CEC prezintă numărul candidaților înregistrați la alegerile locale noi și parțiale din 19 mai

Realitatea.md, 26 aprilie 2024 16:50

Comisia Electorală Centrală prezintă numărul candidaților înregistrați la alegerile locale noi și parțiale care vor avea loc pe data de 19 mai 2024. Consiliile electorale de circumscripție locale au examinat dosarele depuse și au înregistrat în cursă toți candidații la funcțiile elective. Astfel, pentru funcția de primar au fost depuse 22 de dosare de înregistrare, […] Articolul CEC prezintă numărul candidaților înregistrați la alegerile locale noi și parțiale din 19 mai apare prima dată în Realitatea.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Realitatea.md

Acum 4 ore
17:40
Trei femei din satul Bădiceni, raionul Soroca, au fost prinse de către directorul instituției cum furau mâncare de la locul de muncă. Este vorba despre angajatele Centrului de plasament temporar pentru persoanele adulte cu dizabilitate, care își umpleau torbele cu ciocolate, carne, crupe și napolitane, scrie tvn.md. „La 06.05.2024 în urmă unui control inopinat mi-am […] Articolul „Ulciorul nu merge de multe ori la apă”. Trei angajate, prinse cum furau mâncare de la locul de muncă apare prima dată în Realitatea.md.
17:40
Maria Zaharova a comparat guvernarea de la Chișinău cu regimul hitlerist. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe a vorbit despre experimentele din perioada Germaniei naziste, asociindu-le cu situația din Moldova. Mai mult, Zaharova s-a referit la fonturile din ziare, invocând că astfel regimul lui Hitler ar fi introdus standarde care să corespundă așa-numitei […] Articolul Delirul Mariei Zaharova avansează? Compară guvernarea de la Chișinău cu regimul hitlerist și colonialiștii din Africa apare prima dată în Realitatea.md.
17:20
Miercuri, 8 mai, în cadrul ședinței de Guvern, a fost aprobat proiectul de modificare a Regulamentului privind modul de compensare a cheltuielilor unității în învățământul dual. Astfel, solicitantul compensației trebuie să prezinte un certificat de conformitate emis de Camera de Comerț și Industrie a RM (CCI a RM). Alte verificări ale dosarului, în afara celor […] Articolul Cadrul normativ pentru compensarea cheltuielilor în învățământul dual a fost îmbunătățit apare prima dată în Realitatea.md.
16:50
Astăzi, 9 mai, va avea loc a doua semifinală a concursului de muzică Eurovision Song Contest 2024. Așadar, pe scena de la Malmö, Suedia, vor urca reprezentanţii din Austria, Malta, Elveţia, Grecia, Cehia, Albania, Danemarca, Armenia, Israel, Estonia, Georgia, Olanda, Norvegia, Letonia, San Marino şi Belgia. În acest an, Republica Moldova nu s-a calificat în […] Articolul Emoții mari pentru concurenți! Astăzi are loc a doua semifinală a concursului Eurovision 2024 apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 6 ore
16:40
Florin Piersic se află în stare gravă, au transmis reprezentanții Spitalului Foișor din București, acolo unde actorul a fost transferat joi dimineață. Marele actor are septicemie, iar medicii spun că infecția pleacă de la proteza de genunchi, scrie digi24.ro. „În cursul zilei de astăzi, 09.05.2024, domnul Florin Piersic a fost transferat la Spitalul Clinic de […] Articolul Florin Piersic se află în stare gravă. Medicii spun că are septicemie apare prima dată în Realitatea.md.
15:50
Șoferul de 29 ani, aflat la volanul unui Volkswagen, s-ar face vinovat de producerea accidentului înregistrat astăzi, 9 mai, la intersecția străzii 27 Martie cu strada Țarinei din sectorul Buiucani al Capitalei. Potrivit poliției, bărbatul, deplasându-se pe drumul secundar, nu a cedat trecerea vehiculului care se deplasa pe drumul principal și ca rezultat s-a ciocnit cu […] Articolul Noi detalii despre accidentul produs la Buiucani: Care dintre șoferi se face vinovat de impact apare prima dată în Realitatea.md.
