Creștere alarmantă a consumului de alcool pentru minorii cu vârsta între 11-15 ani. OMS cere limitări

Bani.md, 25 aprilie 2024 10:00

Consumul de alcool şi de ţigări electronice în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani este „alarmant”, potrivit unui raport al filialei europene a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care recomandă măsuri de sănătate publică pentru a limita accesul la băuturile alcoolice. „Utilizarea pe scară largă a substanţelor nocive în rândul copiilor […] Articolul Creștere alarmantă a consumului de alcool pentru minorii cu vârsta între 11-15 ani. OMS cere limitări apare prima dată în Bani.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Bani.md

Acum 4 ore
17:10
Parlamentarii moldoveni au reușit să mai pună ceva prin conturi, în ultimul an. Din punct de vedere financiar, politicienii nu au de ce să se plângă. Cu SENS a făcut o radiografiere a averii deputaților și salariilor și averii pe care o dețin aceștia. Cel mai bogat deputat este deputatul independent Marina Tauber, cu o […] Articolul Timpul trece, leafa merge! Trimiși în parlament să reprezinte electoratul, politicienii se îmbogățesc de la an la an apare prima dată în Bani.md.
Acum 6 ore
15:40
Moldova se clasează pe locul nouă în lume în rândul țărilor cu cel mai ieftin internet fix, potrivit unui nou raport global. Utilizatorii din Moldova plătesc în medie 9,19 USD pe lună pentru serviciile de internet, o sumă considerabil mai mică decât în multe alte țări, arată datele cable.uk. Deși costul internetului în Moldova este […] Articolul Ce țară are cel mai scump internet din lume. Pe ce loc se află Republica Moldova apare prima dată în Bani.md.
Acum 8 ore
13:20
Abordarea față de rolul femeilor în construirea păcii și fortificarea securității, este într-o constantă schimbare, fiind tot mai clar că contribuția acestora și asigurarea unei egalități de gen în domeniul dat, este esențială pentru crearea unei lumi mai pașnice și mai sigure. În contextul angajamentului asumat de Republica Moldova față de implementarea Rezoluției 1325 a […] Articolul VIDEO Implementarea Rezoluției 1325: Un pas înainte pentru egalitate de gen în domeniul de securitate și pace apare prima dată în Bani.md.
Acum 12 ore
12:40
Guvernul României urmează să adopte astăzi, joi, 23 mai, un proiect de ordonanță de urgență pentru a modifica legislația în vigoare, facilitând astfel accesul Republicii Moldova la energie electrică și gaze naturale din România. Această măsură vine ca răspuns la criza energetică provocată de războiul din Ucraina. Proiectul propune modificarea Articolului VII1 din Ordonanța de […] Articolul Bucureștiul scapă Republica Moldova de șantajul energetic al Transnistriei! Guvernul de peste Prut schimbă legislația apare prima dată în Bani.md.
12:30
După Turcia, Emiratele Arabe Unite și China, în Mongolia au apărut probleme cu plățile pentru companiile rusești. Alexander Knobel, șeful Laboratorului internațional de cercetare în comerțul exterior de la RANEPA, a vorbit miercuri despre acest lucru la conferința „Perspective pentru dezvoltarea cooperării comerciale, economice și de investiții între Mongolia și țările UEE”. Potrivit acestuia, băncile […] Articolul Blocada financiară a Rusiei de către țările pe care Kremlinul le numește „prietenoase” continuă să se intensifice apare prima dată în Bani.md.
12:10
Premierul român Marcel Ciolacu a anunţat joi validarea ajutorului de stat pentru compania Tarom. Este vorba de aproape 100 de milioane de euro, aprobaţi de Comisia Europeană la sfârşitul lunii aprilie. „Validăm azi (joi – n.r.) ajutorul de stat pentru compania Tarom, de aproape 100 de milioane de euro”, a anunţat Ciolacu la începutul şedinţei […] Articolul Tarom, care zboară și în Moldova este, salvat. Compania va primi 100 de milioane de euro ajutor de stat apare prima dată în Bani.md.
