VIDEO Tudor Ulianovschi: Dezamăgirea oamenilor începe a se transforma în supărare și asta foarte e trist!

Omniapres, 23 aprilie 2024 13:50

Tudor Ulianovschi, fostul ministru de Externe, declară că după ce Diaspora a susținut masiv guvernarea PAS, prin vot dar și cu bani, actuala puterea a decis să-i „răsplătească” pe cetățenii noștri de peste hotare, birocratizând până la absurd transferurile bănești în Moldova! Înțeleg necesitatea de a preveni spălarea banilor, susțin transparența fiscală, dar condamn când […] The post VIDEO Tudor Ulianovschi: Dezamăgirea oamenilor începe a se transforma în supărare și asta foarte e trist! appeared first on Omniapres.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Omniapres

Acum 2 ore
22:10
Împreună cu mii de cetățeni și oaspeți, Ceadîr-Lungi am sărbătorit una dintre cele mai frumoase sărbători ale poporului nostru. Limba culturii este cea care ne ajută să construim punți și să ne unim societatea, susține Irina Vlah. Coloritul Hederlezului a unit din nou mii de oameni! Am avut o deosebită plăcere să comunic cu voi, […] The post Irina Vlah: Sărbătoarea Hederlez unește oamenii! appeared first on Omniapres.
Acum 12 ore
12:00
Pachetul anual de 3 miliarde de euro, strâns din profiturile din activele rusești înghețate este „aproape nimic” în contextul nevoilor de război ale Ucrainei, a declarat ministrul Justiției Denys Maliuska pentru Politico. UE a aprobat miercuri un plan de utilizare a profiturilor generate de investirea activelor rusești înghețate în Europa – în valoare între 2,5 […] The post Oficial ucrainean: „3 miliarde de euro sunt aproape nimic” appeared first on Omniapres.
11:00
Fostul membru al Guvernului britanic Dominic Cummings a criticat joi sprijinul acordat de Occident Ucrainei, relatează Politico.  Într-un interviu acordat publicației i, Cummings, fost consilier al lui Boris Johnson, a afirmat că Occidentul „nu ar fi trebuit să se implice niciodată în toată această situație stupidă” și a susținut că sancțiunile împotriva Rusiei au avut un […] The post Fost consilier al lui Boris Johnson numește Ucraina „un stat mafiot și corupt care ne-a păcălit pe toți” appeared first on Omniapres.
Acum 24 ore
07:10
Horoscop 11 mai – o zi frumoasă. Lucrurile bune, de calitate vin spre noi dacă avem inima deschisă și dăm și noi dovadă de generozitate. Taur Invitațiile curg, dar și voi îi puteți chema pe prieteni pe la voi să faceți încă o tratație că o fi zi de naștere sau n-ați apucat să vă […] The post Horoscop 11 mai – zodia care va reuși să rostească o declarație de dragoste appeared first on Omniapres.
Ieri
21:10
Secretarul de externe al Regatului Unit, David Cameron, a declarat săptămâna trecută că Ucraina are dreptul de a folosi armele furnizate de britanici împotriva țintelor din interiorul Rusiei. Referindu-se la aceste comentarii, un înalt oficial rus de securitate Dmitri Medvedev a avertizat Occidentul să nu dea undă verde atacurilor ucrainene asupra teritoriului său folosind arme […] The post Moscova ar putea ataca „nu numai Kievul”. Medvedev a avertizat Occidentul să nu dea undă verde atacurilor ucrainene appeared first on Omniapres.
16:50
Republica Moldova poate cuprinde pe toți cei de acasă si din străinătate, iar societatea trebuie unită, dar nu dezbinată. Declarațiile aparțin lui Andrei Năstase, apărător al drepturilor omului, ex-viceprim-ministru, ministru al afacerilor interne, și a fost făcută într-o postare pa pagina sa de facebook. “Țara asta ne poate cuprinde pe toți cei de acasă și […] The post Andrei Năstase: Oricât de diferiți suntem, Moldova ne poate cuprinde pe toți cei de acasă și de prin străinii appeared first on Omniapres.
