sergiu Arnăut de la Curtea de Apel Chișinău. 2. Cererea de demisie din funcție a judecătorului ... Ședința CSM – Pe ordinea subiectul cu privire la cererile de demisie din funcție a 21 de judecători The post Ședința CSM – Pe ordinea subiectul cu privire la cererile de demisie din funcție a 21 de judecători appeared first on Politik.
10:50
Fostul premier Vlad Filat a fost achitat astăzi în dosarul în care era învinuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari. Decizia a fost pronunțată de judecătoria Buiucani. „Examinând în ședință publică, în ordinea procedurii generale, cauza penală de învinuire a lui Vladimir Filat în comiterea infracțiunii prevăzute de art. 243 alin 3, ... Vlad Filat, achitat în dosarul de spălare de bani – „ Eram într-o stare de așteptare la orice situație” – Procurorii vor contesta cu apel hotărârea de achitare The post Vlad Filat, achitat în dosarul de spălare de bani – „ Eram într-o stare de așteptare la orice situație” – Procurorii vor contesta cu apel hotărârea de achitare appeared first on Politik.
5 mai 2024
13:20
Iga Swiatek a câștigat în premieră turneul de la Madrid, după o partidă colosală, câștigată cu 7-5, 4-6, 7-6 în fața numărului doi mondial, Aryna Salabenka, la capătul unei dispute colosale, de 3 ore și 10 minute. Poloneza a salvat nu mai puțin de 3 mingi de meci în decisiv, pentru al 20-lea turneu din ... Iga Swiatek campioană la Madrid Open – Poloneza e la al 3-lea titlu al anului, după Doha și Indian Wells   The post Iga Swiatek campioană la Madrid Open – Poloneza e la al 3-lea titlu al anului, după Doha și Indian Wells   appeared first on Politik.
13:10
Focul Haric a ajuns în R. Moldova în seara zilei de 4 mai. Sfânta Lumină de la Ierusalim a fost împărțită lăcașurilor sfinte din țară și a ajuns și la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău. Pentru al 22-lea an consecutiv, Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă în Republica Moldova. Focul Haric a ... „Hristos a Înviat!” – Moldova sărbătorește Paștele -În Noaptea Învierii a fost împărțit Focul Haric – Mesajele pascale ale politicienilor The post „Hristos a Înviat!” – Moldova sărbătorește Paștele -În Noaptea Învierii a fost împărțit Focul Haric – Mesajele pascale ale politicienilor appeared first on Politik.
3 mai 2024
13:10
Fostul premier Ion Sturza bate un semnal de alarmă că în Republica Moldova totul este scump și cere intervenția ministrului Alaiba la politica concurențială, bugetar-fiscală și monetară – „Moldova  țara consumatorilor care nu mai produc decât te miri ce” scrie Sturza Fostul premier, a constatat prețuri și tarife prea mari în Republica Moldova, comparatic cu statele europene. ... Fostul premier Ion Sturza cere intervenția ministrului Alaiba – „Moldova țara consumatorilor care nu mai produc decât te miri ce ” The post Fostul premier Ion Sturza cere intervenția ministrului Alaiba – „Moldova țara consumatorilor care nu mai produc decât te miri ce ” appeared first on Politik.
13:10
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) constată că după o perioadă de ieftinire doar a motorinei, săptămâna curentă și benzina a intrat într-o curbă descendentă a prețurilor de comercializare cu amănuntul la stațiile de alimentare. Astfel, prețul la motorină începând cu mijlocul lunii aprilie a scăzut constant, diminuarea în perioada respectivă constituind 1,09 lei/litru. ... De Paști, prețul benzinei și a motorinei în scădere The post De Paști, prețul benzinei și a motorinei în scădere appeared first on Politik.
13:10
De Ziua Libertății Presei, primele persoane în stat au venit cu mesaje prin care le mulțumesc jurnaliștilor pentru munca depusă și așteaptă de la ziariști, în continuare, să contribuie la „consolidarea unei societăți democratice”. „De Ziua Internațională a Libertății Presei, îi felicit și le mulțumesc tuturor jurnaliștilor care-și fac munca onest și servesc interesul public. ... Ziua Libertății Presei – Mesajele siropoase ale primelor persoane – Recean: „O societate care respectă și protejează jurnaliștii este una care îmbrățișează adevărul și valorile europene” The post Ziua Libertății Presei – Mesajele siropoase ale primelor persoane – Recean: „O societate care respectă și protejează jurnaliștii este una care îmbrățișează adevărul și valorile europene” appeared first on Politik.
