Traficul rutier, suspendat mâine pe mai multe străzi din capitală, din cauza cursei de ciclism: Cum va circula transportul public

UNIMEDIA, 27 aprilie 2024 18:20

Primăria municipiului Chișinău informează că mâine, 28 aprilie 2024, între orele 06:00-18:00, va fi sistat traficul rutier, inclusiv transportul public, pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, tronsonul cuprins între str. Mitropolit G. Bănulescu - Bodoni și str. A. Pușkin, cu redirecționarea acestuia pe străzile adiacente.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 4 ore
21:20
Regele Charles al III-lea al Marii Britanii i-a predat fiului său, prinţul William, un înalt grad militar deţinut în cadrul Forţelor Aeriene britanice, în cadrul unei ceremonii desfăşurate luni. Evenimentul a marcat o rară apariţie comună a celor doi, în timp ce regele îşi accelerează revenirea la îndatoririle publice după ce a fost diagnosticat cu cancer, scrie digi24.ro.
21:10
Consiliul European a prelungit cu încă un an liberalizarea comerțului dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba.
20:50
Atleta Zalina Marghieva s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, la proba aruncarea ciocanului. Potrivit MEC, sportiva a reușit această performanță în cadrul Turneului Internațional „Dionisopolis” din Bulgaria, unde a înregistrat rezultatul de 75.95 metri și a ocupat locul I.
20:30
Zendaya, una dintre cele mai apreciate tinere actrițe de la Hollywood, a fost refuzată de cele 5 mari case internaționale de modă la începutul carierei sale și încă nu a purtat produse ale lor din acest motiv, relatează revista Variety, citându-l pe stilistul cu care aceasta a lucrat de când avea 14 ani, potrivit hotnews.ro.
20:00
Președinta Maia Sandu a promulgat legea privind implementarea parțială a votului prin corespondență.
19:30
Un accident rutier a avut loc astăzi, 13 mai, la Tiraspol. Un copil de 9 ani a fost lovit de o mașină în timp ce se deplasa pe bicicletă.
Acum 6 ore
19:00
Comisia Europeană a criticat dur decizia organizatorilor Eurovision de a interzice membrilor publicului să fluture steagul UE la marea finală de sâmbătă din Suedia. EBU a invocat tensiunile geopolitice crescute pentru această interdicție și a permis ca doar steagurile țărilor participante și cel al comunității LGBTQ+ să fie afișate în timpul spectacolului, scrie digi24.ro.
18:40
Angajații Poliției de Frontieră au înregistrat două incidente, în care doi călători dețineau asupra lor documente falsificate. Într-un caz, posesorul falsului a recunoscut că și-a cumpărat documentul falsificat românesc, iar al doilea și-ar fi asumat rolul de „curier” de acte pentru un cunoscut. Cazurile au fost consemnate în PTF Cahul, la sfârșitul săptămânii trecute, conforma Poliției de Frontieră.
18:20
Istvan Kovacs, în vârstă de 39 de ani, cel mai important arbitru român al momentului, a fost desemnat de UEFA să arbitreze finala UEFA Europa League, scrie digisport.ro.
18:00
Un bărbat italian în vârstă de 67 de ani din localitatea Solesino, provincia Padova din regiunea italiană Veneto, a fost arestat de polițiști după ce a fost găsit vinovat de abuzuri sexuale în formă continuă și a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare, scrie rotalianul.com.
17:50
Ofițerii echipelor Mobile ale Serviciului Vamal, în satul Beleavenți, raionul Briceni, au oprit pentru control un mijloc de transport de model „Volkswagen Touran”. În cadrul măsurilor de control efectuate asupra unității de transport, au fost depistate 2500 pachete de țigări, transportate în lipsa actelor de proveniență legală și susceptibile a fi contrafăcute, anunță Serviciul Vamal.
Acum 8 ore
17:20
Kuandik Bișimbaev, fostul ministru al economiei din Kazahstan a fost condamnat la 24 de ani de închisoare pentru că și-a ucis soţia, Saltanat Nukenova, după ce a bătut-o cu bestialitate timp de opt ore într-un restaurant, scrie digi24.ro.