15:50
Cât Tauber și Guțul se fotografiau cu Șor la Moscova, membrii fostului partid „Șor” au participat la marșul de 9 mai alături de socialiști. Reprezentanții formațiunii au fost observați la evenimentele dedicate comemorării victimelor celui de-al Doilea Război Mondial. Deputatul Denis Ulanov a mărturisit presei că echipa lui Șor sărbătorește alături de comuniști și socialiști […] Articolul Cât Tauber și Guțul se fotografiază cu Șor la Moscova, partidul participă la marșuri cu PSRM. Declarația lui Ulanov apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 8 ore
14:40
Reporterul RLIVE ATV, Traian Stoianov, a trecut în lung și în lat Orășelul European din centrul Capitalei și a aflat de la vizitatori ce valori europene împărtășesc, de ce au venit la eveniment, dar și cum văd aderarea țării noastre la UE. Unii au fost încântați că până în 2030 am putea deveni membri ai […] Articolul VIDEO Traian, de vorbă cu vizitatorii Orășelului European: Moldovenii au relatat ce cred despre aderare și valorile UE apare prima dată în Realitatea.md.
14:30
Președintele ceh a subliniat că acum este necesar să fie sprijinită Ucraina în orice mod posibil, astfel încât agresorului rus să-i fie clar că nu are rost să continue războiul. El a obiectat că o parte a Occidentului și-a pierdut deja speranța pentru victoria Ucrainei. Declarațiile au fost făcute într-un interviu pentru ARD, potrivit European […] Articolul Președintele ceh: Occidentul nu și-a pierdut încă speranța pentru victoria Ucrainei apare prima dată în Realitatea.md.
14:20
Un accident rutier grav s-a produs astăzi, 9 mai, în sectorul Buiucani al Capitalei. Potrivit poliției, impactul s-a produs pe strada27 Martie 1918, în jurul orei 13:09. Ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Svetlana Scripnic, a declarat pentru Realitatea.md că a fost implicat un automobil de model Volkswagen, dar din imaginile publicate de un martor, […] Articolul VIDEO Accident violent în sectorul Buiucani. Pasagerul unui Volkswagen a fost preluat de ambulanță apare prima dată în Realitatea.md.
14:20
Alianța Nord-Atlantică (NATO) va oferi Ministerului de Interne expertiză în vederea creșterii capacităților Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) de a gestiona incidente chimice, biologice sau nucleare. Declarația aparține ministrului Adrian Efros și a fost făcută în timpul emisiunii „Rezoomat” de la RLIVE TV. Oficialul s-a întâlnit recent la Bruxelles cu secretarul –adjunct al […] Articolul VIDEO Adrian Efros: Cu NATO avem o colaborare foarte bună, însă nu e vorba de aspecte militare apare prima dată în Realitatea.md.
13:50
Natalia Molceanova a sosit în Republica Moldova pe 26 februarie 2022, în plin război din Ucraina. Venirea ei a fost marcată de incertitudine și teamă, dar și de speranța unei noi începuturi într-o țară străină. Plecând fără a avea cunoștințe în Moldova, a parcurs un drum lung de 8 ore, căutând refugiu și siguranță. Înainte […] Articolul VIDEO Refugiata care a reușit să se integreze în Moldova și să unească o întreagă comunitate apare prima dată în Realitatea.md.
13:50
Adrian Dupu alături de membrii biroului de conducere al PNL Diaspora Republica Moldova, Anatolie Dimitriu, Victoria Butuc – Guranda, Horea Pavel și Vlad Darie, au efectuat o vizită în raionul Ialoveni. Politicienii au discutat cu președinta raionului, primari, consilieri, lideri locali și cetățeni. Subiectele abordate s-au referit la importanța alegerilor europarlamentare de pe iunie, atât […] Articolul FOTO Adrian Dupu, alături de mai mulți lideri PNL, la Ialoveni. În raion va apărea organizația regională a partidului apare prima dată în Realitatea.md.