14:10
New York este orașul cu cei mai mulți oameni bogați din lume. Potrivit unui raport citat de CBS News, aproape 350.000 de locuitori sunt milionari, adică unul din 24 de new-yorkezi. Unul din 24 de locuitori ai orașului american a ajuns milionar, arată datele unui nou clasament al Henley and Partners. Orașul New York găzduiește […] The post Orașul cu cei mai mulți bogați din lume. 1 din 24 de locuitori este milionar appeared first on Omniapres.
13:40
Situația actuală la Curtea de Apel Chișinău dezvăluie cu claritate consecințele nefaste ale reformei justiției inițiate de PAS și administrația Președintei Republicii Moldova Maia Sandu, scrie ex-procurorul anticorupție, Victoria Furtună. Ne confruntăm cu un sistem judiciar paralizat, unde Colegiul penal fixează termene de judecată abia pentru anul 2025, lăsând mii de dosare în așteptare. Această […] The post Victoria Furtună: Situația actuală la Curtea de Apel Chișinău dezvăluie cu claritate consecințele nefaste ale reformei justiției inițiate de PAS appeared first on Omniapres.
13:30
Deputatul și liderul partidului „Renaștere”, Vasile Bolea, atrage atenția asupra unei noi amenințări la adresa libertății presei în Republica Moldova, în contextul în care actuala guvernare pare hotărâtă să închidă încă 7 canale de televiziune. Printre acestea se numără N4, Cinema TV, GRT din Găgăuzia, și radio GRT. Acțiunile guvernului, condus de Partidul Acțiune și […] The post VIDEO: Vasile Bolea: Democrația este în pericol, iar PAS se pregătește să închidă televiziunile incomode în ajun de prezidențiale appeared first on Omniapres.
12:10
Armata Republicii Moldova va desfășura în luna mai noi exerciții de mobilizare cu rezerviștii. Astfel, rezerviștii sunt chemați la Centrele Militar Teritoriale pentru clarificarea situației militare și înmânarea ordinului de participare. Informațiile au fost raportate de Ministerul Apărării într-un comunicat din 10 mai. Exercițiile cu participarea rezerviștilor vor avea loc în perioadele 20-24 mai și […] The post Rezerviștii din Moldova sunt chemați la exerciții de mobilizare appeared first on Omniapres.
11:30
Pe 9 mai 1945 a fost învins un regim necruțător, iar dacă ne uităm azi, în Moldova modernă, găsim elemente ale acelui regim – declară Oleg Cosîh. OLEG COSÎH: Pe 9 mai a fost învins un regim necruțător, care nimicea milioane de oameni doar pentru că erau altfel după rasă, naționalitate, de o altă ideologie. […] The post Oleg Cosîh: Pe 9 mai 1945 a fost învins un regim necruțător, iar azi, găsim elemente ale acelui regim appeared first on Omniapres.
10:30
Rusia a decis să retragă sute de soldați de la granița unui stat care, până nu de mult era, unul dintre aliații săi. Sute de soldați ruși se vor retrage de pe pozițiile lor de-a lungul granițelor cu Armenia, a confirmat Kremlinul, marcând o ruptură semnificativă între cei doi foști aliați. Hayk Konjoryan, liderul parlamentar […] The post Rusia își retrage trupele de lângă Europa. Militarii trimiși într-o zonă fierbinte au început să își părăsească pozițiile appeared first on Omniapres.
10:30
Tot ce s-a spus despre schemele privind licitația la Aeroport s-a adeverit, iar acțiunea ilegală ar urma să fie dusă până la capăt, pentru că “banii au fost deja luați”, afirmă activistul civic, Vlad Bilețchi, care promite să fie în continuare “cu ochii pe ce face guvernarea”. Vlad Bilețchi a mai subliniat că “trebuie de […] The post Vlad Bilețchi: Tot ce s-a spus despre schemele privind licitația la Aeroport s-a adeverit appeared first on Omniapres.