17:00
Poliția Națională anunță că, la această oră se atestă flux sporit de transport spre municipiul Chișinău pe traseul R6 (Orhei-Peresecina-Ratuș-Măgdăcești).
16:30
Militarii moldoveni și americani vor executa în perioada 13-14 mai, antrenamente de desantare în cadrul exercițiului „Swift Response”, anunță reprezentanții Armatei Naționale.
16:10
Pe rețelele sociale a apărut o înregistrare video care arată un grup de militari din trupele speciale ucrainene care sunt surprinși de un baraj al artileriei ruse. Imaginile sunt din zona Harkov, unde armata rusă a declanșat zilele trecute o ofensivă terestră, transmite digi24.ro.
16:00
Fostul președinte al țării, liderul socialiștilor, Igor Dodon, a publicat o fotografie cu mezinul familiei, Nicușor, urcat într-un păr, în curtea bunicilor.
15:40
Vladimir Putin l-a propus pe Andrei Belousov pentru postul de ministru al apărării, deţinut anterior de Serghei Şoigu, informează TASS, care citează un comunicat postat pe canalul de Telegram al Consiliului Federaţiei, camera superioară a parlamentului rus. În schimb, potrivit unui decret prezidenţial, Şoigu este numit secretar al Consiliului de Securitate rus, funcţie în care îl înlocuieşte pe influentul Nikolai Patruşev, fost director al FSB, considerat unul dintre „şoimii” regimului Putin, scrie digi24.ro.
Acum 12 ore
15:20
Mii de moldoveni au vizitat în aceste zile, de Paștele Blajinilor, cimitirul Sfântul Lazăr, de pe strada Doina - considerat cel mai mare din Europa. „Când am înmormântat-o pe mama, în 2008, aici era gardul, dar iată cum a „crescut” acest cimitir - nu se vede capătul. E tot ce am putu „construi”, prcatic, în 30 de ani de independență”, a spus deputatul PSRM, Bogdan Țîrdea, care a publicat imagini de la cimitir.
14:50
Proaspăt învestit în funcție pentru cel de-al cincilea mandat, Vladimir Putin trăiește și o nouă poveste de dragoste. Liderul de la Kremlin s-ar fi despărțit de iubita gimnastă și ar trăi o nouă poveste de iubire cu fiica unui senator, cu 32 de ani mai tânără. Deși s-ar fi despărțit încă de la începutul anului, Alina Kabaeva a fost prezentă la ceremonia de învestitură și a vorbit în cuvinte elogioase despre Putin, scrie presa română.
14:50
Găgăuzia a celebrat sărbătoarea națională Hederlez. Aceasta simbolizează trezirea naturii și începutul unui nou sezon agricol.
14:30
Un moldovean a fost reținut de organele de drept din Georgia, în urma protestelor care au cuprins capitala acestei țări, după adoptarea așa-numitei legi privind „agenții străini”. Ministerul de Externe de la Chișinău a anunțat că monitorizează situația persoanei reținute.
14:10
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, ieri, că este ferm convins că în luna octombrie, cel târziu, României îi vor fi ridicate vizele pentru Statele Unite, dar a ținut să precizeze că trebuie o mobilizare în continuare din partea românilor, să meargă să îşi reînnoiască vizele care expiră, scrie Calea Europeană. Dacă acest lucru se va întâmpla, inclusiv moldovenii care dețin și cetățenia română vor putea călători în SUA fără vize.
14:00
Daniela Cociu și Maria Olărașu s-a întors acasă triumfătoare, după o performanță remarcabilă în echipă, la Cupa Mondială de canoe de la Szeged, Ungaria. Sportivele au câștigat medalia de argint pe distanța de 200 de metri, cu un timp de 43.66.
13:50
Daniela Cociu și Maria Olărașu s-a întors acasă triumfătoare, după o performanță remarcabilă în echipă, la Cupa Mondială de canoe de la Szeged, Ungaria. Sportivele au câștigat medalia de argint pe distanța de 200 de metri, cu un timp de 43.66.
13:40
Președintele rus Vladimir Putin l-a înlocuit pe Serghei Șoigu, aliatul său pe termen lung, din funcția de ministrul al Apărării, la peste doi ani de la începutul războiului din Ucraina. Putin a semnat duminică decretul, care a intrat imediat în vigoare. Serghei Şoigu a fost numit secretar al Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, printr-un decret semnat de președintele rus Vladimir Putin, scrie ria.ru.