13:20
Parlamentul Republicii Moldova găzduiește astăzi, 9 mai, vizita comună a președinților grupurilor de prietenie din parlamentele statelor membre ale Uniunii Europene. Prin urmare, prietenii Republicii Moldova din parlamentele statelor membre ale Uniunii Europene au celebrat Ziua Europei în legislativul de la Chișinău, unde au transmis mesaje puternice de susținere pentru țara noastră. Numeroși parlamentari din […] Articolul VIDEO Mesaje de susținere a viitorului european al Republicii Moldova au răsunat astăzi în legislativul de la Chișinău apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 12 ore
12:30
Orășelul European din Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) a fost inaugurat. În debutul evenimentului, Maia Sandu a vorbit despre încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, comemorarea victimelor lui, crearea Uniunii Europene și aderarea țării noastre la UE. „Victoria din cel de-al Doilea Război Mondial și pacea care ii-a urmat au fost obținute doar datorită a […] Articolul VIDEO Orășelul European din Piața Marii Adunări Naționale a fost inaugurat. Sandu: Vrem pace, pentru că ne iubim casa apare prima dată în Realitatea.md.
12:30
Tandemul Mihai Chihaia – Oleg Tarnovschi s-a clasat pe locul 3 pe distanța 500 metri la prima etapă a Cupei Mondiale de la Szeged, Ungaria, care este și de calificare către Jocurile Olimpice de la Paris, anunță Comitetul Național Olimpic și Sportiv. Ei au înregistrat rezultatul 1:40.05, fiind întrecuți de Alexey Korovashkov – Ivan Shtyl […] Articolul Un nou succes! Tandemul Mihai Chihaia – Oleg Tarnovschi a ocupat locul 3 la Cupa Mondială de la Szeged apare prima dată în Realitatea.md.
12:20
În ajun de 9 mai, la fel ca și Maia Sandu și Dorin Recean, președintele parlamentului, Igor Grosu, a vizitat și el un veteran, doar că politicianul a ales să meargă la un soldat care a luptat pe front în Armata Română. Domnul Constantin Cojocari din satul Sofia, Hîncești, a împlinit recent 105 ani. „Am […] Articolul Guvernarea în rând la porțile veteranilor. Și Igor Grosu a vizitat un bătrân care a participat la război apare prima dată în Realitatea.md.
11:40
În contextul celor 79 de ani de la încheierea în Europa a celui mai mare conflict militar din istoria lumii, prim-ministrul Dorin Recean l-a vizitat pe Alexei Eremciuc, veteran al celui de-al Doilea Război Mondial. Alexei Eremciuc are 100 de ani și este din satul Grigorăuca, raionul Sângerei. Șeful Guvernului a menționat că veteranul, tată […] Articolul VIDEO Veteran de 100 de ani, vizitat de premier: Datoria noastră este să păstrăm pacea pentru care ați luptat apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Președintele PNL Diaspora Republica Moldova, Adrian Dupu, alături de vicepreședintele Anatolie Dimitriu, au vizitat Rezina. Politicienii s-au întâlnit cu primari, consilieri raionali și locali, directori de instituții din întreg raionul. Discuțiile au vizat parcursul european al Republicii Moldova și importanța alegerilor europarlamentare, care vor avea lor pe 9 iunie. Dupu și Dimitriu le-au vorbit celor […] Articolul FOTO cu Dupu și Dimitriu la Rezina. Ce au discutat cu administrația locală? apare prima dată în Realitatea.md.
10:50
În contextul zilei de 9 mai, în care se comemorează victimele căzute în cel de-al Doilea Război Mondial, președinta țării, Maia Sandu a publicat un mesaj pe rețelele de socializare. „Acum 79 de ani a fost anunțată victoria asupra nazismului și s-a pus capăt celui mai sângeros război de pe continentul european. Îi comemorăm pe […] Articolul VIDEO Maia Sandu comemorează victimele celui de-al Doilea Război Mondial. A vizitat un veteran apare prima dată în Realitatea.md.
10:40
În atenția călătorilor! Regia Transport Electric Chișinău (RTEC) anunță că urmare a desfășurării celor 2 marșuri spre Complexul Memorial Eternitate, troleibuzele, care traversează strada Ismail, pe perioada deplasării coloanei, sunt redirecționate: Ruta nr. 2 – redirecționată pe str. P. Halippa – str. Ismail; Ruta nr. 4 – redirecționată pe str. București; Ruta nr. 36 – […] Articolul Important pentru călători! Toate troleibuzele care traversează strada Ismail sunt redirecționate apare prima dată în Realitatea.md.