10:10
Discursurile Maiei Sandu privind integrarea în UE sunt „balade” nimeni nu a încurcat-o în 4 ani să aducă salarii și pensii europene, susține Alexei Lungu Ce a încurcat-o pe Maia Sandu să aducă din 2020 salarii și pensii europene? Uitați-vă la Ucraina, este în război, o chestie tragică. De azi ei au produse mai ieftine […] The post Alexei Lungu: Ce a încurcat-o pe Maia Sandu să aducă din 2020 salarii și pensii europene? appeared first on Omniapres.
10:00
Horoscop 10 mai – o să ne bucurăm de ultimele zile ale sărbătorilor pascale și să ne întâlnim cu toți cei dragi, să respectăm tradițiile și să degustăm bunatațile cu care ne-am obișnuit în perioada asta. Taur Poate dați curs unei invitații la rude sau la prietenii care locuiesc prin țară și o să petreceți […] The post Horoscop 10 mai – Unei zodii i se face o ofertă de job appeared first on Omniapres.
10:00
Din momentul în care România a aderat la spațiul schengen, foarte mulți cetățeni ai noștri, care au depășit limita legală de ședere în spațiul european, primesc deport la ieșirea din România spre Republica Moldova, spune fostul premier, Vlad Filat. “Eu aș vrea să o văd pe Maia Sandu cum discută cu acești oameni problema, merge […] The post Vlad Filat: Cetățenii noștri primesc deport și aș vrea să o văd pe Maia Sandu cum discută cu acești oameni appeared first on Omniapres.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:10
Preşedintele Vladimir Putin a fost de acord să retragă forţele ruseşti şi gărzile de frontieră din Armenia, la cererea Erevanului, a declarat joi purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, citat de agenţia rusă de presă Interfax. Anunţul vine după plecarea a aproape 2.000 de forţe de menţinere a păcii ruseşti din interiorul şi […] The post Interfax: Putin este de acord cu retragerea forţelor ruseşti din mai multe regiuni din Armenia appeared first on Omniapres.
17:20
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a avertizat joi, într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Europei, că politicile aplicate de „anumite ţări şi instituţii” de la începutul războiului din Gaza au „zdruncinat încrederea” în Uniunea Europeană, transmite France Presse. De la începutul războiului din teritoriile palestiniene, care, potrivit Hamas, a făcut 34.904 morţi şi pe care […] The post Mesajul lui Erdogan de Ziua Europei: Politicile faţă de Gaza au „zdruncinat încrederea” în UE appeared first on Omniapres.
17:10
Doar patru discipline de bază, manuale digitale și învățământ orientat spre descoperirea vocațiilor elevilor. Asta prevede conceptul noului curriculum școlar național, elaborat de Ministrul Educației. Documentul urmează să fie aplicat din septembrie 2025, mai întâi în școlile model, transmite Europa Liberă. Conceptul noului curriculum școlar a fost realizat timp de trei luni de profesorii universitari Vladimir […] The post O nouă programă școlară – elevii vor avea doar câteva discipline obligatorii appeared first on Omniapres.
16:40
Un atac ucrainean cu dronă a vizat o rafinărie rusă din republica Başchiria, situată la o distanţă de aproape 1.200 km de graniţa cu Ucraina, a declarat joi pentru AFP o sursă din cadrul forţelor de apărare ucrainene, relatează AFP şi Reuters. Operaţiunea a fost realizată de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), a anunţat […] The post Ucraina revendică un atac cu dronă împotriva unei rafinării ruse situate la 1.200 km de graniţă appeared first on Omniapres.
16:40
Tinerii din partidul „Renaștere” au deschis un ”nou front” în lupta pentru memorie și tradiție în Moldova. Astăzi, aceștia împreună cu activiștii din Blocul „Victorie” s-au mobilizat pentru a-i aminti președintei Maia Sandu despre amprenta inestimabilă lăsată de marele război asupra fiecărei familii sovietice, inclusiv a familiei sale și a camarazilor săi politici. Activiștii au […] The post Tinerii din partidul ”Renaștere” au sărbătorit Ziua Europei altfel: ”Cum ar privi soldații sovietici astăzi Ziua Europei?” appeared first on Omniapres.