11:40
Președintele Comisiei parlamentre pentru economie, buget și finanțe, Radu Marian, recunoaște în premieră că modificarea la lege, propusă de el, privind includerea Aeroportului în lista proprietăților de stat care nu pot fi privatizate, de fapt, are alt scop legat de extinderea termenului pentru darea în arendă a spațiilor comerciale de la Aeroport. „Scopul de includere […] Articolul Lobby pentru Lagardere! Interesul ascuns al legii, care interzice privatizarea aeroportului, dezvăluit de Radu Marian apare prima dată în Bani.md.
11:20
Ion Amaftioae, un antreprenor de 29 de ani, conduce trei afaceri înfloritoare: servicii contabile, servicii de management financiar și o rețea de centre educaționale pentru copii în Moldova și România. Ion are un obiectiv ambițios: să tripleze veniturile tuturor celor trei afaceri în următorul an. Dar, ca orice antreprenor, se confruntă și cu provocări. Află […] Articolul Cum faci bani din 3 afaceri? Ion Amaftioae: „M-am săturat să trăiesc și să nu-mi pot permite” apare prima dată în Bani.md.
10:50
Construcția cheiurilor temporare pe râul Prut, menită să faciliteze exportul de cereale pe cale fluvială, rămâne în impas din cauza birocrației și a reglementărilor de mediu stricte. Deși autoritățile au promis de nenumărate ori să sprijine acest proiect, progresele întârzie să apară, generând îngrijorare în rândul agricultorilor și exportatorilor. Directorul executiv al Asociației Exportatorilor și […] Articolul Construcția cheiurilor temporare pe râul Prut, împotmolită în birocrația autorităților apare prima dată în Bani.md.
10:40
Nadejda din Chișinău, marea câștigătoare a promoției „Realizează-ți visul cu Visa și Moldindconbank”, a intrat în posesia premiului – un apartament în Capitală. Ea este o tânără mămică, iar plata câștigătoare a fost efectuată cu cardul social Visa. „Noutatea am aflat-o în perioada sărbătorilor pascale și a fost o bucurie enormă pentru noi. Am fost […] Articolul Câștigătoarea promoției „Realizează-ți visul cu Visa și Moldindconbank” și-a primit cheile de la noua locuință apare prima dată în Bani.md.
09:30
În luna aprilie 2024, gradul de acoperire a cererii nete de valută din partea agenților economici prin oferta netă de valută de la persoanele fizice a atins 88,2%, marcând o creștere față de luna martie 2024, când acoperirea era de 86,6%. Această evoluție se datorează unei creșteri a ofertei nete de valută de la persoanele […] Articolul Crește oferta netă de valută de la persoanele fizice în aprilie 2024. A acoperit 88,2% din cererea agenților economici apare prima dată în Bani.md.
Ieri
17:20
Plămânii mei au sărbătoare în Finlanda, țara care are 74% din teritoriu acoperit de păduri, a declarat consiliera în domeniul mediului a Maiei Sandu, dar și fostă ministră a Mediului, în cadrul unui promo al podcast-ului de la Europa Liberă, pe care l-a postat pe pagina sa de Facebook. Moderatorul podcast-ului, Eugen Urușciuc a întrebat-o […] Articolul Zile grele pentru fosta ministră a Mediului! Are plămânii „înfundați” la Chișinău: Au sărbătoare în Finlanda apare prima dată în Bani.md.
16:30
Finlanda și Regatul Unit discută despre posibilități de limitare a mișcării tancurilor petroliere fantomă din flota rusească. Aceste nave nu doar că transportă petrol, sfidând limitele de preț din Occident, dar reprezintă și o amenințare pentru mediu, deoarece majoritatea tancurilor din flotă sunt vechi și au standarde de siguranță reduse. Reprezentanții de la Londra și […] Articolul Petrolierele fantomă ale lui Putin ar putea fi interzise în Marea Baltică apare prima dată în Bani.md.