10:30
„Republica Moldova rămâne dedicată valorilor care ne unesc”, transmite viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov de Ziua Europei. Conform ei, cu sprijinul UE Republica Moldova creează un viitor mai bun atât pentru tineri, cât și pentru părinții și bunicii noștri. Oficiala a exprimat recunoștință partenerilor externi ai țării, care ne susțin parcursul european. În același […] Articolul Cristina Gherasimov, de Ziua Europei: Republica Moldova rămâne dedicată valorilor care ne unesc apare prima dată în Realitatea.md.
10:20
 Președinta Maia Sandu, președintele Parlamentului, Igor Grosu, dar și comisarul european Johannes Hahn  au depus flori la Complexul Memorial „Eternitate”, pentru comemorarea victimelor din cel de-al Doilea Război Mondial. Pe data de 9 mai este comemorată încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, reprezentând semnarea actului de capitulare necondiţionată a Germaniei naziste. „Îi comemorăm pe toți […] Articolul VIDEO De Ziua Victoriei, conducerea țării a depus flori la Complexul Memorial „Eternitate” apare prima dată în Realitatea.md.
10:20
Conducerea Primăriei municipiului Chișinău a depus astăzi, 9 mai, flori la Memorialul „Eternitate”, cu ocazia Zilei Victoriei și Comemorării Eroilor Căzuți pentru Independența Patriei. La eveniment au participat viceprimarii Ilie Ceban, Olga Ursu, dar și Angela Cutasevici. „Noi tradițional, cu echipa Primăriei, în ziua de 9 mai venim și aducem un omagiu celor care au […] Articolul VIDEO Conducerea Primăriei Chișinău a depus flori la Memorialul „Eternitate” apare prima dată în Realitatea.md.
09:50
Andrei Spînu a mers joi dimineața cu trenul spre Ungheni. Ministrul Infrastructurii a transmis un mesa pe rețelele de socializare, cu ocazia Zilei Europei. „Ne-am trezit devreme și mergem la Ungheni. Cu trenul. E plin, oamenii merg spre Iași, spre Uniunea Europeană”, a scris oficialul. Redacția Realitatea a aflat că ministrul Spînu le-a oferit pasagerilor […] Articolul FOTO, VIDEO Andrei Spînu, cu trenul spre Ungheni. Pasagerii care au călătorit cu el s-au ales cu un cadou apare prima dată în Realitatea.md.
09:40
În atenția celor care intenționează să iasă din țară! Poliția de Frontieră anunță că la PTF Sculeni și PTF Leușeni cresc valorile de trafic pe direcția ieșire din Republica Moldova, intrare în România. Potrivit responsabililor, în ambele puncte de trecere se activează în regim sporit, fiind deschise suplimentar piste de control, aplicat „Revers” – o […] Articolul Trafic intensiv la Sculeni și Leușeni, ieșirea din Moldova. Ce spune Poliția de Frontieră apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 24 ore
07:20
În contextul mai multor evenimente care vor avea loc pe data de 9 mai în municipiul Chișinău, dar și în țară, Poliția Națională anunță că va fi la datorie pentru asigurarea ordinii publice și supravegherea circulației rutiere. Așadar, pentru ca evenimentele să se desfășoare fără incidente, Poliția recomandă cetățenilor: respectați normele legale cu privire la […] Articolul Poliția va fi la datorie astăzi în Chișinău, dar și în toată țara! Recomandări pentru cetățeni apare prima dată în Realitatea.md.
01:50
Nicio persoană care a participat la Congresul organizat de Ilan Șor la Moscova nu a fost sancționată pentru tentativa de a introduce bani în Republica Moldova. Declarația a fost făcută de ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros la emisiunea Rezoomat de la Rlive TV. „Nimeni nu este sancționat. Noi înțelegem foarte bine ce determină cetățenii noștri […] Articolul Adrian Efros: După perchezițiile de la aeroport nimeni nu a fost sancționat. Vrem să ajungem la conducerea grupări apare prima dată în Realitatea.md.