16:30
Majoritatea francezilor exprimă sentimente negative faţă de Europa, fie de îngrijorare (46%), fie de furie (13%); 16% se declară indiferenţi şi doar un sfert dintre ei se declară încrezători (15%) sau optimişti (10%), potrivit unui sondaj Ifop comandat de publicaţia Ouest-France, relatează AFP. Potrivit sondajului, publicat joi pentru a marca Ziua Europei, îngrijorarea este cea […] The post Sondaj: Majoritatea francezilor au o părere negativă despre Europa appeared first on Omniapres.
16:20
Astăzi, într-o declarație adresată cetățenilor Republicii Moldova, deputatul în Parlamentul Moldovei și lider al partidului „Renaștere”, Vasile Bolea, a adus un omagiu profund eroilor și victimelor celui de-Al Doilea Război Mondial în contextul celebrării Zilei Victoriei. Într-un postare video publicată pe pagina sa de Facebook, Bolea a menționat despre importanța comemorării luptei eroice a soldaților […] The post VIDEO Vasile Bolea a adus un omagiu eroilor și victimelor celui de-Al Doilea Război Mondial în contextul Zilei Victoriei appeared first on Omniapres.
16:10
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a numit joi pe fostul comandant-șef al armatei, popularul general Valeri Zalujnîi, ambasador al Kievului în Marea Britanie, o funcție diplomatică importantă, însă una care îl va duce în afara țării, relatează Reuters. Decretul privind numirea în funcția de ambasador a lui Zalujnîi a fost publicat pe site-ul Administrației Prezidențiale al […] The post Zelenski l-a numit pe popularul general Zalujnîi, fostul comandant al armatei, într-o misiune în afara țării appeared first on Omniapres.
16:00
Procesul rapid de dezinflaţie ne-a ajutat să aliniem politica de dobândă monetară şi sperăm că, prin finanţare ieftină pentru companii şi populaţie, vom înregistra o creştere a cererii interne, a declarat joi guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei (BNM), Anca Dragu, la cea de-a 10-a ediţie a evenimentului “CFA CEE Investment Conference”. “Pe 7 mai am […] The post Anca Dragu: Procesul rapid de dezinflație a ajutat Republica Moldova să își alinieze politica de dobândă monetară appeared first on Omniapres.
15:50
Natalia Parasca, președinta partidului „Renaștere”, adresează felicitări cu ocazia aniversării a 79 de ani de la Marea Victorie și aduce un profund omagiu veteranilor care au luptat pentru pace și libertate. Într-un mesaj transmis în această zi de sărbătoare, Parasca și-a exprimat recunoștința și respectul față de cei care au apărat teritoriul nostru și au […] The post Natalia Parasca, liderul partidului „Renaștere”: ”Este datoria noastră să păstrăm cu sfințenie memoria eroilor” appeared first on Omniapres.
15:20
Boala care se răspândește rapid în Europa, peste 60.000 de persoane fiind infectate în prezent, a ajuns la granițele României. Numărul cazurilor de pertussis (tuse convulsivă) a început să crească în Ungaria. Universitatea Semmelweis a raportat o creștere bruscă a numărului de cazuri în sudul țării, dar și în Republica Cehă. Dacă în anii anteriori […] The post Epidemia care face ravagii în Europa – simptomele includ tuse și secreții nazale appeared first on Omniapres.
15:20
Politica preşedintei Republicii Moldova, Maia Sandu, este comparabilă cu experimentele celui de-al Treilea Reich în ceea ce priveşte naţionalitatea şi limba oamenilor, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, într-un interviu acordat agenţiei de stat TASS, în care face, sarcastic, comparaţii cu nazismul, o naraţiune propagandistică folosită şi în cazul […] The post Zaharova o atacă dur pe Maia Sandu şi o acuză de nazism, ca în cazul lui Zelenski appeared first on Omniapres.