13:10
Agenția Proprietății Publice (APP) lansează, pentru a treia oară, licitație pentru darea în arendă a spațiilor din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău (AIC). Conform APP, licitația va fi relansată cu ajustarea condițiilor de participare, pentru a atrage mai multe companii internaționale cu renume. „Având în vedere că în ultima etapă a licitației anterioare a depus actele ... După două licitații eșuate pentru spațiile comerciale din Aeroportul Chișinău, statul vrea să schimbe legislația The post După două licitații eșuate pentru spațiile comerciale din Aeroportul Chișinău, statul vrea să schimbe legislația appeared first on Politik.
2 mai 2024
22:40
Jannik Sinner s-a retras înaintea meciului cu Auger-Aliassime, din sferturile de la Madrid, iar cele mai multe motive de bucurie nu sunt ale canadianului, care a scăpat de cel mai în formă tenismen din 2024, ci ale lui Novak Djokovic. Sârbul, deși nu joacă, e cel mai avantajat de abandonul italianului. Jannik Sinner se calificase ... Abandonul lui Sinner și eliminarea lui Alcaraz de la Madrid Open, „Aur”pentru Djokovic – Trei motive uriașe care-l fac pe Nole să jubileze The post Abandonul lui Sinner și eliminarea lui Alcaraz de la Madrid Open, „Aur”pentru Djokovic – Trei motive uriașe care-l fac pe Nole să jubileze appeared first on Politik.
22:30
Moldovagaz, compania fiică a gigantul rus Gazprom a contabilizat un profit de 1,282 miliarde de lei în 2023, față de pierderile de 961,5 milioane de lei în anul 2022, potrivit raportului companiei, notează bani.md Totodată, datele companiei relevă că partea stângă a Nistrului are o datorie la gaz de 10,9 miliarde de dolari, aproape cât ... Moldovagaz, profit de 1,2 miliarde de lei, în 2023 – Datoria colosală a Transnistriei este de…. The post Moldovagaz, profit de 1,2 miliarde de lei, în 2023 – Datoria colosală a Transnistriei este de…. appeared first on Politik.
22:20
Noul sediu în care au urma să treacă Procuratura Anticorupție (PA) încă nu a fost identificat se caută. Șeful PA, Veronica Dragalin, spune că a primit de la Guvern o listă cu potențiale locații. La mai multe clădiri a mers personal. În lista de propuneri, de altfel, s-au regăsit și spații a Hotelului Zarea din ... Epopeea sediului pentru Procuratura Anticorupție continuă – Dragalin: „Am fost personal să văd vreo 10 clădiri” The post Epopeea sediului pentru Procuratura Anticorupție continuă – Dragalin: „Am fost personal să văd vreo 10 clădiri” appeared first on Politik.
22:20
Blocul „Împreună”, format din Platforma DA, LOC, Partidul Schimbării și CUB solicită partidului de guvernământ să nu ulilizeze competențele Autorității Naționale de Integritate, pentru examinarea subiectivă și politizată a cazurilor ce vizează aleșii locali. Astfel, Blocul „Împreună” atrage atenția asupra atribuțiilor excesive ale inspectorilor din cadrul Autorității Naționale de Integritate, în raport cu aleșii locali ... Blocul „ÎMPREUNĂ” acuză guvernarea PAS că șantajează aleșii locali și că utilizează banii publici pentru a încuraja traseismului politic The post Blocul „ÎMPREUNĂ” acuză guvernarea PAS că șantajează aleșii locali și că utilizează banii publici pentru a încuraja traseismului politic appeared first on Politik.
22:20
17 judecători de la Curtea de Apel Chișinău au depus cereri de demisie din funcție, asta în condițiile în care până acum în cadrul instanței activau 35 de judecători în loc de 57 câți ar trebui. Potrivit președintelui interimar al Consiliul Superior al Magistraturii, Sergiu Caraman, demisiile sunt justificate prin faptul că magistrații nu doresc ... În intenția de a evita procedura de vetting, 17 de judecători de la Curtea de Apel Chișinău au depus cereri de demisie – Urmează decizia CSM-lui The post În intenția de a evita procedura de vetting, 17 de judecători de la Curtea de Apel Chișinău au depus cereri de demisie – Urmează decizia CSM-lui appeared first on Politik.
14:30
Tradiția spune că în Joia Mare se înroșesc ouăle ca să fie proaspete pentru masa de Paște. Cea mai bună variantă ca să le vopsim este cea tradițională și naturală, cu coji de ceapă, turmeric sau alte ingrediente cu pigment natural.  De asemenea, sfecla roșie este ideală pentru vopsirea ouălor, spun specialiștii. Totodată, nu trebuie ... Ouă roșii frumos colorate, de Paște – Recomandările pentru vopseaua pe care să o folosiți The post Ouă roșii frumos colorate, de Paște – Recomandările pentru vopseaua pe care să o folosiți appeared first on Politik.