16:20
În primele trei luni ale anului 2024, moldovenii s-au grăbit să plece în vacanță, dovadă fiind creșterea numărului total de rezervări cu 7,6% față de anul trecut, potrivit datelor Biroului Național de Statistică. În perioada ianuarie-martie 2024, s-a înregistrat o creștere a numărului de turiști și excursioniști care au plecat în străinătate prin intermediul agențiilor […] Articolul Moldoveni au dat năvală la agenții! Destinațiile fascinante preferate pentru vacanță apare prima dată în Bani.md.
16:00
Vrei să trăiești o vară de neuitat, plină de experiențe noi și aventuri care să-ți rămână în amintire pentru mulți ani înainte? Cu creditul online din aplicația maibank acum este mai ușor ca niciodată să îți transformi visurile în realitate oriunde și oricând, beneficiind și de o surpriză pe măsură. Participă la promoția „Vara asta trăiește […] Articolul Vara asta trăiește experiențe noi cu creditul online de la maib apare prima dată în Bani.md.
16:00
Mai multe magazine care vindeau bijuterii cu marcaj fals au fost descoperite de inspectorii fiscali în cadrul unor controale recente. Serviciul Fiscal de Stat a efectuat inspecții fiscale prin metoda verificării operative, în perioada decembrie 2023 – aprilie 2024, la 25 agenți economici care comercializează articole din metale prețioase. Acțiunea a avut drept scop monitorizarea […] Articolul Țeapă cât China! Bijuterii vândute cu marcaj fals, confiscate de fisc: 7,5 kg de articole de lux retrase de pe piață apare prima dată în Bani.md.
15:40
Ecaterina Pascari este antreprenoare și a reușit să-și creeze un salon de manichiură. Nișa Beauty este una cu cerere, iar inițial, Ecaterina a reușit să obțină profituri rapide. Cu toate acestea, creșterea a devenit dificilă, povestește Ecaterina într-o nouă ediție a emisiunii „Afaceri la Microscop” moderată de Alexandru Bordea, un expert cu o experiență vastă […] Articolul Cum faci bani în domeniul Beauty: profituri mărețe sau pierderi ascunse? apare prima dată în Bani.md.
15:40
Unul dintre fondatorii Alfa Group, miliardarul rus Mihail Fridman, a propus ca autoritățile luxemburgheze să înceapă negocieri pentru a-i plăti compensații în valoare de 15,8 miliarde de dolari pentru activele „expropriate” în țară, au declarat două surse pentru Vedomosti. Potrivit acestora, suma indicată este o estimare aproximativă a valorii activelor, întrucât din cauza sancțiunilor, Fridman […] Articolul Miliardarul Friedman a cerut aproape 16 miliarde de dolari de la Luxemburg pentru „exproprierea” activelor apare prima dată în Bani.md.
14:40
55% dintre moldovenii chestionați susțin că licitația spațiilor comerciale de la Aeroportul Chișinău este trucată, potrivit datelor sondajului IMAS prezentate astăzi, 22 mai. Doar 17% susțin că licitația este corectă, iar 28% nu cunosc. La întrebarea când a fost administrat mai bine Aeroportul Chișinău, 33% dintre respondenții au spus că în perioada AVIA Invest, iar […] Articolul Bomba de la Aeroportul Chișinău! Peste jumătate dintre moldoveni cred că licitația cu magazinele lui Șor este trucată apare prima dată în Bani.md.
14:00
În ultimul an, fiecare moldovean a savurat în medie 7,7 kg de pomușoare, dezvăluind o creștere semnificativă față de anul 2016, când consumul mediu era de doar 3,1 kg. Această cifră impresionantă reflectă dragostea tot mai mare a locuitorilor pentru aceste fructe delicioase și sănătoase, potrivit datelor prezentate de economistul Veaceslav Ioniță. Aproape 95% din […] Articolul Un deliciu pentru zilele toride! Pomușoarele savuroase preferate de moldoveni apare prima dată în Bani.md.
13:50
Lanțul de cofetării Dulcinella, cunoscut pentru dulciurile sale delicioase și originar din Republica Moldova, a fost recent achiziționat de fondul de investiții Cornelius H Group, marcând astfel începutul unei noi etape de expansiune în România. Noile planuri vizează transformarea brandului într-o prezență națională, iar primele semne ale acestui proces sunt inaugurările în locații-cheie din țară. […] Articolul Afacerea aducătoare de profit dulce! Schimbare de fațadă la Dulcinella. Un fond de investiții intră în business apare prima dată în Bani.md.