15:10
Alexandr Suhodolski, deputat în Parlamentul Republicii Moldova și lider al partidului „Renaștere”, a fost prezent alături de colegii din blocul politic „Victorie” și întregul popor al Găgăuziei la ceremoniile solemne desfășurate în Comrat cu ocazia Zilei Victoriei. Participanții au parcurs Marșul Memoriei din centrul Comratului către memorialul gloriei militare, unde au depus coroane de flori […] The post VIDEO Blocul ”Victorie” și partidul ”Renaștere” au organizat un marș la Comrat. Deputat: ”Moldova rezistă în fața amenințărilor și împreună vom învinge” appeared first on Omniapres.
14:40
În încercarea de a fugi de războiul din Ucraina, un bărbat s-a deghizat în femeie și a încercat să iasă din țară. Ucraineanul a fost oprit de polițiștii de frontieră la granița dintre Ucraina și România. Bărbatul din orașul Zolotonoșa din regiunea Cerkasî a fost deconspirat în vamă de polițiști. Serviciul Poliției de Frontieră a […] The post VIDEO: Un ucrainean s-a deghizat în femeie pentru a fugi din țară. El a fost oprit la vamă appeared first on Omniapres.
14:30
Astăzi, mii de locuitori ai orașului Bălți au umplut străzile pentru a comemora memoria eroilor căzuți și pentru a sărbători cea de-a 79-a aniversare a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Coloane de oameni, ducând steaguri și pancarte, au creat o atmosferă de solemnitate și recunoștință în timp ce scandau lozinci patriotice și cântau […] The post Liderii partidului ”Renaștere” printre miile de oameni care au ieșit pe străzile din Bălți pentru a onora memoria eroilor căzuți appeared first on Omniapres.
14:10
Fostul premier, Vlad Filat, i-a sugerat Maiei Sandu să candideze la funcția de secretar general NATO, care în curînd devine vacantă. „Cred că războiul cu Putin îl termină foarte repede și este un rezultat conex, bonus pentru noi, scăpăm”, a declarat liderul PLDM la emisiunea „Puterea a patra” de la N4. „Am o idee pentru […] The post Filat îi recomandă lui Sandu să meargă la NATO: Funcția de secretar general devine vacantă appeared first on Omniapres.
14:00
Astăzi, în ziua solemnă a Victoriei, partidul politic „Renaștere” și Blocul „Victorie” și-au unit forțele într-o marș de recunoștință și respect pentru eroii care au luptat în marele război pentru apărarea patriei. Participând la ceremoniile organizate de Comitetul Național de Coordonare „Victoria”, reprezentanții blocului politic au menționat despre importanța păstrării memoriei și transmiterii istoriei eroice […] The post Partidul ”Renaștere” și blocul ”Victorie” au organizat un marș în centrul capitalei: ”Este un loc special în inimile noastre” appeared first on Omniapres.
12:50
În Moldova nu va fi implementată acum legea privitor la finanțarea externă a ONG-urilor, fiindcă guvernarea actuală si ONG sunt o apă și un pământ, declară Vlad Filat, liderul PLDM. Președintele Maia Sandu, din numele poporului moldovenesc, a sprijinit protestele organizate de ONG în Georgia împotriva adoptării acestei legi. Președintele trebuie să vorbească în numele […] The post VIDEO: Vlad Filat explică de ce în Moldova nu va fi implementată acum legea privitor la finanțarea externă a ONG-urilor appeared first on Omniapres.
11:30
„Un om mai tare ca piatra, un medic care a generat o epocă, o personalitate legendă”: Academicianul Gheorghe Paladi împlinește astăzi 95 ani Academicianul Gheorghe Paladi este omagiat astăzi. Acesta împlinește 95 de ani. Cu această ocazie fostul șef al Direcției Generale Asistență Socială și Sănătate din cadrul Primăriei Chișinău, Boris Gîlca a venit cu […] The post Academicianul Gheorghe Paladi împlinește astăzi 95 ani. Boris Gîlca a venit cu un mesaj de felicitare appeared first on Omniapres.