14:10
L a1 mai s-au împlinit 20 de ani de la aderarea la UE a 10 state. Opt dintre acestea sunt din regiunea Europei Centrale şi de Est – Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia, Slovenia. Celelalte două sunt Cipru şi Malta. Exemplul lor a fost urmat de Bulgaria şi România, în anul 2007, şi ... 20 de ani de la cea mai mare extindere a UE – Cum au crescut, spectaculos, economiile țărilor din Europa Centrală şi de Est The post 20 de ani de la cea mai mare extindere a UE – Cum au crescut, spectaculos, economiile țărilor din Europa Centrală şi de Est appeared first on Politik.
13:50
Ministrul Educației, Dan Perciun, spune un „nu” categoric cedării unui bloc al Universității Pedagogice „Ion Creangă” către Procuratura Anticorupție. Potrivit ministrului, în prezent, în imobilul la care țintește PA au loc ore de studiu, astfel că nu există nicio cale prin care clădirea de pe strada Iablocikin 5 să fie cedată cuiva, notează tv8.md „Din ... Cedează Universitatea „Ion Creangă” un bloc către Procuratura Anticorupție – Ce spune ministrul Perciun The post Cedează Universitatea „Ion Creangă” un bloc către Procuratura Anticorupție – Ce spune ministrul Perciun appeared first on Politik.
13:50
Instituirea noilor reguli de control de către autorități la Aeroportul Chișinău a nemulțumit oamenii, iar din cauza regulilor de acces pe AIC s-a creat un adevărat haos. Astăzi Poliția de Frontieră a venit cu o reacție. „În Aeroportul Internațional Chișinău, Poliția de Frontieră a suplinit numărul de polițiști de frontieră și de echipamente speciale de ... Instituirea noilor reguli de control a produs haos la Aeroportul Chișinău – Reacția Poliției de Frontieră The post Instituirea noilor reguli de control a produs haos la Aeroportul Chișinău – Reacția Poliției de Frontieră appeared first on Politik.
13:50
Comisia Electorală Centrală nu a renunțat la implementarea votului online, dar a stopat acest proces din motive legate de riscurile de securitate cibernetică la care este expusă Republica Moldova, au declarat reprezentanții CEC la o ședință. De cealaltă parte, experții susțin că votul electronic este mult mai ieftin comparativ cu cel clasic sau cu cel ... Implementarea votului electronic în Moldova, din nou, amânată – Ce spune Comisia Electorală Centrală The post Implementarea votului electronic în Moldova, din nou, amânată – Ce spune Comisia Electorală Centrală appeared first on Politik.
13:50
Salariile angajaților în Republica Moldova trebuie majorate pentru a opri exodul forței de muncă. Președintele Confederației Naționale a Sindicatelor (CNSM), Igor Zubcu, a declarat că deși statul investește mult în formarea specialiștilor, aceștea pleacă din țară „În prezent constatăm un exod destul de mare al lucrătorilor calificați. Fiecare al treilea absolvent al colegiilor practic migrează ... Sindicatele îngrijorate de exodul forței de muncă, din cauza salariilor mici din Moldova The post Sindicatele îngrijorate de exodul forței de muncă, din cauza salariilor mici din Moldova appeared first on Politik.
13:50
SA „Moldovagaz” a făcut public prețul de achiziție a gazelor naturale pentru luna mai 2024, în urma licitației recente organizate pe platforma „BRM East Energy”. Conform condițiilor contractuale stabilitate între SA „Moldovagaz” și SA „Energocom”, prețul de achiziție va fi de 31,13 euro pe MWh. Această cifră reprezintă echivalentul a 331,22 euro (450 în aprilie ... Moldovagaz deschide parantezele – Care va fi prețul de achiziție a gazului de la Energocom, în luna mai The post Moldovagaz deschide parantezele – Care va fi prețul de achiziție a gazului de la Energocom, în luna mai appeared first on Politik.
13:50
Statul simplifică procedurile de înmatriculare a vehiculelor. În martie 2024 Guvernul a aprobat o hotărâre de Guvern prin care a fost simplificată procedura de înmatriculare a vehiculelor. Potrivit modificărilor aprobate pentru a reduce numărul vizitelor la ghișeu, un șir de acte nu vor mai fi obligatorii, iar accesul la documentele disponibile pe platforma MConnect va ... Anunț important pentru șoferi – Statul simplifică procedurile de înmatriculare a vehiculelor The post Anunț important pentru șoferi – Statul simplifică procedurile de înmatriculare a vehiculelor appeared first on Politik.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.