8 mai 2024
22:50
În această seară, clădirea Parlamentului iluminată în culorile drapelului Uniunii Europene. Fotografii de la fața locului au fost publicate de președintele Legislativului, Igor Grosu pe pagina sa de Facebook. „Împreună celebrăm Moldova Europeană!”, a scris Igor Grosu. Precizăm că, aceasta este una dintre primele acțiuni dedicate Zilei Europei, marcată anual pe 9 mai. Guvernul, Delegația […] Articolul FOTO Clădirea Parlamentului iluminată în culorile drapelului Uniunii Europene apare prima dată în Realitatea.md.
21:30
Rectorul Universității Tehnice din Moldova (UTM), Viorel Bostan, a anunțat  oficial că Universitatea de Stat din Moldova și UTM urmează să se unească sub un singur nume nou. Declarația a fost făcută la o emisiune de la N4. Această mișcare reprezintă un pas semnificativ în consolidarea și modernizarea învățământului superior din Republica Moldova, scrie Bani.md. […] Articolul VIDEO USM și UTM urmează să se unească sub un singur nume! Viorel Bostan: Se va numi Universitatea din Chișinău apare prima dată în Realitatea.md.
20:50
Polițiștii vor monitoriza mâine dacă cetățenii, care poartă panglica Sfântului Gheorghe promovează sau nu agresiunea militară. Declarația a fost făcută de ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, la emisiunea Rezoomat de la Rlive TV. Totodată, ministrul a precizat că îndemnul autorităților este ca cetățenii, care vor participa la manifestațiile de 9 mai să promoveze simbolurile naționale. […] Articolul Panglica bicoloră, în vizor! Adrian Efros: Îndemnul meu către cetățeni este să promovăm simbolurile noastre naționale apare prima dată în Realitatea.md.
Ieri
19:30
Actorul american Steven Seagal a fost prezent marți la ceremonia de învestire a lui Vladimir Putin pentru un nou mandat de președinte al Rusiei, fosta vedetă de la Hollywood spunând că acesta este cel mai mare lider din lume, relatează mai multe ziare și agenții de presă din Rusia „Tocmai am spus că este cel […] Articolul STOP CADRU Actorul american Steven Seagal vorbește cu fascinație despre Vladimir Putin: „Este cel mai mare lider” apare prima dată în Realitatea.md.
18:40
SELECTCANAL-TV SRL, fondatorul postului de televiziune Național 4, pe scurt N4, a emis miercuri, 8 mai curent, un comunicat de presă cu referire la suspiciunile lansate de Consiliul pentru promovarea proiectelor de investiții de importanță națională privind postul de televiziune. „Postul tv N4, în activitatea sa, nu a fost niciodată afiliat politic nici cu Plahotniuc-Șor, […] Articolul Administrația postului tv N4 reacționează: „Noi nu primim bani de la partide politice” apare prima dată în Realitatea.md.
18:30
Rusia a declarat marţi, 7 mai 2024, „indezirabilă” organizaţia americană de promovare a democraţiei Freedom House, măsură care îi interzice activităţile în ţară, în plină tensiune cu Washingtonul şi represiune a societăţii civile, relatează Agerpres. „Una dintre principalele activităţi ale Freedom House constă în promovarea stabilirii aşa-zisului rol ‘dominant’ al Statelor Unite în lume”, a justificat […] Articolul Rusia interzice organizaţia americană de promovare a democraţiei Freedom House apare prima dată în Realitatea.md.
17:30
Două automobile au fost implicate într-un accident produs miercuri, 8 aprilie, pe bulevardul Dacia din Chișinău. O mașină de model Hyundai efectua manevra cu spatele și a lovit un alt automobil de model Toyota. Ulterior, la fața locului a fost solicitată ambulanța. Potrivit informațiilor oferite de ofițerul de presă al poliției capitalei, Svetlana Scripnic, nimeni […] Articolul FOTO Manevră nereușită cu spatele. Unde a avut loc accidentul apare prima dată în Realitatea.md.