11:00
Împreună pentru pace! Suntem poporul care dorește pace acasă și în toată lumea. Suntem pentru unitate și nu dorim să fim divizați, susține Primarul general, Ion Ceban într-un mesaj de felicitare, cu ocazia Zilei Victoriei și Zilei Europei. Avem prezentul pentru care trebuie să ne implicăm cu toții, să dezvoltăm țara noastră și, avem viitorul […] The post Ion Ceban: Suntem poporul care dorește pace acasă și în toată lumea appeared first on Omniapres.
10:40
Ion Chicu anunță că astăzi, 9 mai 2024, de Ziua Victoriei, împreună cu colegii din PDCM, a participat la ceremonia de depunere a florilor la Complexul Memorial “Eternitate” din Chișinău, dar și la multe alte monumente din localitățile țării, ridicate în cinstea eroilor căzuți pe câmpurile de luptă ale celui de-al II-lea război mondial. Cu […] The post Ion Chicu: Cu 79 de ani în urmă, s-a pus capăt celui mai sângeros război din istoria omenirii appeared first on Omniapres.
10:30
9 mai este o zi încărcată de mult simbolism, susține Tudor Ulianovschi. Aducem un Omagiu celor care şi-au dat viaţa în cel De-al Doilea Război Mondial, buneilor şi străbunilor noştri care s-au jertfit pentru ca viitoarele generaţii să trăiască în Pace, Libertate şi Prosperitate. După aproape 8 decenii de la sfârșitul conflagrații mondiale, constatăm că […] The post Tudor Ulianovschi: Aducem un Omagiu celor care şi-au dat viaţa în cel De-al Doilea Război Mondial appeared first on Omniapres.
08:30
Sistemele de apărare aeriană ale Ucrainei au distrus 17 din cele 20 de drone de atac lansate de Rusia care au vizat teritoriul ucrainean, a anunţat joi forţele aeriene ucrainene, citate de Reuters. Dronele au fost distruse deasupra regiunii Odesa, în sudul Ucrainei, au precizat forţele aeriene pe aplicaţia de mesagerie Telegram Un atac aerian […] The post Ucraina spune că a doborât 17 drone lansate de Rusia deasupra Odesei appeared first on Omniapres.
07:00
Horoscop 9 mai – o zi reușita. O să ne adunăm resursele să facem treburi de cea mai bună calitate și să ne oferim șansa de a fi cei mai buni în tot ce facem. Taur Apar neprevăzute care vă pot catapulta în carieră, pe scena socială, și o să faceți lucruri noi de care […] The post Horoscop 9 mai – Pești – se adună bani din mai multe surse appeared first on Omniapres.
8 mai 2024
20:40
Fostul procuror anticorupție Victoria Furtună crede că interviul oferit de Maia Sandu unui blogger rus ar fi scos în evidență mai multe elemente negative ale șefei statului, inclusiv “dictatura”. Interviul oferit de Președintele Republicii Moldova unui blogger, cu un auditoriu de câteva ori mai mare decât populația Republicii Moldova, a trebuit să fie un duș […] The post VIDEO: Victoria Furtună declară că în Republica Moldova s-a instaurat o dictatură clasică appeared first on Omniapres.
18:50
Ungaria nu va participa la planul pe termen lung al NATO de sprijinire a Ucrainei, a declarat ministrul său de externe, calificând planul drept o “misiune nebună”. Aliații NATO au convenit în aprilie să inițieze planificarea unui sprijin militar pe termen lung pentru Ucraina împotriva invaziei Rusiei, prin crearea unui fond în valoare de 100 […] The post Peter Szijjarto respinge planul NATO de a ajuta Ucraina pe termen lung. „Ungaria va rămâne în afara misiunii nebunești” appeared first on Omniapres.
18:30
Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, se zbate în toate direcțiile, pentru a reveni la putere. Despre asta scrie politologul ucrainean Alexei Golobuțki. El remarcă jocul la două capete al fostului președinte de la Chișinău, care încă nu s-a dezis de Putin, dar nici nu a abandonat retorica prorusă. ”În urmă cu câteva săptămâni, […] The post Igor Dodon pare să abandoneze rolul de lobbyist al Kremlinului appeared first on Omniapres.