13:50
Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM), Sergiu Harea, efectuează o vizită de lucru în Emiratele Arabe Unite (EAU) între 16 și 23 mai curent, marcând un pas important în consolidarea relațiilor economice și comerciale bilaterale. Președintele CCI a RM s-a întâlnit cu conducerea Dubai Chambers. Subiectele discutate au inclus: formele […] Articolul Președintele CCI a RM, Sergiu Harea, se află într-o vizită de lucru în Emiratele Arabe Unite  apare prima dată în Bani.md.
13:40
Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM), Sergiu Harea, efectuează o vizită de lucru în Emiratele Arabe Unite (EAU) între 16 și 23 mai curent, marcând un pas important în consolidarea relațiilor economice și comerciale bilaterale. Președintele CCI a RM s-a întâlnit cu conducerea Dubai Chambers. Subiectele discutate au inclus: formele […] Articolul Președintelui CCI a RM, Sergiu Harea, se află într-o vizită de lucru în Emiratele Arabe Unite  apare prima dată în Bani.md.
12:10
Aproape 40% dintre moldoveni nu sunt mulțumiți de felul în care trăiesc. Rezultatele indică o nemulțumire larg răspândită în rândul populației, în timp ce 30% dintre respondenți au declarat că nu sunt nici mulțumiți, nici nemulțumiți, iar doar 28% se consideră destul de mulțumiți cu condițiile actuale de viață, potrivit datelor sondajului IMAS. Sondajul a […] Articolul Republica Moldova, condamnată la involuție! 40% dintre moldoveni, nemulțumiți de felul în care trăiesc apare prima dată în Bani.md.
11:10
Două bănci din Federația Rusă, Sberbank și Tinkoff, au inclus Transnistria ca stat separat în lista țărilor unde se pot efectua transferuri de bani. Această mișcare este percepută ca o manevră tactică a Moscovei, având implicații politice semnificative (după invazia din Ucraina băncile rusești au fost incluse în lista sancțiuunilor internaționale și deconectat de la […] Articolul Mișcarea tactică a Moscovei! Transnistria recunoscută ca stat pe sit-urile a două bănci rusești apare prima dată în Bani.md.
11:10
Fumatul, consumul excesiv de alcool, alimentația nesănătoasă și sedentarismul sunt comportamente cu risc ridicat, care împovărează în mod semnificativ sectorul sănătății. Experiența arată că informarea populației despre nocivitatea anumitor produse sau interzicerea totală a acestora nu aduce rezultate. Astfel, experții propun punerea în aplicare a unor politici mai inovatoare și mai apropiate de realitatea consumatorilor, […] Articolul Cum combatem obiceiurile nesănătoase? Experții internaționali propun taxarea în funcție de nocivitatea produselor apare prima dată în Bani.md.
10:40
Maib, lider în inovația bancară, transformă serviciile financiare cu o noutate revoluționară: acum poți accesa oferta de credit imobiliar direct din smartphone-ul tău, 24/7. Explorează oferta pentru ipotecă prin doar câteva clickuri pe ecranul telefonului tău. Fără drumuri la bancă, fără stres – doar confort și rapiditate. Aplicația maibank face ca visul tău de a […] Articolul Accesează oferta de credit imobiliar direct din telefon apare prima dată în Bani.md.