16:50
Sergiu Lazarencu, ministrul Mediului, se află în aceste zile la New York. Oficialul participă la cel de-al 19-lea Forum al Naţiunilor Unite pentru Păduri. „Problemele de mediu nu au frontiere, iar soluțiile eficiente pot fi asigurate doar prin angajamente comune și asumate la toate nivelele: național, regional și internațional. Progresul societății avansează mult mai rapid […] Articolul Ministrul Sergiu Lazarencu se află la New York: Problemele de mediu nu au frontiere apare prima dată în Realitatea.md.
16:30
Vizita lui Klaus Iohannis la Casa Albă, anunțată pe ultima sută de metri, arată relația bună dintre cele două state şi interesul în menținerea acestora, în actualul context de securitate globală, spun analiștii consultați de Adevărul. Klaus Iohannis a fost primit, marți, la Casa Alba, de președintele SUA, Joe Biden. Oficialul american a început discuția […] Articolul Mizele întâlnirii Iohannis-Biden: Au fost aduse mulțumiri României pentru asigurarea securității Flancului Estic apare prima dată în Realitatea.md.
15:30
Un moldovean de 38 de ani, pasager într-un autocar cu ruta „Chișinău-Moscova”, a fost prins la vamă cu un document falsificat. Este vorba despre o carte de identitate românească. Polițiștii de frontieră i-au ridicat actul falsificat. Conaționalul originar din raionul Florești s-a prezentat la frontiera Costești. „Ca urmare, a fost descoperită o carte de identitate […] Articolul Un moldovean s-a pornit la Moscova cu un act falsificat, dar a fost prins. Declarațiile pasagerului apare prima dată în Realitatea.md.
15:30
În atenția călătorilor! Joi, 9 mai, troleibuzele și autobuzele vor circula conform orarelor zilei de duminică. Excepție însă face ruta de autobuz nr. 26, care va activa conform unui orar modificat. Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM! Amintim că mâine, 9 mai, transportul public care traversează Piața Marii Adunări Naționale va […] Articolul De 9 mai, troleibuzele și autobuzele vor circula conform orarelor zilei de duminică apare prima dată în Realitatea.md.
14:20
În contextul mai multor evenimente care vor avea loc pe data de 9 mai în municipiul Chișinău, dar și în țară, Poliția Națională anunță că va fi la datorie pentru asigurarea ordinii publice și supravegherea circulației rutiere. Așadar, pentru ca evenimentele să se desfășoare fără incidente, Poliția recomandă cetățenilor: respectați normele legale cu privire la […] Articolul Polițiștii, cu ochii pe moldoveni de 9 mai: Vor asigura ordinea publică și vor fluidiza traficul apare prima dată în Realitatea.md.
14:10
Un grup format din patru persoane, dintre care două femei, cu vârste cuprinse între 37 și 46 de ani, au fost reținuți pentru că preparau și vindeau droguri. Substanțele narcotice erau comercializate prin intermediul magazinelor online. Oamenii legii au documentat activitatea infracțională timp de două luni. Timp de 2 luni, polițiștii au documentat activitatea infracțională […] Articolul VIDEO Patru persoane, reținute pentru comercializarea drogurilor. Aveau un laborator confecționat artizanal apare prima dată în Realitatea.md.
13:40
Doi polițiști de frontieră și doi bărbați civili sunt cercetați penal, după ce ar fi facilitat intrarea ilegală în Moldova a unui militar, cetățean al Ucrainei, contra sumei de 10.000 dolari americani, anunță Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS). Miercuri, 8 mai, oamenii legii au desfășurat percheziții cu sprijinul angajaților „Fulger” la […] Articolul VIDEO Percheziții la doi polițiști de frontieră. Ar fi facilitat intrarea ilegală în Moldova a unui militar ucrainean apare prima dată în Realitatea.md.
13:30
Natalia Barbu, artista care a reprezentat Republica Moldova la Eurovision 2024, a rămas dezamăgită de rezultatele din prima semifinală care a avut loc marți seara, 7 mai curent. Cântăreața a urcat pe scena de la Malmö, Suedia, a 11-a, iar piesa „In the Middle”, se pare că nu i-a purtat noroc. Artista a venit cu […] Articolul FOTO Cum explică Natalia Barbu eșecul de la Eurovision 2024 apare prima dată în Realitatea.md.