17:40
Natalia Parasca, președinta partidului ”Renaștere”, și-a exprimat dezamăgirea față de autoritățile din Republica Moldova care au decis excluderea țării din summitul Uniunii Economice Eurasiatice (UEE), care are loc la Moscova, în ajunul Zilei Victoriei. Într-o declarație, Parasca a subliniat că absența Moldovei din acest forum este regretabilă. În opinia președintei partidului, Republica Moldova, un stat […] The post Natalia Parasca, președinta partidului ”Renaștere”: ”Excluderea Moldovei din summitul UEE este o decizie geopolitică greșită” appeared first on Omniapres.
16:20
Marea Britanie a anunţat miercuri că îl expulzează pe ataşatul militar rus, că elimină statutul diplomatic al unor proprietăţi şi că limitează durata vizelor diplomatice ruseşti, informează Reuters. “Îl vom expulza pe ataşatul rus al apărării, care este un ofiţer nedeclarat de spionaj militar”, a afirmat ministrul britanic de interne James Cleverly în faţa parlamentului. […] The post Londra anunţă că îl va expulza pe ataşatul militar al Rusiei şi că va reduce durata vizelor diplomatice ruseşti appeared first on Omniapres.
16:00
Mâine, pe scena din PMAN, peste 1000 de copiii din instituțiile educaționale din municipiul Chișinău vor încânta publicul cu talentul și entuziasmul lor. Colectivele de copii sunt din diverse instituții de învățământ extrașcolar ale Direcției Generale Educație, printre care se numără: CCC „Ghiocel”, CAE „Curcubeul”, CCC „Floarea Soarelui”, CEE „Lăstărel” și CCC „Luceafărul”, vor evolua […] The post Ion Ceban: Peste 1000 de copii vor cânta de Ziua Europei appeared first on Omniapres.
14:20
Directorul casei de sondaje IMAS, Doru Petruți, a comentat interviul oferit de șefa statului, Maia Sandu, bloggerului rus Iuri Dudi – un interviu care a fost vizualizat pe youtube, în timp de 24 de ore, de aproape 3 milioane de oameni. Doru Petruți: “Eu am văzut două dimensiuni în interviul doamnei președinte cu acel blogger […] The post Doru Petruți: “Chiar și cei mai înfocați suporteri au remarcat că interviul nu aduce nimic nou” appeared first on Omniapres.
11:40
Rușii au atacat Ucraina cu zeci de rachete și drone care au ajuns până în vest, la Liov. Polonia a ridicat avioanele de vânătoare Forţele ruse au întreprins în noaptea de marţi spre miercuri un nou ”atac masiv” cu rachete şi drone asupra infrastructurilor energetice ale Ucrainei, făcând cel puţin şase răniţi, au anunţat autorităţile […] The post Ucraina denunţă un nou atac rus masiv asupra infrastructurilor sale energetice appeared first on Omniapres.
11:30
Cetăţenii Estoniei vor putea, pe viitor, să-şi exprime voturile în alegeri de pe telefoanele mobile, după ce Parlamentul de la Tallinn a aprobat marţi un proiect de lege în acest sens înaintat de guvernul acestui stat baltic, membru al Uniunii Europene şi NATO. Potrivit proiectului de lege, votul electronic va fi posibil nu doar de […] The post În Estonia se va putea vota la alegeri de pe telefonul mobil appeared first on Omniapres.
10:50
Premierul Dorin Recean este avertizat cu pedeapsă penală de către fostul său șef de guvern și de partid, Vlad Filat. “Am condamnat și condamn sistarea activității instituțiilor mass-media de către actuala putere, dar remarc că Guvernul a luat în vizor și N4. Pe această cale îi transmit un mesaj lui Dorin Recean – acest lucru […] The post VIDEO: Dorin Recean este avertizat cu pedeapsă penală de către Vlad Filat appeared first on Omniapres.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.