10:10
În această săptămână, un angajat al Agenției de Stat de Drumuri a fost pus sub acuzare în dosarul penal privind corupția la construcția drumului Leova – Bumbăta, a anunțat șeful adjunct al Procuraturii Anticorupție, Octavian Iachimovschi. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la RLive. Iachimovschi a subliniat că în acest dosar sunt […] Articolul Dezvăluiri din „muzeului corupției”. Un angajat de la drumuri, pus sub acuzare în dosarul drumului Leova-Bumbăta apare prima dată în Bani.md.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:00
Politicile climatice ale UE, precum reforma Sistemului de Tranzacționare a Emisiilor (ETS), cresc costurile companiilor aeriene. Acestea trebuie să plătească mai mult pentru emisiile de carbon, pe măsură ce alocările gratuite de emisii sunt eliminate treptat între 2024 și 2026. În plus, reforma Directivei privind Taxarea Energiei (ETD) ar putea introduce impozite pe kerosen, crescând […] Articolul Legile climatice ale UE ar putea aduce sfârșitul zborurilor low-cost. Sunt afectate persoanele cu venituri mici, medii apare prima dată în Bani.md.
16:20
Țările UE au aprobat transferul veniturilor din activele rusești înghețate către Ucraina, a declarat ministrul ceh de externe Jan Lipavsky. Potrivit acestuia, doar anul acesta Kievul poate primi 3 miliarde de euro. „90% din încasări vor merge către sprijinul militar. Rusia trebuie să plătească pentru daunele cauzate de războiul său agresiv”, a scris Lipavsky pe […] Articolul Miliarde de dolari din veniturile activelor înghețate ale Rusiei vor fi transferate Ucrainei. UE a aprobat apare prima dată în Bani.md.
16:10
Băncile din Republica Moldova se confruntă cu o scădere semnificativă a profitului în primele patru luni ale anului 2024, potrivit datelor publicate de Banca Națională a Moldovei. Profitul net al băncilor a totalizat 1,4 miliarde de lei, reflectând o reducere de 31,9% față de aceeași perioadă a anului precedent. Toate cele 11 bănci din țară […] Articolul Mașini de făcut bani! Profitul băncilor s-a comprimat cu aproape o treime apare prima dată în Bani.md.
14:20
În contextul Zilei Internaționale a Familiei, Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului a organizat duminică, 19 mai, o sărbătoare plină de culoare și veselie. Evenimentul a inclus o serie de ateliere interactive, jocuri și spectacole artistice, toate concepute pentru a oferi familiilor oportunitatea de a petrece timp de calitate împreună.  „Primăria municipiului Chișinău vine cu […] Articolul VIDEO Ziua Familiei, sărbătorită la Chişinău cu distracţie şi activităţi pentru copii şi adulţi apare prima dată în Bani.md.
13:50
Președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan, a semnat un decret care permite cetățenilor români să intre în Turcia folosind doar cartea de identitate. Această decizie vine în contextul vizitei oficiale a prim-ministrului român, Marcel Ciolacu, la Ankara. Conform surselor oficiale citate de mediafax.ro, noua reglementare este așteptată să intre în vigoare în jurul datei de 1 […] Articolul Veste bună pentru moldovenii deținători de buletine românești. Vor putea intra în Turcia doar cu acest act apare prima dată în Bani.md.
13:10
Bazinul de acumulare din satul Saharna, utilizat anterior pentru irigare, a ajuns într-o stare deplorabilă. Potrivit unui video postat de fermierul Victor Cibotari, acesta a solicitat Ministerului Agriculturii și Agenției Proprietăți Publice (APP) să i se dea în arendă terenul pentru a putea restabili bazinul, însă a fost refuzat. ”În doi ani am rugat Ministerul […] Articolul Disperare la Saharna: Un fermier luptă pentru revigorarea bazinului de irigare, dar întâmpină blocaje instituționale apare prima dată în Bani.md.
12:50
Moldovenii au scos din bancomate suma totală de 23,6 miliarde de lei în primele patru luni ale anului curent, înregistrând o creștere de 11,3% față de aceeași perioadă a anului precedent, arată datele Băncii Naționale a Mooldovei. Calculul simplu arată că, în medie, moldovenii scot din bancomate aproximativ 8,1 milioane de lei pe oră. Volumul […] Articolul Suma fabuloasă pe care o scot moldovenii din bancomate – 8 milioane de lei pe oră apare prima dată în Bani.md.