13:20
Anual, pe data de 9 mai, când toate statele europene marchează Ziua Europei, la Chișinău o serie de politicieni pro-ruși, scot în față panglica bicoloră „negru-oranj”. Din 2014 a devenit un simbol militarist rus asociat separatiștilor pro-ruși, transmite disinfo.md. Panglica bicoloră, numită și „Sfântul Gheorghe” este folosită de către toate partidele pro-ruse, care nici până […] Articolul VIDEO Originea provocatoarei panglici bicolore. Ce spun istoricii apare prima dată în Realitatea.md.
12:40
Șoferii care au mașini cu volanul pe partea dreaptă, vor avea noi reguli de circulație pentru drumurile din Republica Moldova. Hotărârea a fost aprobată miercuri, 8 mai în cadrul ședinței de la Guvern. Excepție vor face mașinile cu volanul pe dreapta aflate în trafic internațional. Documentul prevede echiparea cu oglinzi speciale periscopice a automobilelor cu […] Articolul VIDEO Decis de Executiv: Mașinile cu volanul pe dreapta vor trebui adaptate noilor cerințe din Moldova apare prima dată în Realitatea.md.
12:40
Mai mulți șoferi au fost înlăturați de la volan, de agenții de patrulare, în ultimele 24 de ore. Potrivit informațiilor prezentate de Poliția Națională, 10 conducători erau în stare de ebrietate, iar 2 dintre aceștia se aflau sub influența drogurilor. În unul dintre cazuri, un bărbat de 49 de ani a fost stopat în orașul […] Articolul VIDEO Statistici îngrijorătoare: Mai mulți șoferi băuți și drogați, înlăturați de la volan apare prima dată în Realitatea.md.
12:40
Nivelul de coeziune socială se manifestă prin dialog, conlucrare și coabitare la nivel de comunitate. Numai prin solidaritate între membrii unei comunități poate fi obținută bunăstarea economică și supraviețuirea unei comunități. De această părere au fost invitatele emisiunii „Consens Național” de la RLIVE TV Natalia Hadei, managera de proiect HEKS/EPER Moldova, și Erica Zucec, directoarea […] Articolul VIDEO Lipsa coeziunii sociale provoacă efecte dezastruoase la nivel de societate. Câteva exemple apare prima dată în Realitatea.md.
12:30
Guvernul a aprobat, în cadrul ședinței de miercuri, 8 mai, proiectul de lege privind protecția datelor cu caracter personal, inclusiv pentru ajustarea la legislația europeană în domeniu. Astfel, va fi asigurat un nivel mai înalt de securitate la prelucrarea acestora. Documentul stabilește cadrul juridic referitor la protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor […] Articolul Datele cu caracter personal ale cetățenilor, mai protejate. Guvernul sporește securitatea prelucrării acestora apare prima dată în Realitatea.md.
12:20
Guvernul Republicii Moldova confirmă faptul că de la opt instituții media din țara noastră au fost solicitate informații adiționale privind beneficiarii efectivi ai investițiilor, însă infirmă informațiile apărute în spațiul public precum că se dorește retragerea licențelor de activitate. Precizarea a fost făcută de Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al Guvernului, după ședința Cabinetului de […] Articolul VIDEO Licența unor posturi TV din Moldova, sub semnul întrebării? Daniel Vodă, din numele Guvernului, vine cu precizări apare prima dată în Realitatea.md.
11:40
Întreprinzătorii din Republica Moldova vor putea accesa mai ușor resurse financiare pentru dezvoltarea afacerilor, în cadrul Programului de stimulare a investițiilor „373”. Guvernul a aprobat modificările care vor spori numărul beneficiarilor și investițiilor eligibile și va simplifica procedurile de creditare. „Dincolo de subsidierea dobânzilor, se adaugă componente noi, ce țin și de garantarea creditelor, ceea […] Articolul Programul „373″: Întreprinzătorii vor putea accesa mai ușor resurse financiare pentru dezvoltarea afacerilor apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.