13:30
Antrenoarea Nicoleta Trifan, cu peste 150 de mii de urmăritori pe Instagram, se află de câteva luni în Dubai, de unde postează imagini incendiare, în diferite ipostaze. Bloggerița își face apariția ba în locaruri de lux, ba defilând pe plajă, ba la sesiuni foto pline de senzualitate.
13:10
Un robot patruped numit SpOTTO s-a alăturat echipei de la uzina BMW Group din Hams Hall (Marea Britanie), scrie Promotor.ro. Acesta scanează uzina, sprijină întreținerea și asigură ca procesele de producție să se deruleze fără probleme.
12:40
Prețurile medii de consum în aprilie 2024 s-au majorat față de luna martie 2024 cu circa 1,8%; față de luna decembrie 2023 cu circa 3,8%, iar față de aprilie anul trecut - cu 3,5%, informează Biroul Național de Statistică. Scumpirile au fost determinate de majorarea prețurilor la produsele alimentare, mărfurile nealimentare și serviciile prestate populației, potrivit BNS.
12:20
Luptătoarea din Moldova Mariana Drăguțan a venit cu o primă reacție, după ce s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. „Visele devin realitate”, a scris sportiva, pe rețele. „Senzațiile sunt cele mai frumoase din cariera mea. Ca fie care sportiv care își dorește să ajungă la JO, pregătirile mele vor continua zilnic alături de antrenor”, a declarat Mariana Drăguțan, în exclusivitate pentru UNIMEDIA.
12:00
Noul Lamborghini Revuelto e cu siguranţă una din maşinile moderne cele mai impresionante dintre cele ce au fost forţate să adopte un sistem de propulsie hibrid, pentru a se conforma normelor mai stricte de emisii. Din fericire, Lamborghini a preferat să păstreze motorul V12 în ecuaţie, adăugând electromotoare şi aducând puterea totală a sistemului la 1.015 CP în unităţi europene sau 1.000 CP în unităţi britanice. Dar se pare că noul model italian a avut dificultăţi în a ţine pasul cu două maşini aparent mult mai simple, cu tuning ce le-a adus puterea la aceeaşi valoare de 1.000 CP, scrie Piata Auto.
11:50
Avocatul familiei lui Mihai, copilul de 14 ani, lovit mortal, cu mașina de serviciu, de primarul de Boldurești, la Nisporeni, apoi ar fi fugit de la fața locului și ar fi încercat să ascundă urmele crimei, anunță că a depus Despre aceasta au declarat jurnaliștii care investighează cazul, în cadrul emisiunii Life Show Moldova.
11:40
Vulcanul Ibu, situat pe Insula Halmahera, în estul Indoneziei, a intrat în erupţie luni şi a aruncat în atmosferă o coloană uriaşă de cenuşă, înaltă de cinci kilometri, scrie news.ro.
11:20
Și astăzi, 13 mai 2024, transportul public circulă în regim special și asigură transportarea călătorilor spre Cimitirul “Sfântul Lazăr”. Primăria Municipiului Chișinău a pus la dispoziția cetățenilor, transport gratuit, pe rutele de autobuz nr. 27, “C” şi “D”, care pornesc de la Circ și circulă până la Cimitirul „Sfântul Lazăr”.
11:00
Pene totale de curent, transmisii radio complet date peste cap și implozia internetului – aceste scene des întâlnite în filmele apocaliptice ar putea să se întâmple și în realitate, iar cauza nu ar fi una pământeană. Una dintre cele mai mari pericole pentru infrastructura globală vine tocmai de la Soare, sub forma furtunilor solare, potrivit Washington Post, citat digi24.ro.
10:40
Elevii din toată țara revin mâine, 14 mai, la ore. Vacanța de Paște a început pe data de 5 mai și a durat 10 zile.
10:30
WhatsApp, aplicația de mesagerie populară folosită la nivel global, a introdus recent o actualizare majoră care aduce modificări semnificative atât în design, cât și în funcționalitate, marcând una dintre cele mai notabile schimbări ale sale din ultimii ani, scrie playtech.ro.