12:40
Livrările de motorină în Republica Moldova au înregistrat o scădere ușoară în primul trimestru al anului 2024, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent. În termeni fizici, volumul livrărilor de motorină a înregistrat o reducere de 1,4%, ajungând la 146,46 mii de tone în perioada ianuarie-martie 2024. Conform datelor ANRE, importurile de motorină în Moldova […] Articolul Țările din Asia au luat locul Rusiei la exportul a o parte din motorina care ajunge în Moldova apare prima dată în Bani.md.
12:10
Guvernul de la Moscova a dat instrucţiuni Gazprom să nu plătească dividende pentru 2023, conform unui decret publicat pe site-ul companiei de stat, care a raportat primele pierderi anuale începând din 1999, transmite agenția Reuters. Luni, acţiunile Gazprom înregistrau un declin de peste 5,5% la Bursa de la Moscova, ajungând la cel mai redus nivel […] Articolul Decăderea unui gigant: Compania care odată încălzea Europa nu va plăti dividende din cauza pierderilor de miliarde apare prima dată în Bani.md.
11:00
Primarul orașului Leova, Alexandru Bujoreanu, a lansat acuzații grave privind construcția drumului Leova-Bumbăta, sugerând că acesta ar putea deveni „primul muzeu al corupției în aer liber” din Republica Moldova. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul N4. Bujoreanu a cerut ministrului Infrastructurii, Andrei Spînu, și președintelui Maia Sandu să […] Articolul Primul muzeu al corupției în Republica Moldova! Costuri supraestimate la construcția celui mai scump drum apare prima dată în Bani.md.
10:50
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a anunțat astăzi, prin intermediul unui comunicat oficial, că a evaluat și aprobat admisibilitatea dosarelor candidaților înscriși la concursul pentru suplinirea funcțiilor vacante de judecător la Curtea Supremă de Justiție. În urma deliberărilor, CSM a declarat admisibile șase dosare ale următorilor candidați: Brigai Sergiu, Chirtoacă Leonid, Ciocanu Aliona, Corcenco Aliona, […] Articolul Șah mat pentru „justițiarul reformator” Gribincea! A fost trimis la plimbare de CSM apare prima dată în Bani.md.
10:10
Kremlinul a confiscat activele unor companii occidentale din Rusia prin decrete semnate de preşedintele Vladimir Putin şi ordine judecătoreşti legate de procese pentru proiecte oprite sau fonduri blocate pe fondul sancţiunilor occidentale. Mai jos este o listă cu companiile afectate până acum, alcătuită de Reuters și citată de News.ro AGROTERRA Rusia a confiscat companiile aparţinând […] Articolul Rusia a confiscat activele unor companii occidentale apare prima dată în Bani.md.
20 mai 2024
18:50
Pe 18 mai 2024, Madison Park a găzduit un eveniment de business de amploare, „Talking Business”, organizat de Rare People, o agenție de consultanță în afaceri recunoscută pentru susținerea dezvoltării afacerilor locale. Evenimentul a reunit peste 450 de antreprenori, freelanceri și manageri de top, depășind așteptările și KPI-urile stabilite. „Talking Business” a fost structurat în […] Articolul Talking Business 2024: Evenimentul de la Madison Park a adunat peste 450 de antreprenori și manageri de top apare prima dată în Bani.md.
16:10
Ucraina va întrerupe alimentarea cu energie electrică pentru consumatorii industriali și casnici din toate regiunile, începând de azi, potrivit presei locale care citează operatorul rețelei, Ukrenergo. Restricțiile vor fi aplicate programat, în intervale orare cuprinse între orele 18:00 și 24:00, fără a afecta infrastructura critică, a declarat operatorul energetic de stat. Recentele intensificări ale atacurilor […] Articolul Ucraina în beznă programată: Întreruperi nocturne de energie din cauza atacurilor rusești apare prima dată în Bani.md.
13:30
Moștenitoarea L’Oréal, Walmart și CEO-ul Fidelity se numără printre cele mai bogate femei din lume, conform Bloomberg Billionaires Index. Fiecare dintre ele a adunat averi de peste 25 miliarde de dolari și împreună au o avere estimată de 500 miliarde dolari. Françoise Bettencourt Meyers — 100 miliarde de dolari Françoise Bettencourt Meyers, cu o avere […] Articolul Și bogate și frumoase! Topul femeilor care au conturile burdușite cu bani apare prima dată în Bani.md.