Acum 24 ore
10:10
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu a adresat un mesaj în contextul zilelor de pomenire, care au loc astăzi, în majoritatea regiunilor din Moldova. „Cinstim memoria oamenilor dragi care nu mai sunt printre noi”, a scris Maia Sandu.
09:40
Serghei Şoigu a fost numit secretar al Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, printr-un decret semnat de președintele rus Vladimir Putin, scrie ria.ru.
09:20
Paștele Blajinilor este o sărbătoare religioasă care are la bază pomenirea celor decedați și anume a rudelor și prietenilor apropiați. De Paștele Blajinilor credincioșii vizitează mormintele rudelor și apropiaților de la cimitire, le aduc în ordine, iar după slujbă preoții săvârșesc sfințirea lor.
09:10
Pe 13 mai, istoria a înregistrat momente definitorii în religie, explorare, conflict și drepturile omului.
08:30
Conjuncția dintre Mercur și Venus aduce o zi de comunicare armonioasă și relații îmbunătățite. Fiecare semn zodiacal va simți influența acestui aspect, fie că este vorba de oportunități neașteptate sau de provocări care necesită o abordare echilibrată. Arhetipurile astrologice se vor manifesta în moduri surprinzătoare, iar horoscopul zilnic ar putea dezvălui indicii valoroase pentru navigarea acestor energii.
08:00
La începutul acestei săptămâni, Banca Națională a Moldovei a stabilit un curs de schimb care indică o întărire a leului moldovenesc în raport cu euro și dolarul american.
07:20
Astăzi, Moldova se confruntă cu o zi predominant înnorată, cu posibilități de precipitații sporadice pe parcursul zilei.
Ieri
20:30
De 17 ani locuiește în Dubai, este căsătorită cu un arab, are un băiat și o carieră de succes. Este istoria unei moldovence dintr-un sat din Hîncești, care a relatat, în cadrul unui interviu cu Adrian Prodan, cum a ajuns în Emiratele Arabe Unite, în cât timp s-a realizat din punct de vedere profesional și cum e să ai o familie cu un bărbat musulman.
19:40
Pare desprins dintr-un scenariu de film, dar există un obiect extrem de real și mortal, atât de periculos încât chiar și simpla privire aruncată asupra lui te poate ucide. Este vorba despre așa-numitul „Piciorul de Elefant”, o masă de corium formată în urma topirii nucleului reactorului nuclear de la Cernobîl, care, chiar și la aproape patru decenii de la catastrofa nucleară, rămâne una dintre cele mai letale forme de materie de pe planetă, scrie Playtech.ro.
19:20
Mama Anei Maria, tânăra din Orhei, violată și omorâtă, apoi aruncată într-o pădure, face noi dezvăluiri despre crimă. Aceasta povestește, într-un interviu cu Adrian Prodan, că suspectul, Gheorghe Cotorobai, i-a ținut fiica în beci, de unde a scos-o și a dus-o apoi, în pădure. Imaginile au fost surprinse de camera de supraveghere din gospodăria bărbatului.
18:50
Există o dezbatere intensă cu privire la aceste anvelope all-season și la gradul de siguranță pe care-l oferă. Promotor.ro îți spune câți kilometri poți parcurge cu acestea, dar și care e principala lor problemă.
18:20
Trei cetățeni străini au fost prinși, în ultimele 24 de ore, la granița cu Republica Moldova, având la ei documente falsificate. Două cazuri au avut loc în punctul de trecere a frontierei Tudora, iar al treilea - în Aeroportul Internațional Chișinău.
18:00
Spam-ul și apelurile nedorite devin din ce în ce mai enervante, iar orice informație pe care o dezvălui în timpul acestor apeluri te poate expune riscului de phishing și furt de identitate, scrie Playtech.ro, care îți dezvăluie și cum să blochezi spam-ul și apelurile nedorite pe Android .
17:40
Șoferii sunt rugați să nu parcheze neregulamentar în locurile destinate autobuzelor de rută către Cimitirul „Sfântul Lazăr”. Solicitarea vine din partea autorităților municipale și a fost postată pe rețelele de socializare
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.