13:10
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), condusă de Mihai Daraban, a anunțat vineri sprijinul pentru inițiativa prim-ministrului Marcel Ciolacu de a relua construcția canalului navigabil Dunăre-București. Această legătură strategică între Capitală și Portul Constanța, precum și alte orașe europene de pe Dunăre, revine în actualitate, în contextul războiului din Ucraina. Proiectul canalului București-Dunăre, […] Articolul Ultimul vis al lui Ceaușescu, canalul Dunăre-București. Se „aruncă” Ciolacu și Mihai Daraban în el apare prima dată în Bani.md.
12:10
Producția industrială a înregistrat o scădere de 0,6% în luna martie 2024 comparativ cu martie 2023, conform datelor publicate de Biroul Național de Statistică. Totuși, în primul trimestru al anului 2024, producția industrială a crescut cu 2,2% față de aceeași perioadă a anului precedent. Scăderea producției industriale din martie 2024 a fost influențată semnificativ de […] Articolul Industria Moldovei încă nu își revine! În luna martie s-a comprimat cu 0,6% apare prima dată în Bani.md.
11:50
După doi ani de expansiune continuă, piața globală a retailului de lux a înregistrat o încetinire în 2023, cu un număr redus de deschideri de noi magazine în regiuni precum Europa și China, potrivit raportului Global Luxury Retail al companiei de consultanță imobiliară Savills. Cu toate acestea, America de Nord și zona Asia-Pacific, excluzând China, […] Articolul Extravaganță și opulență! Brandurile de lux au cumpărat imobile de peste 6 miliarde de euro în 2023 apare prima dată în Bani.md.
11:30
Terra Avia, companie aeriană înregistrată și certificată în Republica Moldova, operează zboruri cu două avioane pentru compania aeriană Garuda (Indonezia). Terra Avia a început să zboare pentru compania indoneziană cu două Boeinguri 747-400, înmatriculate ER-BOS și ER-TRV, din data de 12 mai 2024. Operatorul aerian Terra Avia are în flotă și Boeinguri 747-400 dedicate transportului […] Articolul Compania aeriană a unui moldovean, care a fost afiliat la doi ruși implicați scandalul armelor, zboară în Indonezia apare prima dată în Bani.md.
10:20
Sergiu Cojocari de la CNA ar putea fi numit noul șef al Serviciului Vamal, potrivit unei postări a bloggerului Eugen Luchianiuc. Într-un răspuns pentru BANI.MD, Guvernul susține că verifică informațiile. „Nu confirmăm și nici nu infirmăm”. Alexandru Pînzari, șeful de la CNA, până la publicarea știrii, nu a răspuns la telefon pentru a confirma sau […] Articolul Cine ar fi noul șef la Vamă? Guvernul ridică din umeri apare prima dată în Bani.md.
08:20
A fost suficientă revenirea neaşteptată pe social media a lui Keith Gill, poreclit Roaring Kitty, care a contribuit la aprinderea freneziei acţiunilor meme în 2021, pentru ca valoarea acţiunilor GameStop, un retailer american de jocuri video, să sară din nou până la cer. Creşterea nu a avut nimic de-a face cu fundamentele companiei, ci cu […] Articolul Pisicuţa care rage a ieşit din hibernare şi a dezlănţuit nebunia acţiunilor meme. Puterea pe burse a finfluencerilor  apare prima dată în Bani.md.
08:20
Un magazin alimentar modern, ale cărui rafturi sunt pline cu de toate, de la paste la vin, ocupă în centrul Havanei un loc unde cândva a fost o florărie de stat. Tavanul şi pereţii sunt reparaţi şi revopsiţi. O fostă fabrică de sticlă care a aparţinut statului dintr-o suburbie din Havana găzduieşte acum un showroom […] Articolul Noua strategie a comuniştilor din fruntea ţării, necesară pentru a salva o ţară distrusă economic apare prima dată în Bani.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.